Ausztria egyik legnépszerűbb kirándulóhelye a Rax-fennsík, melyet hazánkban is különös népszerűség övez. Hogy miért is? Talán mert, remek túraösvények, via ferrata útvonalak...

Ausztria egyik legnépszerűbb kirándulóhelye a Rax-fennsík, melyet hazánkban is különös népszerűség övez. Hogy miért is? Talán mert, remek túraösvények, via ferrata útvonalak színesítik a majdnem érintetlen természeti környezetben megbújó hegytömböt.

Ausztria első kabinos felvonója (Rax Seilbahn) itt - Hirschwang an der Rax településén épült, több mint 90 évvel ezelőtt. A felvonóval könnyen (8 perc alatt) felrepülhetünk a fennsíkra, hogy 1546 méteres magasságban kezdjük el a túraösvényeket taposni. 

Egyik kedvenc csúcsunk a Jakobskogel 1783 méteres csúcsa. Könnyen elérhető, ám lenyűgöző panorámaút vezet a csúcskereszthez. Ez a remek kisebb túra szinte az év minden szakaszában teljesíthető, télen azért érdemes hótalpakat magunkkal hozni. 

Hamisítatlan alpesi környezet, hatalmas mészkősziklafalak, törpefenyvesek és minden földi jóval felszerelt hütték színesítik a Rax-fennsik különös hangulatú világát.

 

Éld át személyesen is ezt a csodás kirándulást, itt tudsz jelentkezni: katt.