Európa sokszínű nemzeti parkjai ámulatba ejtik a látogatókat. Az angliai tóvidéktől az Alpokon át egészen Montenegróig kalandozhatunk bennünk. A kontinens számtalan lenyűgöző városa...

Európa sokszínű nemzeti parkjai ámulatba ejtik a látogatókat. Az angliai tóvidéktől az Alpokon át egészen Montenegróig kalandozhatunk bennünk. A kontinens számtalan lenyűgöző városa mellett, nem hagyhatjuk ki Európa legszebb nemzeti parkjainak a meglátogatását sem - első rész - …​

 

Ordesa Nemzeti Park

A Pireneusok hegység fogja közre a határt Franciaország és Spanyolország között, és pontosan ez az a hely, ahol az Ordesa Nemzeti Park található. A parkban található egy buja, zöld völgy a hegycsúcsok szívében, amely igazán felejthetetlen látványt nyújt és fantasztikus túraútvonalakat kínál a toronymagas Pireneusok árnyékában. Az Ordesa Nemzeti Park területén a vadon élő állatok közt többek közt megtalálhatóak a héják, baglyok, hegyi kecskék és mormoták.

Vatnajökull Nemzeti Park

A csodálatos Vatnajökullra Nemzeti Park Izlandon található, amelynek közepén látható a Vatnajökull-gleccser. Az egész park kontrasztokkal van tele: találhatóak itt havas hegycsúcsok, mélykék folyók és még számos aktív geotermikus terület. A park látványosságának a Jökulsárlón jeges lagúna számít, amely tele van jéghegyekkel, valamint szép látványt nyújtanak a Svartifoss és Dettifosis-vízesések is. A legnépszerűbb módja annak, hogy felfedezze az idelátogató a Vatnajökullra Nemzeti Park látványosságait a túrázás továbbá a park számtalan kempinget is kínál azok számára, akik szeretnék az éjszakát a parkban tölteni.

Triglav Nemzeti Park

Szlovénia egyetlen nemzeti parkja a Triglav Nemzeti Park, amely Triglav hegységet veszi körbe, amely a legmagasabb csúcsnak számít az országban. A Triglav Nemzeti Park a Júliai-Alpokban található, így a park magas hegyekkel és buja völgyekkel is büszkélkedik. A víz meghatározó szerepet tölt be a parkban, mind földrajzi okból mind a turizmus szempontjából. Az Isonzó-folyó (Soča) és a Száva folyók illetve a park tavai is szép látványt kínálnak, így nemcsak a szlovén lakosok, hanem a világ bármely tájáról idelátogatóknak is kellemes kikapcsolódást kínálnak.

Hohe Tauern Nemzeti Park

A Hohe Tauern Nemzeti Park vele azonos nevű hegységet veszi körül, Ausztriában. A Hohe Tauern Nemzeti Park a legnagyobb természetvédelmi terület az Alpokban, otthont ad a tundráknak, erdőknek, gleccsereknek és vízeséseknek. Lehetőség van túrázni a parkban: gyalogtúra vezet a fő csúcsokhoz is, mint a Großglockner és Großvenediger, amelyek nagyon népszerűek. De ugyanilyen vonzó lehetőségnek számít csak áthajtani a parkon, átvágni a hegyeken vagy áthaladni rendkívüli alagutakon vagy csak autózni a festői Grossglockner magas alpesi úton.

Plitvicei-tavak Nemzeti Park

Horvátország közepén található a gyönyörű Plitvicei-tavak Nemzeti Park, amely egy erdőrezervátum, amely a 16 figyelemreméltó teraszos taváról a leginkább ismert. Az egymáshoz vízesésekkel kapcsolódó tavak egy nem kevésbé lenyűgöző mészkő kanyonban helyezkednek el. Burkolt járdák, valamint nagyobb kihívást jelentő nyomvonalak kanyarognak a tavak körül, gyönyörű panorámát kínálva. A parkban lehetőség van felfedezni néhány barlangot és megtekinteni a tavakat egy igazán egyedi nézőpontból: belülről a barlangból.