Kirándulás a Rax fennsíkon

Galéria

Jelenleg ajánlatunk nem foglalható. További információért érdeklődjön munkatársainknál, nézzen körül több ezer ajánlatunk között, vagy tekintse meg hasonló utazásainkat:
Ausztria

Alpesi levegő, lélegzetelállító völgyek, Ausztria kultikus felvonója és természetesen az elmaradhatatlan csúcsélmény, melyet a Jakobskogel 1783 méter magas csúcsa biztosít számunkra. Egy újabb felejthetetlen kirándulásra invitálunk Ausztria hegyei közé…

Utazás alapadatai:

Utazás: autóbusszal
Típus: Túrázás

Szállásleírás:


Rax, szállás nélkül

Egyéb szolgáltatások:

Programleírás:

1. nap: Budapest, Rax fennsík, Jakobskogel (1783m), Budapest

Korán reggel 05.45-kor indulunk Budapestről. Találkozó 05.35-kor Budapesten, a Népligetben, Hell Miksa sétány, Planetárium táblánál . Folyamatos utazás Ausztria felé, melyet rövid pihenőkkel szakítunk csak meg. A délelőtti órákban érkezünk meg Ausztria egyik szemet gyönyörködtető hegytömbjéhez, a Rax-Alpokhoz. A meseszép völgyből Ausztria legrégebbi kabinos felvonójával - mely a Raxseilbahn névre hallgat - juthatunk föl a Rax-fennsíkra. Miután felértünk csodás panoráma tárul elénk a Berggasthof Raxalpe (1547m) teraszáról, ahonnan a környező hegyeket illetve a Schneeberg hegytömbjét is láthatjuk. A fennsíkon egy vadregényes körtúrára indulunk, melynek az első állomása az Ottohaus (1644m) lesz. Innen túránk legmagasabb pontjára az 1783 méter magas Jakobskogel csúcsára indulunk, ahol elkészítjük a csúcsfotóinkat! Természetesen az ebéd sem maradhat ki, így visszatérünk az Ottohausba. A kilátásra itt sem panaszkodhatunk, így igazán kellemes környezetben fogyasztjuk el a finom falatokat. A csúcsélmény és a finom falatok után a Höllental völgye felé vesszük az irányt. Kellemes séta után érkezünk a fából épített kilátóhoz, ahonnan gyönyörködhetünk a Schwarza folyó által kivágott völgyben. A felvonó állomásra délután térünk csak vissza, ahol még lesz lehetőségük elmélyülni a táj szépségeiben. Magyarország felé a késő délutáni órákban indulunk, így Budapestre várhatóan a késő esti/éjszakai órákban érkezünk.

 

Az alapár tartalmazza: az utazást busszal, a szervezést és a magyar nyelvű túravezetést.

Az alapár nem tartalmazza: a felvonó árát, az étkezést, a biztosítást.

Utazás: autóbusszal, melyet két gyakorlott sofőr vezet. Útközben 2-3 óránként tartunk pihenőt, általában benzinkutaknál állunk meg. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van nálunk aprópénz (0,5 Euró, 1 Euró). A helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik (fix választott ülőhelyfoglalás az autóbuszon az út teljes időtartamára: 1 000 Ft/fő). A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson.

Időjárás: Évszaknak megfelelően öltözzünk, a hegyek között lehet picit hűvösebb érdemes magunkkal hozni egy meleg pulóvert és egy esőkabátot. Jó idő esetén természetesen ezek a buszban hagyhatóak.

Felszerelés: a kirándulásra bakancsban vagy sportcipőben érdemes jönni, kis hátizsákot érdemes magunkkal hozni, mely tartalmaz némi szendvicset és 1,5 liter vizet a túrára.

Pénzügy: a felvonó ára felnőtt: 27 Euro/fő, gyermek 6-18 éves korig 15,50 Euró/fő. Emellett érdemes még az egyéb étkezésre és az ajándéktárgyakra eurót hozni magunkkal. Útközben pénzváltási lehetőség nincsen! Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség) A programok sorrendje változhat.

Biztosítás: ajánlott. Ezt irodánkban könnyűszerrel megkötheted.

További felszállási lehetőségeket a Súgóban talál.

Felhívjuk figyelmét, hogy a busz a menetiránnyal megegyező oldalon tud csak megállni az autópályák pihenőhelyein, azaz oda- és visszaúton nem ugyanazon oldalon!

Kérjük, hogy ha nem a budapesti felszállást választjátok, jelezzétek megrendeléskor (a csatlakozás időpontját indulás előtt 1 héttel adják meg). Csak a fent felsorolt csatlakozási pontokon van lehetőség a felszállásra!

 

Az utasok neve visszaigazolás után maximum indulás előtt 3 nappal módosítható 2.500,-Ft/fős díj ellenében.
Amennyiben fix, Ön által kiválasztott ülőhelyet igényel a buszon (melyet végig fenntartunk, vidéki felszállás esetén is) annak díja: 1.000 Ft/fő.
Dátummódosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő, maximum utazás előtt 30 nappal lehetséges.
A foglalás elküldésével minden utas elfogadja az utazási iroda általános utazási feltételeit.
A belépőjegy és fakultatív programok árai tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát fenntartjuk.
A programok időrendi sorrendje változhat.

Térkép
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak