Semmeringi kirándulásunk során felkeressük a kéttornyos, barokk stílusban épült Maria Schutz -i templomot. A templom 1738-ban épült, egy csodatévő és gyógyító forrás fölé...

Semmeringi kirándulásunk során felkeressük a kéttornyos, barokk stílusban épült Maria Schutz -i templomot. A templom 1738-ban épült, egy csodatévő és gyógyító forrás fölé. 

Már a templom építtetője is fáradozott azon, hogy szerzeteseket hívjon Maria Scgutz településére, de törekvései csak 200 év múlva teljesültek. A passiós rendi kolostor 1925 óta a zarándoktemplom és egyben kolostor is, mivel Pfiff bécsi bíboros és érsek a zarándoktemplomot a passios rendnek adományozta.

A passios rend életének középpontjában Krisztus szenvedésének hirdetése és tisztelete áll. A Maria Schutz Kolostor szerzeteseinek élete is ezen titok köré összpontosul az ima szolgálatban.

Heilig Bründl-nek nevezett forrást időtlen idők óta látogatják, mely ma a a főoltár mögött található. A forrás vizéből mi magunk is ihatunk, vagy kis üvegcsében vihetünk haza szeretteinknek.