Szlovénia az extravagáns síterületek egy pénzbarát alternatíváját kínálja a négy nagy európai sípálya helyszín - Franciaország, Ausztria, Svájc és Olaszország - mellett, mindezen felül Szlovénia sí központjainak érintetlen szépsége és idilli jellege...

Szlovénia az extravagáns síterületek egy pénzbarát alternatíváját kínálja a négy nagy európai sípálya helyszín - Franciaország, Ausztria, Svájc és Olaszország - mellett, mindezen felül Szlovénia sí központjainak érintetlen szépsége és idilli jellege miatt igazán emlékezetessé tesznek egy téli nyaralást!

 

 

Bled Straza Síközpont

A Bled Straza síterep a Bledi-tó mellett található, Szlovénia egyik legszebb természeti látványossága. A mindössze 645 méter magas, Bled Straza síterep lejtői az egyik legjobbnak számítanak a síelés tanulásához vagy a sí és snowboard ismeretek felfrissítéséhez, a különböző szinteknek és korosztálynak megfelelő pályákon. Mindenféle szállás bérelhető a síközpontban a bájos kunyhóktól a fejedelmi szobákig valamint a Bledi-tó partján lévő város élénk, nyüzsgő éttermei és bárjai kiváló síelés utáni szórakozást nyújtanak az idelátogatóknak.

Krvavec Síközpont

Krvavec Síközpont a második legnagyobb síterep Szlovéniában, és a mindenkori kedvence azoknak, akik a fővárosba jönnek látogatóba. Mindössze 25 km-re található Ljubljanától a sípálya, így könnyen elérhető és mindenféle képzettségi szintű síelőnek megfelelő. Krvavec éjszakai szánkózást, egyedi jégbárt, és kiváló snowboardozási lehetőséget biztosít a hóparkban. Krvavec pálya szállásai a legjobb minőségűek, közvetlenül a pályák mellett található a Raj Hotel, amelyet Szlovénia legjobb sí hotelének választottak. Mindegy, hogy valaki szenvedélyes síelő vagy most próbálja ki először, a gyönyörű kilátás és jó állapotú létesítmények megérnek egy kirándulást a Krvavec Síközpontba.

Kranjska Gora

A Kranjska Gora síterep a leghíresebb síközpont Szlovéniában, és minden télen nagyszámban vonzza a turistákat mindenhonnan a világból. Szlovénia nyugati részén, a Júliai-Alpokban található síközpontnak 18 különböző pályája van, amely kezdő és középhaladó síelők számára egyaránt megfelelő helyszínt kínál. Az üdülőhelyen nemzetközi események és versenyek is megrendezésre kerülnek, mindemellett kiváló szállások találhatók itt a vendégházaktól a jégkunyhókig. Az üdülőfalu éttermei és bárjai szenzációsak, és kellemes hangulatot kínálnak minden télen, de érdemes kilátogatni a havas-tópartra is, és élvezni a téli napsütést. Kranjska Gora síközpont a legjobb választás síszezonban!

Golte Síközpont

Annak ellenére, hogy ez az egyik a legkisebb szlovén sípálya, a Golte Síközpontot mégis az egyik legszebb síközpontnak tartják Szlovéniában: a csúcson gyönyörű kilátás nyílik a Kamniki-Alpokra és a Karavanke hegyeire, amelyek Mozirje város felett csúcsosodnak. A síterep 12 kilométernyi családbarát sípályával és 5 kilométeres sífutó pályával rendelkezik. Míg Mozirje város éttermek, bárok és szállások bőségét kínálja, a Golte Síközpont szállodái egy síüdülés minden szükségletét kielégítik, ennek megfelelően masszázs és wellness-központ, szauna és medence terület, és első osztályú szobák találhatóak a központban.

Vogel Síközpont

A Vogel Síközpont a Triglav Nemzeti Parkban található, Szlovénia egyetlen nemzeti parkjában, és az egyik legszebb érintetlen természeti területén. Ez a terület védve vana fejlesztésektől, még a mesterséges hóágyú sem megengedett, így a Vogel Síközpont kis magasságú, 18 km-es sípályáját friss hó és változatos pályák jellemzik. Hagyományos menedék kunyhók bérelhetők a hegy tetején, de megfelelő szállást kínál a Bohinji-tó melletti Zlatorog Hotel is. A Vogel Síközpont Szlovénia egyik legjobb síközpontjaként vált nevessé, a Bohinji-tó csodálatos panorámája miatt már önmagában is megér egy látogatást.