Kuala Lumpurt, Malajzia fővárosát számos okból keresi fel rengeteg turista. A város lehetőséget ad egy új kultúra, új ételek kipróbálására, valamint építészeti remekművei a kelet és nyugat legjobb stílusait kombinálják. Emellett feltétlenül meg kell említeni a vásárlást is a városban...

Kuala Lumpurt, Malajzia fővárosát számos okból keresi fel rengeteg turista. A város lehetőséget ad egy új kultúra, új ételek kipróbálására, valamint építészeti remekművei a kelet és nyugat legjobb stílusait kombinálják. Emellett feltétlenül meg kell említeni a vásárlást is a városban, hisz a CNN szerint Kuala Lumpur a világ négy legjobb vásárlóparadicsoma közé tartozik. Az év bármely szakában látogatunk el ide, mindig jó időnk lesz, hiszen a trópusi éghajlat az év során nem sokat változik. Összeválogattuk, milyen helyeket érdemes felkeresni ebben a különleges városban:

 

Kulala Lumpur pályaudvar

Kuala Lumpur pályaudvara egy nagyon különleges tervezésű vasútállomás, mely mind a keleti, mind a nyugati stílus elemeit felhasználta, leginkább a mórt és az indiait. Ezt a stílust az idelátogatók egyöntetűen egyedülállónak és lenyűgözőnek tartják. A pályaudvar 1910-ben épült fel, ami 23.000 dollárba került, s akkor a Szingapúr illetve egyéb délkelet-ázsai célpontok felé induló utasokat szolgálta ki. Ez egészen 2001-ig működött így, mígnem egy teljesen modern állomás vette át a helyét. A nagyobb távokon mozgó járatok a Sentral állomásra költöztek, de az ingajáratok továbbra is köthetők ehhez a pályaudvarhoz.

Thean Hou-templom

Ha a Thean Hou-templomot meglátjuk, olyan érzésünk támad, mintha egy aprócska Kínába cseppentünk volna bele Kuala Lumpurban, ugyanis ez az egyik legnagyobb kínai templom Délkelet-Ázsiában. 1989-ben nyitotta meg kapuit a Malajziai Kínai Közösség, így itt is tanúi lehetünk a kínai építészet jellegzetességeinek, a narancssárga cserepes pagodáknak. A templomot Thean Hou-nak, a tenger istennőjének tiszteletére emelték. A templom és annak a csodálatos háttérét adó Kuala Lumpur nagyon népszerű helyszín esküvői fotók elkészítésére. Természetesen magát az esküvőt is meg lehet rendezni itt, s valóban temérdek pár házasodik össze e templom falai között.

Berjaya Times Square

A Berjaya Times Square egy hatalmas épületkomplexum, ahol a rengeteg üzlet mellett két ötcsillagos hotel is helyet kapott. A 700.000 négyzetméteres alapra épült komplexum jelenleg a világ ötödik legnagyobb épülete. A vásárlóközpont 1000 kis üzletet, 65 étkezdét és számos szórakoztató attrakciót foglal magába. Itt található Ázsia leghatalmasabb beltéri vidámparkja, a Cosmo’s World, illetve Malajzia legelső 2D és 3D-s mozija is, mely a 10. emeleten várja nézőit.

Iszlám Művészetek Múzeuma

Délkelet-Ázsia legnagyobb múzeumáról beszélhetünk, mely az iszlám művészettel foglalkozik. Az 1998-ban felépült múzeum több mint 7000 művet állít ki, melyek az ékszerektől, egészen a mekkai nagymecset másolatáig a legkülönfélébb remekművek. A gyűjtemény kincsei nemcsak a Közel-Keletről és Malajziából, hanem Kínából és Indiából is kerültek ide. 12 galéria található benne, melyek nem földrajzilag, hanem inkább típus szerint különítik el a műveket. A helyszínen található étteremben megízlelhetjük a közel-keleti konyhát.

Menara Kuala Lumpur, azaz a KL torony

A 335 méter magas torony több feladatot lát el. Amellett, hogy kommunikációs célból épült fel, tökéletes turisztikai látványossággá is vált. A toronyban több étterem is helyet kapott, s gyönyörű kilátás nyílik onnan a városra. A trivia-fanok számára érdekes tényként meg lehet említeni azt, hogy 31 órán keresztül öntötték a torony alját képező betontömeget. Akik egy kis izgalomra vágynak, és elég jó kondíciójuk van hozzá, benevezhetnek a minden évben megrendezésre kerülő toronymászó versenyre, avagy, „ki tud a leggyorsabban fellépcsőzni a csúcsra”. Természetesen van lift is, amit a versenyen kívül lévők igénybe vehetnek.