A Langkawi  Sky-híd egy 125 méteres kanyargós gyalogos vezetékes híd, amely a Gunung Mat Chinchang-hegy csúcsán helyezkedik el a Langkawi szigeten...

A Langkawi  Sky-híd egy 125 méteres kanyargós gyalogos vezetékes híd, amely a Gunung Mat Chinchang-hegy csúcsán helyezkedik el a Langkawi szigeten Kedah-ban, Malajziában.

2004-ben készült el ez a felfüggesztett híd, amely a felvonó végénél található és a Machincang-hegység lábánál lévő Orient faluból indul.  

A hidat egy 87 méteres ferde oszlop tartja (kábeles felfüggesztéssel), és körülbelül 100 méterrel lóg a föld felett.  A táj fölé emelkedve egyedülálló élményt és páratlan kilátást nyújt az idelátogatóknak. Az 1,8 m széles hídon két háromszög alakú platform található, amely pihenőként szolgál a látogatók számára, és ahonnan  gyönyörködni lehet a kilátásban. 

A Langkawi Sky-híd a világ legfurcsább függőhídjai közé tartozik, és a megépítése sem volt könnyű feladat! Az egész hidat minden elemével együtt helikopterrel kellett felemelni a hegy tetejére, és később állították fel jelenlegi helyzetébe.