Bakancslistámon évekig szerepelt Hallstatt. A nagy találkozás pár évvel ezelőtt következett be és félelmeimmel ellentétben nem okozott csalódást a Hallstatti-tó partján elterülő városka.

Bakancslistámon évekig szerepelt Hallstatt. A nagy találkozás pár évvel ezelőtt következett be és félelmeimmel ellentétben nem okozott csalódást a Hallstatti-tó partján elterülő városka. Hallstatt a hírnevét a festői környezetnek és közel 4500 éves történelmének köszönheti. 

A zordon hegycsúcsok közé beékelődött nyugalmat árasztó smaragdzöld tavacska és a vízfelszínen tükröződő város sziluettje remek képeslaptémát szolgáltat az arra járó turistáknak, akik bőszen fényképezik is Ausztria egyik legszebb látnivalóját

A muskátlikkal teli utcákon sétálgatni a tipikus osztrák stílusú házikók között a felejthetetlen élmény kategóriába sorolandó. A városka főutcája a Seestraße, melyen végigsétálva az összes nevezetességhez könnyen eljuthatunk. 

Érdemes megtekinteni a 15. századi, katolikus Pfarrkirche gótikus falfestményeit és a három szárnyas oltárát. Az egyik legkülönlegesebb látnivaló a városkában a Csontkápolna (Beinhaus), mely a templom mögött fekszik. Itt sorba rendezve emberi koponyákkal találkozhatunk, melyeken festett virág motívumok és a “tulajdonosok” nevei találhatóak.  

A városka fölé magasodó hegyen, azaz a Salzbergen áll a világ egyik legősibb sóbányája. Ide egy könnyedebb sétával juthatunk föl, kb. 45 perc alatt. A vezetett bányalátogatás során betikintést nyerhetünk ennek az ősi mesterségnek a hétköznapjaiba. Hallstattba az év minden szakában érdemes ellátogatni, hiszen felejthetetlen kalandokkal és élményekkel lehetünk gazdagabbak.