A téli hónapokban egy különleges misztikus világ vár bennünket az Alpok vadregényes vonulatai között. Az alsóbb régiók ködtengerrel borított területeit fokozatosan váltja föl Télapó havas világa. Hatalmas fenyvesek roskadoznak a hólepel alatt, miközben a napsugarak csillogó játéka vonzza tekintetünket a havas tájon...

A téli hónapokban egy különleges misztikus világ vár bennünket az Alpok vadregényes vonulatai között. Az alsóbb régiók ködtengerrel borított területeit fokozatosan váltja föl Télapó havas világa. Hatalmas fenyvesek roskadoznak a hólepel alatt, miközben a napsugarak csillogó játéka vonzza tekintetünket a havas tájon.

Ebben a lenyűgöző környezetben indultunk el a kintjobb csapatával a Dobratsch 2.166 méteres csúcsára. Túránk elején még a ködfelhőben csodálkoztunk rá, az elő-elő bukkanó havas fenyőfákra, majd ahogy egyre magasabbra jutottunk, úgy tisztult előttünk a táj.

Fantasztikus hegyi panoráma tárul elénk míg elérjük az új Gipfelhaus-menedékházat, melyet a legmodernebb passzívház irányvonal szerint építettek. A Villachi-Alpok egyik kedvelt csúcsa téli körülmények között kellemes kihívást jelent a gyakorlott túrázóknak is.