Az ötödik legnagyobb ország a világon Brazília, mely a Dél-Amerikai kontinens felét elfoglalja. A legek országaként is emlegethetnénk, mivel a legnagyobb esőerdő, folyó, vízesés és vízgyűjtő terület is ebben a csodás országban található. A világ legnagyobb farsangi karneváljának és a földkerekség legnagyobb sporteseményének, azaz a labdarúgó világbajnokságnak (immáron ötödször) is helyszínéül szolgál a dél-amerikai ország...

Az ötödik legnagyobb ország a világon Brazília, mely a Dél-Amerikai kontinens felét elfoglalja. A legek országaként is emlegethetnénk, mivel a legnagyobb esőerdő, folyó, vízesés és vízgyűjtő terület is ebben a csodás országban található. A világ legnagyobb farsangi karneváljának és a földkerekség legnagyobb sporteseményének, azaz a labdarúgó világbajnokságnak (immáron ötödször) is helyszínéül szolgál a dél-amerikai ország. A modern megapoliszok, mint pl. Sao Paulo és Rio de Janeiro a legnépesebben lakott területek közé tartoznak a világon.
A kontrasztok, melyek az országot jellemzik, azonban remekül kidomborodnak. Gondoljunk csak azokra a törzsekre, melyek az Amazonas mélyén elszigetelve élnek a civilizációtól. Rio de Janeiro Brazília legszebb városa, de mégsem a fantasztikus strandjairól és nevezetességeiről beszélünk, hanem a közbiztonságról, a nyomornegyedekről illetve a drog kartelekről.
Röviden Brazília a szélsőségek országa, mely pont ezért varázsolja el az ide látogató turistákat és teszi örökre felejthetetlenné az itt töltött napokat.
Nézzünk pár fantasztikus képet, melyek a levegőből mutatják be az ország csodálatos tájait... 

 

 

Rio Branco, Acre

Pantanal Természetvédelmi Terület

Sao Paulo épületei

Rio de Janeiro a levegőből

Cabedelo strandja

Az Amazonas elveszett törzsei

Iguazú-vízesés

Copacabana

Fernando de Noronha

Olinda óvárosa