Ezek a svájci kastélyok bizonyára felkeltik az idelátogatók a kíváncsiságát, képzeletét, így ebbe az országba való kirándulás igazán maradandó élményt nyújthat...

Az elegáns palotáktól az erős erődítményekig, a svájci kastélyok a  leglátogatottabb turisztikai célpontnak számítanak Svájcban. Mindegy, hogy egy szárazfölddel körülzárt vagy egy tóparti városba vagy az Alpok apró falvaiba látogatunk el, mindig találni fogunk egy festői várat a közelben, amely felfedezésre vár. A várok többsége a középkorban épült, így ritka bepillantást ad a régmúltra. Ezek a svájci kastélyok bizonyára felkeltik az idelátogatók a kíváncsiságát, képzeletét, így ebbe a semleges országba való kirándulás igazán maradandó élményt nyújthat.

 

 

Tourbillon-kastély  

Egy sziklás csúcs gerincén elnyúlva,  Sion városra néznek a Tourbillon-kastély romjai, amelyek eredete a XIII. századig nyúlik vissza. A vár abban az időben épült, amikor a római katolikus egyház uralkodott a déli régióban, így a Tourbillon-kastély a sioni püspök rezidenciájául szolgált. Bár a várat tűz pusztította el 1788-ban, egy XV. századi freskókkal díszített kápolna túlélte a lángokat. A Tourbillon-várba meredek út vezet, azonban a mellvédről lenyűgöző a panoráma, amely igazán megéri az erőfeszítést!  

Aigle-kastély  

A szőlőhegyen, a Genfi-tó délkeleti partján található az Aigle-kastély, amelyet az Aigle-lovagok építettek a XII. század végén. Egyes erődítmények, mint például a függönyfal és központi torony a XIII. században épültek hozzá. Az 1970-ben Aigle városa felújítatta a várat és a kastélyban nyitotta meg a nyilvánosság számára a Szőlő és Bor Múzeumot. A múzeum megtekintése lehetőséget nyújt az eredeti XVI. és a XVII. században festett alkotások megtekintésére.  

Oberhofen-kastély    

A svájci Bern kantonban található Oberhofen-kastély, amely a Thun tónál található, a kastély mesebeli varázsának nehéz ellenállni!  Az építkezése ennek a tornyos palotának az 1200-as években kezdődött és évszázadokon át folytatódott, így igazán vonzó választékát nyújtja az építészeti stílusoknak. A kastély gondosan felújított szobái és kertjei jelenleg „élő múzeumként” szolgálnak a látogatók számára. Kiemelkedő látványossága közé tartozik a török dohányzó szalon és egy XIII. századi román freskókkal díszített kápolna.    

Tarasp-kastély  

Egy hegyen található, és egy vele azonos nevű kis falucskára néz a Tarasp-vár, amely Svájc keleti részén található Ausztria és az Olaszország határa között. Az építmény együttes eredete a XI. századig nyúlik vissza, amikor a régió osztrák uralom alatt volt. Ma a fellegvár magántulajdonban van, de továbbra is megtekinthető a sok gyönyörűen felújított szobája - köztük a várkápolna-, menetrend szerinti túrák keretében. A vár területéről csodálatos kilátást nyílik a tiszta tavakra és az Alsó- Engadine régió alpesi hegyeire.    

Chateau de Chillon    

A leglátogatottabb történelmi épület Svájcban, a „Château de Chillon”, amely egy sziklás tengeri szigeten található a Genfi-tavon. A XII. századtól a XVI. századig Savoy grófjai ellenőrizték a forgalmat a tavon a vízi várból. A külső falak és a számos vártorony a mesekönyvekből ismert kastélyokat idézik. Fennállása során a vár állami börtönként is szolgált. Az idelátogatóknak érdemes pár órát arra szánni, hogy felfedezzék a teret, a vár nagy termeit és szobáit, amelyek miatt a „Château de Chillon” kastély a legnépszerűbb várnak számít Svájcban.