Az úszástól, a horgászástól és a vízisíeléstől kezdve a városnéző túrákig, minden tó egyedülálló szabadidős tevékenységeket kínál. A tóparton pedig festői falvak és városok, középkori várak, múzeumok, és festői nyilvános kertek várnak ránk...

Függetlenül a gyönyörű tájaktól melyek körbeveszik a kristálytiszta vizeket, van valami egyedi bájuk a svájci tavaknak ( első rész ). Az ország négy legnagyobb folyója között több száz képeslapra illő tó várja, hogy felfedezzük. Svájc kiváló közlekedési rendszerének hála, még a legtávolabb esőket is könnyen megközelíthetjük. Az úszástól, a horgászástól és a vízisíeléstől kezdve a városnéző túrákig, minden tó egyedülálló szabadidős tevékenységeket kínál. A tóparton pedig festői falvak és városok, középkori várak, múzeumok, és festői nyilvános kertek várnak ránk.

 

 

Oeschinen-tó

A Kandersteg üdülőfalu felett elhelyezkedő Oeschinensee minden a négy évszakban vonzza a turistákat. Nyáron egy hatalmas csúszdát állítanak itt fel, a csónakkölcsönzőből pedig vízi sportszereket kölcsönözhetünk. A horgászás, a szánkózás, és a korcsolyázás szerelmesei évszaknak megfelelően hódolhatnak kedvenc hobbijaiknak, utóbbiak a tó befagyása után, decembertől májusig űzhetőek.

Brienzi-tó

Svájc egyik legszebb tava csodaszép türkizkék vizéről ismert. A hegyekkel körülvett tavat a legkönnyebben hajóval közelíthető meg. Az utasszállító hajók 1839 óta közlekednek a tavon rendszeres összeköttetést biztosítva a parti városokkal, mint például Interlaken üdülővárosával is. Felkereshetjük a Geissbach-vízesést, vagy piknikezhetünk a partján, egy biztos, páratlan panoráma vesz majd körbe bennünket, bárhogyan is döntsünk.

Luganói-tó

A Svájc és Olaszország határán fekvő tó a látogatók számára multikulturális üdülés élményt kínál. A tóra szinte kivétel nélkül minden szögből csodás kilátás nyílik. Capolago falvacskájából érdemes felkerekednünk a Monte Generoso tetejére. A Morcote-i reneszánsz templomtól a Montagnola-i Hermann Hesse Múzeumig a tóparti városok mind egyedülálló képet mutatnak be a régió gazdag történelméről.

Thuni-tó

A Brienzi-tó szomszédja rengeteg városnézési lehetőséget kínál, hiszen part menti települései középkori templomokkal és kastélyokkal büszkélkedhetnek. Az északkeleti parton fekvő Oberhofenben egy 13. századi kastély található. A másik oldalon fekvő Spiez-ben szintén található egy kastély és egy román stílusú templom is. Illetve a tó déli végén fekvő Beatushohlen-Sundlauenen kompkikötő közelében találhatóak a St. Beatus barlangok, ahol cseppköveket és vízeséseket is megcsodálhatunk.

Genfi-tó

Svájc legnagyobb tava, a Genfi-tó bővelkedik a látnivalókban. Az Alpok északi oldalán található félhold alakú tó igen közkedvelt üdülőhely a gazdag és híres emberek körében. Luxusüzletek sorakoznak Genf macskaköves utcáin, és yachtok pihennek a tó vizén. A tó körül festői környezetben túrázhatunk, felkereshetjük a tóparti várakat és a domboldalakon található szőlőültetvényeket is. A sí központok és a hegyi túraútvonalak kevesebb, mint egy órás autóútra vannak a parttól.

Luzerni-tó

Svájc negyedik legnagyobb tavát a kontrasztok jellemzik, bár az Alpok veszi körül, éghajlata mégis enyhe. Számos szálloda és üdülőhely található a partján, hiszen remek kikapcsolódási lehetőségeket kínál az idelátogatók számára, mint például a csónakázás, a túrázás, vagy a kerékpározás. Nem véletlenül Svájc egyik legnépszerűbb célpontja.