Függetlenül a gyönyörű tájaktól melyek körbeveszik a kristálytiszta vizeket, van valami egyedi bájuk a svájci tavaknak. Az ország négy legnagyobb folyója között több száz képeslapra illő tó várja, hogy felfedezzük. Svájc kiváló...

Függetlenül a gyönyörű tájaktól melyek körbeveszik a kristálytiszta vizeket, van valami egyedi bájuk a svájci tavaknak. Az ország négy legnagyobb folyója között több száz képeslapra illő tó várja, hogy felfedezzük. Svájc kiváló közlekedési rendszerének hála, még a legtávolabb esőket is könnyen megközelíthetjük. Az úszástól, a horgászástól és a vízisíeléstől kezdve a városnéző túrákig, minden tó egyedülálló szabadidős tevékenységeket kínál. A tóparton pedig festői falvak és városok, középkori várak, múzeumok, és festői nyilvános kertek várnak ránk.

 

Riffelsee

A Matterhorn csúcsának árnyékában található a Riffelsee, ami a világ minden tájáról vonzza a turistákat. A tó tiszta vízében láthatjuk tükröződni a Matterhornt. Zermatt alpesi városkájának közeli sí központjának köszönhetően meglepően könnyű elérni a Riffelsee-t. A Gornergrat Bahn keskeny nyomvonalú vasútjának köszönhetően, amely megáll Rotenboden állomásán, szintén könnyen megközelíthető a tó, hiszen az állomástól már csak mindössze 10 perces sétára vagyunk tőle. A sífutás, a hegymászás és a túrázás minden évszakban csábítja az aktív pihenésre vágyókat.

Boden-tó

A Boden-tó, vagy más néven Konstanzi-tó Ausztria, Németország és Svájc határán fekszik. Közép-Európa harmadik legnagyobb tavát egy kerékpárút szegélyezi, maradandó élmények lehetőségét kínálva. Csónakázási, kirándulási és vízi sportolási lehetőségeket bőven találhatunk itt, arról nem is beszélve, hogy Európa legszebb vitorlás hajóútja kezdődik a tó svájci oldalán található Kreuzlingenben. Az út mentén találhatóak Stein am Rhein és Schaffhausen középkori városai.

Bachalpsee

A Bachse néven is ismert Bachalpsee a Berna kantonban található, Grindelwald üdülővároskája felett. A népszerű sípályától az aprócska tóig tartó kirándulás körülbelül másfél órát vesz igénybe. A környező gleccserek, hegyek és rétek nyújtotta panoráma azonban minden erőfeszítést megér. Ha ismerősnek tűnik e táj, ne ijedjünk meg, számtalan filmben felhasználták háttérként, többek között Alderaan-ban is megjelenik, a Csillagok háborúja harmadik részében, A Sith-ek bosszújában.

Blausee

A Kander-folyó völgyében található egy kicsi, de annál bájosabb tó, a Blausee. A földalatti források által táplált tó mélykék vize után kapta a nevét. A legenda szerint a tó színe egy kékszemű lánytól származik, akinek halálát összetört szíve okozta. A festői tó egy buja zöld erdőben fekszik a Blausee Természetvédelmi Park közepén. Habár a tó évek óta népszerű úti cél mégis nyugodt környezetben kirándulhatunk. Legtöbben horgászni, piknikezni vagy kirándulni érkeznek ide. Ha pedig szeretnénk teljesen ellazulni a tóparton található szálloda teljes körű szolgáltatást nyújtó gyógyfürdővel rendelkezik.

Zürichi-tó

Svájc legnagyobb városának északi részén található a Zürichi-tó. A kalandok a vízen kezdődnek, szervezett hajókirándulások keretében, melyek során megcsodálhatjuk Zürich építészetét. Érdemes bebarangolnunk a környéket is, hiszen például Rapperswil városában sétálhatunk a tóparti sétányon, felfedezhetjük a középkori várat és megcsodálhatjuk a több mint 600 fajta rózsát a helyi nyilvános kertekben. Ufenau szigetét is érdemes felkeresni és megcsodálni a 7. századi kápolnát.

Walensee

Svájc egyik legnagyobb tava a Walensee a Heidiland néven ismert régióban található, amely a svájci író, Johanna Spyri híres Heidi történeteit ihlette. A környékén számos kisebb falu és sípálya található. Csónakázásra és túrázásra kiválóan alkalmas a tó és annak környezete. A Heidi könyvek rajongói számára a közeli Maienfeldben található Heididorf meglátogatása biztosan örömet okoz majd.