Zürich vonzereje számos utazónak különleges élményt nyújt. A történelem szerelmesei szeretni fogják a magas óratornyokat és a gótikus tornyokat, míg a kultúra szerelmesei élvezhetik a múzeumokat és egyetemeket...

Zürich vonzereje számos utazónak különleges élményt nyújt. A történelem szerelmesei szeretni fogják a magas óratornyokat és a gótikus tornyokat, míg a kultúra szerelmesei élvezhetik a múzeumokat és egyetemeket, amelyek 21 Nobel-díjassal dicsekedhetnek, illetve az érdeklődők elmehetnek több száz divatos klubba és kipróbálhatják a világszínvonalú éttermeket is. Az alábbi lista a legnépszerűbb turisztikai látványosságokat mutatja be Zürichben:

 

Fraumünster

Az Asszonyok Katedrálisa néven ismert templom Zürich négy fő egyházai egyikeként ismert. A Fraumünster 853-ban épült II. Lajos keleti frank király megrendelésére, a lánya, Hildegard részére, hogy ott imádkozhasson. Ez a hely zárda volt hétszáz évig, majd egy apátnő lett a város uralkodója. Ma a templomban szertartásokat tartanak és látogatók előtt is nyitva áll. Mind az ólomüveg ablakok - amelyek némelyike mintegy 9 méter magas-, mind a Paul Bodmer művész által készített freskók és a templom óratornya is különösen egyedinek számít.

Bahnhofstrasse

Ez a zürichi utca a jó minőségű, magas színvonalú üzleteivel a legismertebb bevásárló rész egész Zürichben, valamint a legdrágább ingatlanok itt találhatók egész Európában. A világ legismertebb tervezőinek üzletei találhatóak itt, így a Credit Suisse Nemzetközi Bankcsoport székhelye is valamint számos finom csokoládé üzlet. A Paradeplatz-tér kávézói valamint az utca végén a Zürichi-tópart időtöltést kellemes kínálnak. Ez a magas színvonalú utca szerény kezdetektől indult, hiszen az utcát a külső várárokból hozták létre, amikor a város falait lebontották (egykor Fröschengraben-nek hívták).

Uetliberg

Azok, akik szeretik a nagyszerű kilátást nem engedhetik meg maguknak, hogy kihagyják ezt a hegyet, ahonnan Zürich város és a szomszédos Zürichi-tó panorámája látható. A hegytetőn található egy kis szálloda, az Uto Kulm és két torony: az egyik a TV-torony, a másik pedig egy kilátó, amely díj ellenében használható. Uetliberg elérhető gyalogosan egy gyalogösvényen át Albisguetliből, vagy Triemliből vagy Albisriedenből, vagy vasúton Zürichből. A csúcs a hegylánc más hegyeire való túrák során, és kempingezéskor is jó kiindulópontnak számít.

Zürich óvárosa

Az Altstadt magába foglalja a huszadik század előtti történelmi városrészt. Ez a városrész, bár korosabb építészeti jellege van, otthont ad számos közkedvelt helynek, így plázáknak vagy más népszerű turisztikai látványosságoknak is, ilyenek például a Lindenhof, a Fraumunster, a Szent Péter templom, az Új Piac és a régi középkori Városháza-negyed. Építészetileg, ez a városrész keveréke a középkori és gótikus stílusnak és a látogatók még mindig megtekinthetik, hogy hol voltak az ősi fallal körülvett város régi bástyái egykor.

Zürichi-tó

Ezt a nagy, jeges tavat a gleccserek alakították ki az Alpokban és Zürich-en kívül sok más kisebb város helyezkedik el mellette, ideértve Thalwil és Kusnacht településeket is. A tó nagyon tiszta, így számos különböző strand és fürdőhely is található itt. Bellevue területéről kiindulva, egy sétány fut mintegy 3 km-en keresztül a tó mentén, Tiefenbrunnen felé. Körülbelül félúton fekszik egy mező, amely kiválóan alkalmas pihenésre egy napsütéses napon. A hajók szerelmesei számára több cég is kínál utasszállító hajókat, amelyekkel akár kirándulni lehet a tavon, vagy akár komppal más városokba is el lehet jutni. Az utazók nagy majorokat és gyönyörű szigeteket is találhatnak itt, amelyeket igazán érdemes felfedezni.