Ibiza széles körben ismert az egyedülálló éjszakai életéről, de a nappal is rengeteg élményt nyújt. Ibiza város történelmétől Cala Llenya homokos strandjaiig...

A Baleár-szigetek egyik leghíresebb, festői és nagyon népszerű szigete: Ibiza. Bár a sziget mérete viszonylag kicsi, tele van érdekes látnivalókkal és sok tevékenységre ad lehetőséget. Ibiza széles körben ismert az egyedülálló éjszakai életéről, de a nappal is rengeteg élményt nyújt. Ibiza város történelmétől Cala Llenya homokos strandjaiig húzódó szigetet mindenképpen érdemes meglátogatni.

 

 

Sant Antoni de Portmany

Sant Antoni de Portmany, más néven csak San Antonio, Ibiza második legnagyobb városa. Ez Ibiza egyik legnépszerűbb éjszakai szórakozóhelyeinek egyik kedvelt helyszíne, ahol a reggeli órákig lehetőség van szórakozni, táncolni, italt fogyasztani. Érdemes az éjszakát a Sunset Stripen kezdeni, ahol számos kávézóból és bárból látható a naplemente csodás panorámája.  Érdemes elsétálni a West Endhez, ahol az éjszakai szórakozóhelyek többsége összpontosul. Az éjszakai szórakozás után nappal tengerparti pihenés vagy a Passeig de ses Fonts nevű festői sétány mentén való kirándulás kiváló választás lehet.

Es Vedra

Ibiza egyik legérdekesebb helyszíne „Es Vedra” sziget. A Cala d'Hort nyugati partja mentén fekvő Es Vedra teljesen lakatlan. Azonban a szigetet rengeteg titokzatosság lengi körül. A legendák összeszövik Es Vedra szigetet Tanit, föníciai Hold istennővel, Ibiza védőszentjével. A sziget volt egykor az a hely, ahol a hírhedt szirének megpróbálták elcsábítani Odüsszeuszt a hajójáról Homérosz Odüsszeusz alkotásában. Egyesek szerint Es Vedra hihetetlenül nagy mágneses erővel bír (az Északi-sark és a Bermuda-háromszöggel együtt). Es Vedra közelében sétahajózásra van lehetőség, amely csodálatos kilátást nyújt a környező tájra.

Portinatx

A sziget legészakibb partján található Portinatx, amely üdülőövezeten három látványos strand található.  A legnagyobb homokos strand a S'Arenal Gros, míg a másik két strand  - S'Arenal Petit” és a Playa Porto - magánkézben van, így kevésbé zsúfolt kikapcsolódási lehetőségeket kínál az idelátogatóknak. Mind a három strandon vannak strandőrök, kereskedők és emellett pihenést biztosító napágyak várják a látogatókat. A tengerparti lazítás mellett Portinatx nagyon népszerű a merülés és a búvárkodás kedvelői közt is a tiszta vize miatt.  Nagyszerű családi nyaralóhely, de ideális hely a hosszabb pari sétákra is.  Különösen előnyös, hogy a legtöbb szálloda a környéken csak egy rövid sétára található a három fő strand legalább egyikétől.

Es Canar

Az Es Canar egy tengerparti üdülőhely a sziget keleti oldalán. Az üdülőhely leginkább a hippi piacáról ismert, de sokkal több minden található itt, mint amennyit elsőre gondolnánk.  Az Es Canar-t fenyőerdők és homokos partok jellemzik, ígyi a nagy kontrasztja miatt is kivételes tájképet mutat.  Ez egy álomhely a szabadtéri kikapcsolódás szerelmeseinek, mert korlátlan lehetőségeket kínál olyan sportok esetén, mint a szörfözés és a siklórepülés. Természetesen nem hiányozhat a híres hippi piac sem! A piac minden szerdán nyitva van, és remek hely a helyi kézműves termékek illetve bármely ajándéktárgy megvásárlására.

Ibiza Város

Az Ibiza-város néven ismert kikötőváros a sziget legnagyobb és legszebb úti célja a szigeten.  A Földközi-tengerre néző Ibiza-város fallal körülvett erődökkel és macskaköves utcákkal büszkélkedik. A helyiek a várost Eivissa néven emlegetik.  Ibiza város negyedei: Dalt Vila és Eixample. A felső részen található az óváros, Dalt Vila, amely egy történelmi terület, mely világszínvonalú éttermekkel és bárok széles választékával várja a látogatókat.  Az alsóbb városrészen helyezkedik el az Eixample vagy a „Bővítmény”, ahol a legtöbb új épület található. Egy látogatás során érdemes megtekinteni a Santa Mara de Nieves katedrálist, amely a legszebb látványosság az egész városban.