A sziget festői látványt nyújt a markáns Földközi-tengerbe nyúló szirtjeivel. A narancsligetek, az olajfák és más buja növényzet hozzájárul a sziget szépségéhez és varázsához...

Függetlenül attól, hogy a gyönyörű kék mediterrán vizek által simogatott tengerparti homokon szeretnénk pihenni vagy középkori falvakat felfedezni, Mallorca biztosan megkísérti az utazókat. Mallorca a legnagyobb sziget a Baleár-szigeteken, ahová a világ minden tájáról érkeznek utazók. A sziget Spanyolország része, így nyilvánvalóan a spanyol kötődés leginkább fellelhető, de az arab és római történelem nyomai is megtalálhatóak. A sziget festői látványt nyújt a markáns Földközi-tengerbe nyúló szirtjeivel. A narancsligetek, az olajfák és más buja növényzet hozzájárul a sziget szépségéhez és varázsához.

 

 

Cala Millor

Cala Millor népszerű üdülőhely a családok körében Mallorca északkeleti partján. A sziget legnagyobb turisztikai látványosságának a sziget egyik legjobb strandja szolgál. A Cala Millor (jelentése magyarul: egy jobb öböl) kiváló választás lehet, mivel tiszta vizet és puha homokot kínál, és tökéletesen alkalmas a napozásra. A turisztikai szakemberek Cala Millor-t a legélénkebb tengerparti üdülőhelynek tartják a partvidéken. Az aktívabb élmények kedvelőinek sok diszkó áll rendelkezésére.

Deia

Ez a kicsi falu Mallorca északi részén található, amelynek festői tája írókat és a zenészeket vonz Deia-ba. Kit ne tudna megihletni a sziklatetőn lévő olajfák és narancsligetek közül a Földközi-tengerre néző panoráma? Napjainkban neves szerzők mellett rock sztárok is ellátogatnak ide, mint például Mick Jagger, akik közül néhányan együtt zenélnek a Deia bárban a helyiekkel. Fokozhatja a kikapcsolódás élményét egy séta a gyönyörű macskaköves utcákon, vagy a hegyekben túrázva.

Magaluf

Magaluf az európai látogatók egy másik kedvelt „játszótere”. A Mallorca délnyugati részén fekvő Magaluf fehér homokos strandja főként azokat a családokat és fiatal felnőtteket vonzza, akik gyakran megengedhetik maguknak az italozgatást az alacsony fogyasztási árak miatt. Július és augusztus a legnépszerűbb időszak az itt tartózkodáshoz, a legtöbb szálloda a téli hónapokban bezár. Mivel az üdülőhely nagyon népszerű, a strandok zsúfoltak lehetnek, de valószínűleg így is megéri a barnulni vágyóknak. 

Cap de Formentor

A Cap de Formentor nevű sziklás félsziget öröm a szemnek! Van valami szeszélyesen gyönyörű a zöldes és barna színek elhagyatottságában. A Cap de Formentor Mallorca legészakibb csúcsa. Egy 1863-os világítótorony található a kanyargós, félelmetes út végén. Érdemes félretenni a rettegést, hiszen az út végén lenyűgöző kilátás tárul az idelátogatók elé a Földközi-tengerre a tengerszint felett 400 méter magas sziklákról, beleértve a Mallorca legnehezebben elérhető tengerpartját is. Sokkal könnyebben megközelíthető a Formentor-tengerpart fehér homokos strandja, amely egy 1929-ben épült luxus ingatlannak, a Formentor Hotelnek ad otthont.

Cala d'Or

A fehér, mosott mediterrán épületekkel a Cala d'Or Mallorca keleti partjának egyik legszebb üdülőhelye. A hajók számából ítélve minden jel szerint Cala d'Or az egyik leggazdagabb üdülőhelyek közé tartozik. A biztonságos kikötők miatt népszerű a hajósok közt. A nagy homokos strandjaival Cala d'Or az egyik legjobb hely Mallorca városában! A többi Mallorcán található strandhoz képest a ennek a strandjai apróak, de valahogy mindig akad még egy hely! Népszerűek a hajókirándulások, amelyek segítségével el lehet jutni olyan strandokhoz, amelyek egyébként nem érhetők el. Kiváló helyszíneket kínál merüléshez és búvárkodáshoz is.