A Baleár-szigetek egyik leghíresebb, festői és nagyon népszerű szigete: Ibiza. Bár a sziget mérete viszonylag kicsi, tele van érdekes látnivalókkal...

A Baleár-szigetek egyik leghíresebb, festői és nagyon népszerű szigete: Ibiza. Bár a sziget mérete viszonylag kicsi, tele van érdekes látnivalókkal és sok tevékenységre ad lehetőséget. Ibiza széles körben ismert az egyedülálló éjszakai életéről, de a nappal is rengeteg élményt nyújt. Ibiza város történelmétől Cala Llenya homokos strandjaiig húzódó szigetet mindenképpen érdemes meglátogatni.

 

Cala Llenya

Ha valaki abban reménykedik, hogy egy kissé csendesebb strandot talál Ibizán, akkor Cala Llenya tökéletes megoldás lehet.  A strand mindössze 10 percre fekszik San Carlostól, és a kisebb részén található. Ez egyben kisebb tömegeket is jelent. A több tucat éjszakai szórakozóhelyre való sétálás helyett, Cala Llenya buja zöld fenyőfákkal körülvett környezetet kínál.  Nagyon népszerű a strandröplabda ezen a tengerparton, és sok család részesíti előnyben a környék nyugodt légkörét. Minden héten vasárnap érdemes megtekinteni Cala Llenya  piacát, a tengerparti kirándulás előtt.

Playa d'en Bossa

Nem titok, hogy az Ibizába érkező emberek közül sokan a gyönyörű tengerparti üdülőhelyek miatt érkeznek ide. Talán nincs is jobb hely Ibizán, mint a Playa d'en Bossa. Ez a tengerparti üdülőhely hihetetlenül vonzó azok számára, akik egy luxusnyaralást szeretnének közvetlenül a tengerparton. Ez a leghosszabb strand a szigeten, ami azt jelenti, hogy nem lesz semmilyen zavaró körülmény a homokban felállított nyugágyak körül. Ha valaki Ibizát az éjszakai szórakozási lehetőségek miatt választja, Playa d'en Bossa ideális cél lehet. Rengeteg késő éjszaka nyitva lévő bár és klub van a környéken, amelyek közül néhány közvetlenül a homokos strandon található.

Santa Eulalia del Rio

A Santa Eulalia del Rio Ibiza fő üdülőhelye, a sziget keleti partján található. Ez egy rövid autóútra fekszik Ibiza fő repülőterétől, és kiváló hely azok számára, akik a strandok és a táj mellett a hely kultúráját és konyháját is szeretnék megismerni. A Santa Eulalia del Rio egyik fő vonzereje a hosszú sétánya, amely a part mentén halad. A pálmafákkal szegélyezett sétány lehetővé teszi a mérföldes, gyönyörű panorámás sétákat a part mellett.  A vásárlás és a kulináris lehetőségek elsőbbséget élveznek az éjszakai élettel szemben.

Cala Llonga

A Cala Llonga üdülőhely széles és homokos fehér stranddal büszkélkedhet, egy gyönyörű öböl  és fenyőfákkal borított hegyek adnak keretet a panorámás tájnak.  Ez talán a leginkább családközpontú hely Ibiza városban, így rengeteg kisgyermekes család érkezik a környékre. A fő strand játszótérrel és mini szórakoztató parkkal várja az itt nyaraló gyerekeket. A Cala Llong a mindössze 10 percre található Ibiza várostól, így könnyen el lehet indulni a strandtól a városba és felfedezni a történelmi látnivalókat.

Sant Josep de sa Talaia

Ha valaki kíváncsi Ibiza egy másik oldalára, érdemes ellátogatni Sant Josep de sa Talaia felé. Ez a sziget délnyugati pontján található, amely Ibiza egyik legszebb helyén található! A Salines Természetvédelmi Park és a Vendranell Természetvédelmi Terület két legnyilvánvalóbb példa erre, de emellett közel van a település a kihalt vulkánokhoz és a lenyűgöző strandokhoz is. A Cala Comte-nél pihenni lehet a homokos parton, vagy a környék egyik helyi sörfőzdéjébe is el lehet látogatni. Ez határozottan a természet szerelmeseinek kedvenc helyszíne a szigeten!