Argentína egy hatalmas területet felölelő ország Dél-Amerikában, melyet talán a tangóról, a pampákról ismerünk a legjobban. Amit viszont csak kevesebben tudnak, az az, hogy a kontinens legmagasabb csúcsa, az Aconcagua Argentína nyugati határán húzódik. A másik földrajzi érdekessége pedig Ushuaia...

Argentína egy hatalmas területet felölelő ország Dél-Amerikában, melyet talán a tangóról, a pampákról ismerünk a legjobban. Amit viszont csak kevesebben tudnak, az az, hogy a kontinens legmagasabb csúcsa, az Aconcagua Argentína nyugati határán húzódik. A másik földrajzi érdekessége pedig Ushuaia, melyet a Föld legdélebbi városának tekintünk. Természetesen elsősorban azért utazik Argentínába - első rész - az ember, hogy eljuthasson Buenos Aires-be, mely a leglenyűgözőbb latin-amerikai fővárosok egyike. A lehető legjobb hely arra, hogy kiránduljunk, focit nézzünk, vásároljunk, vagy egyszerűen csak ámuldozzunk az egyedülálló környezetben. A fővároson kívül az óriási földek és bennük rejtőző változatos vadvilág az igazi látványosság Argentínában.

 

 

Valdés-félsziget

A Valdés-félsziget egy nagyon fontos természeti rezervátum, mely egyedülálló állatvilágnak ad otthont, s különleges geológiai értékekkel jeleskedik. A partvidéket oroszlánfókák, elefántfókák, illetve októbertől márciusig pingvinek is lakják. Még bálnákat is megfigyelhetünk májustól decemberig a félsziget, valamint a patagóniai fősziget között. A nyílt tengeren néha megpillanthatunk egy-egy kardszárnyú delfint, ahogy kecsesen kiemelkedik a vízből. Érdemes eltölteni itt legalább egy napot, hogy feltöltődhessünk a természetadta nyugalommal.

La Boca

La Boca Buenos Aires egyik legrégebbi kerülete. Szívesen látogatják a turisták, hiszen helyes színes házak között sétálhatnak, illetve a Caminito utcán tangóval szórakoztatják a járókelőket a különféle színészek, táncosok. Tangóból itt sosem elég, így temérdek tangóklub várja az érdeklődőket, valamint ellátogathatunk a La Ribera nevezetű színházba is.

Bariloche

San Carlos de Bariloche városa az Andok lábánál fekszik, s "svájciszerű" atmoszférájáról ismerjük, no meg a sok csokoládéüzletéről. A város, melyet hegyek vesznek körül és tavak tarkítanak, kitűnő hely a síelésre, vízi sportokra és természetesen a hegymászásra. Sokan kombinálják a Barilochéba történő utazásukat a Hét-tó útjának bejárásával is, mely valóban gyönyörű.

Perito Moreno-gleccser

A Perito Moreno-gleccser a Los Glaciares Nemzeti Park hatalmas gleccsere. Mérete és megközelíthetősége miatt Argentína egyik legfőbb turisztikai célpontja. El Calafatétől mindössze kétórányi buszút vezet ide, melyet azért is érdemes választani, mert nem kell odafigyelnünk a vezetésre, és az utazás minden percét a természetben való gyönyörködéssel tölthetjük. Mehetünk hajóval is, mely egészen más nézőpontból mutatja be a gleccservidéket, így mindenki megtalálja a vágyának megfelelő kirándulást.

Iguazú-vízesés

A Brazília és Argentína határán elhelyezkedő Iguazú-vízesés előkelő helyet foglal el a népszerűségi listán. A legtöbb turista az argentin oldalról közelíti meg a vízesést Puerto Iguazú városából. Innen vonattal közvetlenül az Ördög Torkának bejáratáshoz juthatunk, mely 82 méteres magasságával a leglátványosabb vízesés a 275 közül.