A hydrospeeding, vagy riverboarding egyfajta extrém sport, melynek lényege,hogy művelői merev habtáblákon fekszenek és a vízzel sodródnak lefelé a járatokban. Legtöbbször folyók és patakok jelentik az újfajta időtöltés színterét, azonban néhányan inkább a gleccserek fagyos vízfolyásait választják...

A hydrospeeding, vagy riverboarding  egyfajta extrém sport, melynek lényege,hogy művelői merev habtáblákon fekszenek és a vízzel sodródnak lefelé a járatokban. Legtöbbször folyók és patakok jelentik az újfajta időtöltés színterét, azonban néhányan inkább a gleccserek fagyos vízfolyásait választják. 

A vállalkozó szelleműekre rengeteg veszély leselkedik. A lezúduló víz általában egy mély szakadékba zuhan útjának végén, továbbá a jeges tavak, melyek a lefolyásokat táplálják, a déli meleg következtében hatalmas jégdarabokat és törmelékeket valamint árvizet juttatnak a csatornákba. Annak ellenére, hogy ezen sport rengeteg kockázatot foglal magában, mégis egyre inkább kezdi felhívni az adrenalin-függők figyelmét magára. 

A francia hegyi sportoló és hydrospeeder Claude-Alain Gailland és a kanyon tevékenységek specialistája, Gilles Janin úgy döntöttek, hogy végighaladnak Európa leghosszabb gleccserén.

A svájci Aletsch gleccseren a duó egy kanyargós, közel hét mérföldes utazást tett meg, melynek kezdetén, a gleccser tetejéről egy kajakkal indultak el. Rengeteget kockáztattak ezen merész kaland által. Az erős áramlatok és a fulladásveszély a rejtett hasadékokban, valamint a beszakadó gleccsertavak és az általuk a csatornákba zúduló víztömegek igen jelentős veszélyforrásként húzódtak meg a háttérben. 








A hihetetlen képeket David Carlier készítette.