Az Aareschlucht-ot, vagy más néven Aare-szurdokot mészkősziklák alkotják, melyeket az Aare folyó vize és a jég erodált. A Meiringen városának közelében fekvő szurdok...

Az Aareschlucht-ot, vagy más néven Aare-szurdokot mészkősziklák alkotják, melyeket az Aare folyó vize és a jég erodált. A Meiringen városának közelében fekvő szurdok körülbelül 10.000 évvel ezelőtt, az utolsó jégkorszak végén alakulhatott ki.

A jég olvadását követően több ezer évvel ezelőtt, a hömpölygő folyó szép lassan kialakította mai medrét a mészkősziklák között. A szurdok nagyjából 1400 méter hosszú, néhol csak pár méter széles, ugyanakkor szinte mindenhol több mint 50 méter magas sziklafalak veszik körbe.


A keskeny szakadékban kanyargó folyó mentén, a meredek sziklafalban haladó pallókat és alagutakat 1888-ban kezdték el építeni. Egy évvel később sor került a sziklafalak alján haladó acél sétány átadására.

Ennek megépülése előtt a szurdokvölgyön végighaladni csak a veszélyes, és sebesen haladó folyón keresztül lehetett. Azon utazók, kik egykor vállalkoztak eme veszélyes útra, visszatérésükkor nagy kígyókról és szörnyekről meséltek.

Az Aare-szurdok mára egy igen népszerű turisztikai attrakcióvá nőtte ki magát.
A szurdok sétány közelében található a híres Reichenbach-vízesés, ahol a legendás Sherlock Holmes a Moriarty professzorral vívott harcban életét vesztette.