Ha Európa legszebb szigeteit keressük, érdemes ellátogatni Spanyolországba is. A legnépszerűbb spanyol szigetekre a Baleár- és a Kanári-szigetek közt lelhetünk...

Ha Európa legszebb szigeteit keressük, érdemes ellátogatni Spanyolországba is. A legnépszerűbb spanyol szigetekre a Baleár- és a Kanári-szigetek közt lelhetünk. Mindegyiknek megvan a maga egyedülálló jellegzetessége, de egy közös bennük: a meleg, tiszta víz és az érintetlen partok. Ibiza ragyogásától egészen Tenerife szeles vulkánjaiig minden spanyol sziget tartogat valamit a turistáknak. 

 

La Palma
La Palma, a Kanári szigetek északnyugati tagja, a Gyönyörű sziget nevet viseli. Rendelkezik egy nemzetközi repülőtérrel, illetve kompátkelőhellyel Tenerifébe. La Palma bámulatos vidékekkel szolgálhat, s így tökéletes helyet biztosít egy kis sétára vagy egy nagyobb túrára. A világ egyik legnagyobb kráterével is e sziget büszkélkedhet, ahova vezetett túrák során juthatunk csak el. Persze vannak más ösvények is, melyek elképesztő vulkanikus tájakra és erdőkbe vezetnek.

Gran Canaria

Gran Canarián található Spanyolország egyik legnagyobb városa. A sziget északkeleti partján lévő Las Palmas de Gran Canaria egy tökéletes választás a nyaralásra. A sziget rengeteg különböző tájat tár elénk: a hatalmas homokdűnéktől kezdve, a kerékpárutakkal kiépített hegyeken és a strandokon át, egészen a gazdag víz alatti világig. Kiváló búvárhelyeket, golf- és szörfiskolákat találunk, illetőleg a sziget központjában csodálatos barlangfalvakat tekinthetünk meg.

Mallorca

Mallorca a legnagyobb spanyol sziget. A déli partjain nagyon fejlett a turizmus, de a sziget északi részén pompás kilátások is tárulnak elénk. Alcúdiában, a sziget egy városában, is találhatunk szép üdülőhelyeket, ám ezek inkább családokra vannak tervezve, valamint csodás kerékpárutak kanyarognak a sziklák mentén és a hegyekben. A keleti parton, a kisebb strandok és golfpályák vidékén, évente megrendezésre kerül a Jazz Fesztivál. A kis hegyi városok és a rejtett kolostorok a Tramuntana-hegységben egyszerűen lenyűgözőek, s pazar tájakkal vannak körülvéve.

Tenerife 

A Kanári-szigetek legnagyobb képviselője, Tenerife, a turizmusnak lett szentelve, s közkedvelt nyaralási úti céllá vált. Izgalmas éjszakai életéről és kitűnő búvárhelyeiről híres. Természetesen sok más vízisport is elérhető, legyen az szörf, ejtőernyőzés vagy jet-ski. Azok, akik szeretik a hegyeket, autókázhatnak a látványos sziklák között, valamint egy sikló segítségével feljuthatnak Spanyolország legmagasabb csúcsára. Persze a túrázók meg is mászhatják a hegyet, ám nagy kihívás elé kell nézniük.

Ibiza

Ibizát szórakozóhelyeiről, bulijairól és persze strandjairól ismerjük. Ibiza városa és San Antonio az éjszakai élet legnépszerűbb helyszínei. Ezek nem nyitnak egészen este 7-ig, de azután kora reggelig nincs megállás. Nappal működik egy karnevál stílusú piac, ahol friss ételt és kézműves tárgyakat vásárolhatunk, illetve ekkor érdemes gyönyörködni a csodálatos természetben. A Cova de Can Marca egy hatalmas természetes barlang, melyet nem érdemes kihagyni, ha a szigeten járunk, valamint áthajózhatunk Formentera szigetére is, hisz gyönyörű az óceán.