Vietnam

Vietnam

Szépsége nem fejezhető ki szavakban. Északon a Vörös-folyó deltáját, délen a Mekong torkolatvidékét, a kettő között pedig a rizsföldek végtelennek tűnő, élénkzöld mintás takaróját egyszerűen látni kell. A partvidéket hosszú, homokos fövenyek kísérik, a szárazföldet égbe törő hegyek és buja őserdők tagolják. A kivételes szépségek országa hihetetlen gyorsasággal fogadja be a látogatót. Vietnámnak a hirtelen fejlődés ellenére sikerült megóvnia ősi kultúráját és társadalmának magas fokú civilizáltságát. Ázsia szívében, a csodálatos és érintetlen természeti szépségek, az évezredes kultúra emlékei, valamint népe teszi vonzó úticéllá. A lakosság túlnyomó része 25 év alatti fiatal. Az országot különös civilizáció, bőséges kultúra jellemzi. Az ország természeti elrendezésének páratlan szépsége mély benyomást tesz az utazóra: a Vörös folyó északon, a Mekong deltatorkolat délen, és szinte az egész partszakasz ragyogó zöld rizsültetvényei. Vietnám ritka lehetőséget nyújt arra, hogy tradicionális bájú és szépségű országgal találkozzunk, amely mostanában teszi meg első lépéseit a modern világ felé.

Pénznem, deviza előírások: Hivatalos pénznem a dong, 1 VND=10 háo=100xu. A külföldi fizetőeszközök be- és kivitele nem korlátozott, a belföldi tiltott! Minden konvertibilis valutát váltanak és elfogadják a nemzetközileg ismert hitelkártyákat.

Egészségügyi előírások: kötelező védőoltás nincs, (bővebben: Nemzetközi Oltóközpont, címe az általános információknál). Nem ajánljuk a csapvíz fogyasztását, csak a palackozott vízét. A célszerűen összeállított útipatika is nagy segítséget jelenthet.

Telefon: a mobiltelefon kivihető, de a lefedettség nem teljes.

Időeltolódás: a téli időszámítás alatt Budapesthez képest +6 óra.

Hálózati feszültség: 220 Volt, az aljzatok használhatók.

Vallás: buddhista, római katolikus.

Beutazási szabályok: Magyar állampolgár a budapesti Vietnami Nagykövetségen beszerezhető vízummal és tartózkodási engedéllyel utazhat Vietnamba, melyet irodánk intéz. Ára: kb. 15 000 Ft.


Kapcsolódó cikkek

Összesen 1 db a keresésnek megfelelő utazást találtunk.
A keresővel tovább szűkítheti a találati listát!

Vietnam