Thaiföld otthont ad számos állatfajnak, amelyek közül sokat csak a természetes élőhelyükön elvétve, valamint a természetvédelmi területeken, vagy állatkertekben lehet megtekinteni...

Délkelet-Ázsia szívében található Thaiföld, amelyet a mosolyok országának tartanak számon a barátságos, vendégszerető lakói miatt. Sok utazó időzik olyan nagyvárosokban, mint Bangkok, vagy olyan trópusi szigeteken, mint Phuket, de ezeken a forgalmasabb területeken kívül egy hihetetlen, különleges élővilágot lelhetnek fel az idelátogató kalandorok. Thaiföld otthont ad számos állatfajnak, amelyek közül sokat csak a természetes élőhelyükön elvétve, valamint a természetvédelmi területeken, vagy állatkertekben lehet megtekinteni. Azon állatbarátok, akik egzotikus kiruccanást terveznek, sok ilyen őshonos állatot fedezhetnek fel, láthatnak Thaiföldön...

 

Indokínai Tigris  

Az indokínai tigris egy ritka tigris faj, és az egész világon már csak 600 ilyen hihetetlen állat maradt fenn. Körülbelül 200 él Thaiföldön, ahol főként a trópusi esőerdőkben élnek a párás légkör miatt, és ahol jobban tudják álcázni magukat. A legtöbb thaiföldi indokínai tigris a burjánzó Huai Kha Khaeng Nemzeti Park természetvédelmi területén található meg, Thaiföld nyugati részén. Nyáron, illetve száraz évszakban érdemes leginkább ellátogatni a parkba, és ebben az időszakban van a legjobb lehetőség arra, hogy az ideutazók egy szervezett expedíció során megtekinthessenek egy indokínai tigrist.  

Fehérkezű gibbon  

A hosszú karjával, és kezével könnyedén kapaszkodik át az egyik faágról a másikra a fehérkezű gibbon, amely tökéletes példája a főemlősöknek. A fehérkezű gibbonok, a legtöbb idejüket a fák lombozatán töltik, és a fákon naponta körülbelül 16 órát alszanak, így nagy kihívást jelent, hogy a látogatók megpillantsák őket. Azonban több mint 20.000 gibbon található Thaiföldön. Népszerű hely a fehérkezű gibbon megtekintésére a Kaeng Krachan Nemzeti Park, ahol a csoportok a főemlősök kommunikációja során kiadott hangokat követik annak érdekében, hogy megtalálják az állatokat.    

Cetcápa  

A hatalmas cetcápa félelmetes, de ez valójában egy vízkiszűrő cápafaj, amely a nagy nyitott szájával a planktonokat szűri ki a vízből. A cetcápa kizárólag meleg, trópusi vizekben él, ahol nincs alacsony hőmérséklet. Thaiföldön, lehetőség van búvárkodás során megtekinteni ezeket a csodálatos cetcápákat közelről is. Egyes búvároknak lehet olyan nagy szerencséje, hogy népszerű helyszínek - mint Phuket és Phi Phi- merülési pontjain láthatnak cetcápákat, azonban a garantált élményhez olyan helyekre érdemes utazni, mint az Andamán-tengeren lévő Richelieu-szikla.  

Álarcos langur  

Az álarcos langurt sok néven emlegetik, így pápaszemes langurnak is. A nevéből rá lehet jönni, melyik ez a majom, mivel a szeme körül a szőrzet el van színeződve, ami miatt, úgy tűnik, mintha szemüveget viselne. Az álarcos langur egy imádnivaló majomfaj, amelyet szívesen megnéznek az idelátogatók thaiföldi vadonban. Bár ez a faj Malajzia, Burma és Thaiföld területein honos, az álarcos langur a legnagyobb koncentrációban a Kaeng Krachan Nemzeti Parkban található meg,  amely közvetlenül a burmai határnál van.  

Ázsiai Elefánt  

Az elefántok szinte egyet jelentenek Thaifölddel és egy látogatás a „Mosolyok földjére” nem teljes az ázsiai elefántok elszórt populációjának megtekintése nélkül. Annak ellenére, hogy mindenütt fellelhetőek elefánt túrák, komoly aggodalomra adhat okot az, hogy ezeket az elefántokat megfelelően gondozzák-e. Az elefántok megtekintésének a legjobb alternatívája, hogy lehetővé teszik az idelátogatók részére ezeknek a fenséges ázsiai elefántoknak a megtekintését egészen közelről,  természetes közegükben. A Boon Lott Elefánt Park védett területén Sukhothaiban például a látogatók gyűjthetnek elefánt ételt, megtekinthetik az etetést, és még ki is vezethetik az elefántokat a legeltetési területre, amely egy igazán egyedi és nagyszerű élményt nyújt.