Thaiföld második legnagyobb repülőtere és a szárazfölddel összekötő közúti hidak biztosítják Phuket könnyű megközelíthetőségét. A nyugati parton az Andamán-tenger vonzza idelátogatókat a világ minden tájáról. A fehér homokos partszakasz a kék lagúnák íve körül nem az egyetlen vonzóereje a szigetnek...

Thaiföld második legnagyobb repülőtere és a szárazfölddel összekötő közúti hidak biztosítják Phuket könnyű megközelíthetőségét a turisták számára. A nyugati parton az Andamán-tenger vonzza idelátogatókat a világ minden tájáról. A fehér homokos partszakasz a kék lagúnák íve körül nem az egyetlen vonzóereje a szigetnek. Phuket a kulturális és szórakozási lehetőségek széles skálájával büszkélkedhet, kezdve a nyüzsgő Patong klubjaitól a nemzeti parkokig, derűs templomokig és vonzó múzeumokig. Rengeteg kalandban lehet része az idelátogatónak Phuket szigetén, ilyen többek között a mélytengeri búvárkodás, merülés és túrák a sziget hegyes sziklás belsejébe. Az alábbi lista Phuket legjobb kirándulóhelyeihez ad betekintést.

Mai Khao-tengerpart - Hat Mai Khao

Hat Mai Khao egy strand Phuket északnyugati partján, reptéri strandként is ismert, mivel nagyon közel van a repülőtér. Az északi része, az úgynevezett Hat Sai Khao, egy a part mentén kazuárfa ligetekkel szegélyezett hosszú, homokos strand. A Mai Khao környéke még mindig nagyon csendes és fejletlen, mivel ez a Sirinat Nemzeti Park része. A csendesebb napokon kilométereket lehet gyalogolni anélkül, hogy bárkivel találkozna az ember. A parttól rövid távolságra az Andamán-tengerben egy éles szakadék található, így az úszás veszélyes lehet május-november között.

Panwa

A hegyfok Phuket délkeleti sarkában található és otthont ad számos látnivalónak, amiért érdemes idelátogatni, köztük van a Khao Khat vagy Panwa-tengerpart. Bár a homok durvább, mint máshol a sziget strandjain, Phuket néhány helye olyan érintetlen, mint Panwa. Bár van valamennyi szolgáltatás a strandon is, de főként a tengerparti villák kínálnak az ideutazóknak lehetőséget arra, hogy élvezzék a csendet és egy nyugodt nyaralás tökéletes kényelmét. A közelben található a nemrégiben felújított Phuket Akvárium, ahol a látogatók egy hosszú, víz alatti alagúton sétálva közelről megtekintheti a tengeri életet kezdve cápáktól a mérges rájákig.

Nai Han tergerpart - Hat Nai Han 

Nai Han-t gyakran nevezik Hat Nai Harn-nak is, ez egy félreeső kicsi strand, amely Phuket légdélebbi szigetén található. Mivel ez az otthona a Nai Han Kolostornak, ez a nyugodt strand megmenekült a túlzott fejlesztésektől, habár számos kiváló szálloda található a part mentén, valamint horgonyzási lehetőség is van a jachtok számára. Hat Nai Han-hoz közel található a Promthep-fok, amely Phuket egyik legnépszerűbb látványossága. Minden este, a világ minden tájáról utazók érkeznek ide megnézni a naplementét. A kalandvágyó látogatók leereszkednek a sziklás ösvény szélén a hegyfokhoz, hogy a legszebb kilátásban gyönyörködhessenek.

Kamala-tengerpart - Hat Kamala

Patongtól északra fekvő Hat Kamala egy nyugodt, festői strand, amely ideális úszásra búvárkodásra és napozáshoz. A Hat Kamala északi végén egy korallzátony található, amely a víz alatti kalandok kedvelőit csalogatja, míg a többi a strandon homokos a tengerfenék, amely tökéletes a vízben való gázoláshoz. Ennek a túlzsúfolt strandnak a déli végén a Wat Baan Kamala buddhista templom található, ahol Buddha életét ábrázoló képeket és szobrokat lehet megtekinteni. A színházi produkciók bemutatják Thaiföld legendáit és mítoszait, míg a közeli Phuket Fantasea vidámpark egy remek hely a családok számára, hogy az ország kulturális örökségét megismerje.

Surin-tengerpart - Hat-Surin 

Ha egy előkelő, tengerparti nyaralásra vágyik az idelátogató Phuketen, akkor nehéz a Millionaires Row gyönyörű otthonai mellett található luxusszállodák kiváló kényelmi szolgáltatásainál kiválóbbat ajánlani. A térség luxusüdülőhelyeiben minden kapható, így SPA kezelésektől és thai főzőtanfolyamoktól az elefánt túrákig minden kipróbálható. A kazuárfákkal szegélyezett nyugati partot gyönyörű, ápolt homok és kristálytiszta víz jellemzi. Az év nagy részében Hat Surin nyugodt vize ideális a búvárkodáshoz és kajakozáshoz is. Erős áramlatok jellemzik a főszezonban, amely az úszás kedvelőinek nem mindig kedvez.