Európa minden nagyvárosához hasonlóan, Sevillában is rengeteg látnivaló van, azonban Andalúzia fővárosa olyan vidám, oldott légkörrel rendelkezik...

Európa minden nagyvárosához hasonlóan, Sevillában is rengeteg látnivaló van, azonban Andalúzia fővárosa olyan vidám, oldott légkörrel rendelkezik, amelyet az ideutazók nagyon kedvelnek! A város élénk keveréke a káprázatos gótikus, a mudéjar, a reneszánsz és modern építészetnek, azonban a sevillai nép életszeretete tesz egy utazást Sevillába különlegesen egyedivé és emlékezetessé.

 

 

María Luisa park

Sevilla kiemelkedő parkja a Parque de María Luisa, amely a Guadalquivir folyó mentén húzódik, közel a város központjához. A park legnagyobb része eredetileg a San Telmo-palota kertjeinek részét képezte, amelyet 1893-ban adományoztak a városnak. A park jelenlegi kialakítása Jean-Claude Nicolas Forestier tájépítész nevéhez kötődik. A park az itt élő madarak nagy népességéről ismert, köztük galambokéról, hattyúkéról, papagájokéról és kacsákéról. A parkban elszórtan szobrok, tavak és szökőkutak találhatók, amelyek festői és kellemes környezetet nyújtanak az idelátogatóknak a spanyol napsütésben.

Metropol Parasol

A La Encarnacion téren, Sevilla óvárosi negyedében található az újonnan elkészült Metropol Parasol, amelyet  a világ legnagyobb faszerkezeteként tartanak számon. Ez, a német építész - Jurgen Mayer-Hermann- által tervezett épület hat gigantikus esernyő alakú szerkezetből áll, a nyírfát Finnországból importálták. A beceneve Las Setas de la Encarnacion, az épületkomplexumot „gombaként” is aposztrofálják köznyelven. A modern design szinte ugyanolyan nagy vitát váltott ki, mint az épület jelentős ára. A késések és a változtatások ugyanis megduplázták az eredetileg becsült 50 millió eurós költséget. A szerkezet jelenleg otthont ad egy piactérnek, egy antikváriumnak, egy étteremnek és egy kialakított köztérnek.

Plaza de Toros de la Maestranza

A spanyol bikaviadal-hagyományok iránt érdeklődő látogatók számára a Plaza de Toros de la Maestranza egy kihagyhatatlan hely. Ez a 14.000 férőhelyes aréna a legrégebbinek számít Spanyolországban, a mai napig megrendezett bikaviadalokat vasárnaponként tartják tavasztól őszig. A látogatóknak azonban nem szükséges megnézniük egy bikaviadalt ahhoz, hogy többet megtudjanak a hagyományokról. A szomszédos múzeum kiállítási tárgyai és információi sok mindent bemutatnak a híres bikákról és matadorokról. A jegyek tartalmazzák a belépő díját a múzeumba és egy vezetett túrát az arénába.

Casa de Pilatos

A Plaza de Pilatos mellett található a Casa de Pilatos, mely kiváló példája az andalúziai palotáknak. A genovai építész, Antonio Maria Aprile által tervezett, 1529-ben épült palota a Pilátus-ház nevet kapta az eredeti tulajdonos fia (Fadrique Enriquez de Rivera) kapcsán, aki 1519-ben Jeruzsálembe zarándokolt. Bár az épület Medinaceli-család magántulajdonában van, az év nagy részében nyitva áll a nagyközönség számára – idegenvezetés mellett. A palota kiemelkedő látványosságai tartozik Francisco Goya bikaviadalképeinek sorozata, a XVI. századi márvány kapu és egy nagy lépcsőház a mudéjar stílusú, méhsejt-mintás mennyezet díszítésével.

Plaza de España

1914-ben, egy sevillai építész - Anibal Gonzalez - kezdte el a tervezését egy sor épületnek az 1929-es Ibero-amerikai kiállítás előkészületeként.  A María Luisa-parkban, Santa Cruz szomszédságában található Plaza de Espana épületkomplexum a világkiállításra épült, azért, hogy bemutassa Spanyolország történelmi, ipari és technológiai szerepét, jelentőségét. A főépületben található kiállítások között megtalálhatók a spanyol Columbus és Cortes kutatók kéziratai. Az épületkomplexum egy ritka példája az andalúz építészeti regionalizmusnak (hagyományos andalúz építészet és a mudéjar-stílus keveredése),  amelyet főként helyi anyagok felhasználása jellemez. Ma a kormányzati szervek hivatalainak nyújt otthont.