1927-től kezdődően, hetvenhat éven át a Londoni Postahivatal járművezető nélküli villamos vonatokból álló flottát üzemeltetett, amely keskeny nyomtávú pályákon futott mélyen a föld alatt...

LONDON VARÁZSTANONCOKNAK

LONDON VARÁZSTANONCOKNAK  3*

Egyesült Királyság, Anglia, London
Indulások: 2024.10.30-tól
Időpontok: 2 db
Ellátás: reggeli
Besorolás: 3*
Besorolás: 5*
Szállás: Hotel
Utazás: menetrendszerinti járattal

Csoportos városlátogatás varázstanoncoknak

London minden korosztály számára rengeteg felfedezni valót tartogat. Múzeumok, kiállítások, családbarát programok sokasága várja az ide érkezőket. A nagyobb gyerekek számára a londoni Harry Potter-kötődésű helyszínek töretlen népszerűségnek örvendnek, de rengeteg más kiállítás és előadás is várja a nagyobbakat és kiskamaszokat London nyüzsgő nagyvárosában. Fedezze fel London legvarázslatosabb helyszíneit és népszerű látványosságait!

1. nap: Budapest – London

Elutazás Budapestről Londonba repülőgéppel. Panoráma városnézés Londonban, a legismertebb látnivalók felkeresése egy fotószünettel: a Buckingham Palota, a Westminster apátság, a Westminster palota, az angol parlament épülete, a Big Ben harangnak helyet adó Óratorony, a London Eye, a Trafalgar Square, a Nemzeti Képtár, a Szent Pál-székesegyház, a Tower, a Tower Bridge. A város számos inspirációt és forgatási helyszínt biztosított a Harry Potter regénysorozathoz és az abból készült filmekhez, melyek egy részét a városnézés érint kívülről. Transzfer a szállodába. Szállás Londonban.

2. nap: London

Reggeli után transzfer a Warner Bros. stúdiójába, ahol a Harry Potter filmek forgatási körülményei, egyes díszletei, jelmezei, teremtményei tekinthetők meg, köztük a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola nagyterme, a Tiltott rengeteg, a Roxfort expressz, az Abszol út, Umbridge professzorasszony irodája, Aragog, Csikócsőr és még további varázslatos kulisszatitkokra is fény derül. Az élmények felfedezése egyénileg, vásárlási lehetőség a relikviákat áruló üzletben. Transzfer a szállodába, szabadprogram a nap hátralevő részében.

3. nap: London (Oxford)

Reggeli, majd egész napos szabadprogram. Fakultatív programlehetőség: egész napos kirándulás Oxfordba, amely mintául szolgált a híres varázslóiskola, Roxfort megalkotásában. Séta a kora középkor óta számottevő és elismert oktatási intézmények, bentlakásos college-ok városában. Az angol gótika lépten nyomon tetten érhető Oxfordban: a csúcsos toronysüvegek, tűhegyű kőtornyok, jellegzetes groteszk vízköpőknek (gargoyle-oknak) se szeri se száma. A séta érinti a Christ Church College, a Radcliffe Camera, a Merton College, a Szűz Mária-plébániatemplom, a Trinity College, a Balliol College impozáns épületeit. Belépés a Bodleian Library-ban található a Divinity Schoolba – a Teológiai Fakultásba, melynek gótikus legyezőboltozatával díszített mennyezete a Roxfort gyengélkedőjének jeleneteit is biztosította, itt vették fel a Duke of Humfrey könyvtári részlegben Harry láthatatlanná tevő köpenyben való esti lopakodását is. Visszatérés a szállodába.

4. nap: London – Budapest

A menetrendnek megfelelően transzfer a repülőtérre és hazautazás Budapestre repülővel. Minimum létszám: 20 fő

389 500 Ft/fő-től +
DÉL-ANGLIAI KÖRUTAZÁS A JANE AUSTEN FESZTIVÁL LÁTOGATÁSÁVAL

DÉL-ANGLIAI KÖRUTAZÁS A JANE AUSTEN FESZTIVÁL LÁTOGATÁSÁVAL  3*

Egyesült Királyság, Anglia, London
Indulások: 2024.09.17-tól
Időpontok: 2 db
Ellátás: reggeli
Besorolás: 3*
Besorolás: 5*
Szállás: Hotel
Utazás: menetrendszerinti járattal

Csoportos körutazás a Jane Austen fesztivál látogatásával

Fedezze fel a régens és viktoriánus korszak szépségeit, a regényekből és filmadaptációkból jól ismert helyszíneket, teázzon egy György-korabeli teaszalonban, merüljön el egy különleges fesztivál forgatagában, mely Jane Austen világát eleveníti fel.

1. nap • Budapest – London – Brighton – Salisbury

Kora reggel elutazás repülőgéppel, Londonba. Érkezést követően utazás Brightonba, mely Anglia leghíresebb tengerparti üdülőhelye, melynek fellendülését az egykori régenshercegnek, a későbbi IV. Györgynek köszönhette. A városnézés során a Brunswick tér, a Montpelier negyed, a Palmeira tér, az Adelaide Crescent lakóépület, a Szent András-templom és a King’s Arms pub felkeresése. Látogatás a brightoni királyi pavilonban, mely az indiai és a kínai stílusjegyeket ötvözi építészetében. Egy éjszakai szállás vacsorával és reggelivel Salisbury környékén.

2. nap • Salisbury – Winchester – Chawton – Bath

A Salisbury katedrális felfedezése, ahol a Magna Carta Libertatum négy fennmaradt példánya közül az egyiket őrzik. Később gyalogos városnézés Winchesterben Jane Austen College Street-i lakásának, valamint a Winchesteri székesegyháznak az érintésével. Chawtonban látogatás a Jane Austen házban. Három éjszakai szállás vacsorával és reggelivel Bath környékén.

3. nap • Lacock – Bath

Kirándulás a hangulatos dél-angliai kisvárosban Lacockba, ahol többek között a Downton Abbey és a Büszkeség és balítélet filmeket forgatták. Visszatérés Bath-ba, mely a XVIII – XIX. században vált divatos fürdővárossá. Gyalogos városnézés Bath-ban; látnivalók: a belváros, a Royal Crescent sorház, a Circus köralakú házsor, a The Assembly Rooms, mely a felsőbb osztály társasági életének színtere, divatos központja volt. Részvétel az évente megrendezésre kerülő Jane Austen fesztivál forgatagában. Délután látogatás a Jane Austen kiállítóközpontban és a római fürdőben.

4. nap • Bath – Great Chalfield – Longleat

Látogatás A másik Boleyn lány film forgatási helyszínéül is szolgáló Great Chalfield Manorban, majd az Erzsébet-korabeli építészet remekművében, a Longleat Houseban, mely Bath nyolcadik márkijának otthona volt. Visszatérés Bath-ba. Délutáni tea egy György-korabeli teaszalonban.

5. nap • Bath – London

Utazás Londonba. Panoráma városnézés a régenskorszak történelmi helyszíneit érintve: a Regent’s Park és a Regent’s Street, a Hyde Park, a Rotten Row, a St. James Street kaszinói, a Jermyn Street úriruha-kereskedő üzletei, a Szent Jakab-palota és az Old Bond Street. Séta a Trafalgar téren Nelson admirális szobrának megtekintésével, majd látogatás a Royal Mallnál és az Aspley háznál, a Buckingham Palotánál és a Clarence háznál. Látogatás a Westminsteri apátságban. Egy éjszakai szállás reggelivel Londonban.

6. nap • London – Budapest

A városnézés folytatása, majd a Windsori kastély megtekintése. A világ legnagyobb jelenleg is használt kastélya egyike a brit királyi család legfontosabb rezidenciáinak. II. Erzsébet brit királynő itt töltötte gyermekkora egy részét. A kastélyt Hódító Vilmos kezdte el építteteni 1070 körül, majd számos uralkodó bővítette, III: Eduárd alakította át a katonai erődöt gótikus palotává, II. Károly barokk stílusban egészíttette ki, később neoklasszicista stílusjegyeket is kapott. A 45 000 m2 területen elhelyezkedő kastélynak és a hozzá tartozó impozáns kertnek csak egy része látogatható, egyes területek zárva vannak a látogatók előtt, mivel azok a királyi család számára fenntartott részek: a program során az állami lakosztályok és a gótikus Szent György kápolna megtekintésére van lehetőség. A „State Apartments”, azaz az állami lakosztályok termeit a királyi műkincs-gyűjtemény remekei díszítenek – köztük Rembrandt, Rubens, Canaletto festményei, valamint finom gobelinek és porcelánok, szobrok és páncélok. A látogatást követően transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre. Érkezés a késő esti órákban. Minimum létszám: 18 fő

Az utazásra speciális utazási feltétel vonatkozik!

959 500 Ft/fő-től +

1927-től kezdődően, hetvenhat éven át a Londoni Postahivatal járművezető nélküli villamos vonatokból álló flottát üzemeltetett, amely keskeny nyomtávú pályákon futott mélyen a föld alatt, postavonatokat húzva számos különböző rendező iroda között.

A postavonat a nyugati részen fekvő Paddington Rendező (küldeményt–szétválogató) Főpostahivataltól (Head District Sorting Office) a keleti részen lévő Whitchapelben található) Rendező Főpostahivatalig (Head District Sorting Office közlekedett, melynek távolsága 6,5 mérföld volt.  A végállomások között nyolc állomás volt, melyek közül a legnagyobb a Mount Pleasant alatt volt. Csúcsidőben ez a földalatti vasút napi 22 órában működött, és egyetlen nap alatt 4 millió levelet szállított.

A földalatti vasút, az 1900-as évek elején bekövetkezett tömeges közúti forgalmi torlódás megkerülése miatt épült, amely korábban elfogadhatatlan késedelmet okozott a levélszállítások során. 2003-ig a londoni postai szolgáltatás meghatározó tényezője volt ez a rendszer, majd végül a működési költsége túlságosan soknak bizonyult a vasúttársaság számára Royal Mail számára.

A vasút használat - mondták - ötszörösen drágább, mint a közúti közlekedés ugyanazon feladat elvégzéséhez.

A földalatti vasút 2017 szeptemberében nyílt meg újra, de ezúttal embereket szállít levelek helyett.  A nagyközönség számára megnyitott földalatti vasúton a látogatók egy 20 perces utazáson vehetnek részt a mintegy 1 km-es körpályán, új kocsikon utazva, amelyek ezúttal már a látogatók kényelmét szolgálják ki, a levélszállítás helyett.