Toronto turisztikai vonzereje nem véletlenül kimagasló, hiszen világszínvonalú múzeumok, kiváló éttermek, bevásárlási lehetőségek, illetve nyári és téli szabadtéri tevékenységek csalogatják az ide látogatókat...

Több, mint 2,6 millió fős lakosságával Toronto Kanada legnagyobb városa, illetve Ontario tartomány fővárosa, így egyaránt bővelkedik látnivalókban és kalandokban. Toronto turisztikai vonzereje nem véletlenül kimagasló, hiszen világszínvonalú múzeumok, kiváló éttermek, bevásárlási lehetőségek, illetve nyári és téli szabadtéri tevékenységek csalogatják az ide látogatókat. A város továbbá ismert professzionális sportcsapatairól mint például a Blue Jays baseballcsapatáról, vagy a Maple Leafs hokicsapatáról. Toronto egy igazán vibráló város, a hatalmas Kínai negyedével, valamint felújított viktoriánus épületeivel és modern felhőkarcolóival.

 

Hockey Hall of Fame

Toronto a "jégkorong országa" az 1917-es Maple Leafs jégkorong csapat megalapítása óta. Ez az otthona a Hockey Hall of Fame-nek, vagyis a "Jégkorongozó hírességek csarnokának", ami kihagyhatatlan látnivaló mindazon látogatóknak, akik szeretik a jégkorongot, vagy az izgalmas sportokat. A tekintélyes Stanley-kupa otthona, a múzeum megeleveníti a valaha élt legnagyobb hokijátékosokat, valamint bemutatja történetüket klüönböző tárgyak és filmek segítségével. Továbbá egy multimédiás kiállítás részesei is lehetünk, amely lehetővé teszi számunkra, hogy kipróbáljuk magunkat a profik ellen.

Toronto Eaton Centre

A látogatók szeretnek betérni egy kis vásárolgatásra Toronto legnagyobb bevásárlóközpontjába, az Eaton Centre-be. Ha a nézelődés közben megéheznénk, számos étterem kínálata közül válogathatunk, a gyorséttermek kínálatától egészen az etnikai gasztronómiát népszerűsítő éttermekig. Összességében a bevásárlóközpontban több mint 235 üzlet és étterem kapott helyet, közvetlenül Toronto belvárosában. Ez a hatalmas komplexum ugyanakkor számos irodának is otthonaként szolgál, így mintegy egymillió látogatót vonz egy héten, ezzel kétség kívül a város legnépszerűbb "attrakciójának" számít. Sajnos a látogatók az Eaton áruházlánc üzletében, melyről az üzletközpontot elnevezték, már nem vásárolhatnak,mivel végleg kivonultak a kereskedelemből.

High Park

A High Park ideális kirándulóhely mindenki számára aki szeret a szabadban lenni. Toronto legnagyobb nyilvános parkjában számos túraútvonalat,játszótereket, kisebb kerteket és egy állítkertet is találhatunk. A Grenadier tó vize tele van kacsákkal és más vizi madarakkal. A legjobb kilátás a tóra a Hillside Gardensből nyíilk. A szabadtéri baseball és teniszpályák és az úszómedence az aktív pihenésre vágyók igényeit szolgálja. A juharfák teszik ki a park növényzetének jelentős részét, és egyben a park leghíresebb látnivalói is.

Royal Ontario Museum

Toronto egyik kedvenc múzeumában mindig találunk valami kedvünkre valót, hiszen sokféle kiállítás közül választhatunk a természettörténettől a világ kultúráin át egészen a dinoszauruszok és a prehisztorikus emberek mindennapjaiig, iletve a biológiai sokféleségig. Rengeteg az interaktív kiállítás mely vonzza a látogatókat. Kínán kívül itt található az egyik legnagyobb kínai építészeti kiállítás, de számos más afrikai és közel-keleti országokból származó leletekkel és kiállítási anyagokkal is büszkélkedhet.

Casa Loma

Casa Loma Toronto egyik igazi mérföldköve, szinte lehetetlen nem észrevenni. A hatalmas kastély a 20.század elején épült egy dombra, mint egy gazdag ember álma, aki mindig is egy kastélyban szeretett volna élni, így megépíttette magának. 98 szobájával építésekor a város legnagyobb lakóépülete volt. Számos titkos folyosóval, egy könyvtárral, egy vadászházzal, egy lifttel és mesés kertekkel büszkélkedhet. Építésén 300 ember dolgozott közel 3 évig mire teljesen elkészült a kastély.