A város továbbá ismert professzionális sportcsapatairól mint például a Blue Jays baseballcsapatáról, vagy a Maple Leafs hokicsapatáról. Toronto egy igazán vibráló város, a hatalmas Kínai negyedével, valamint felújított viktoriánus épületeivel és modern felhőkarcolóival...

Több, mint 2,6 millió fős lakosságával Toronto Kanada legnagyobb városa, illetve Ontario tartomány fővárosa, így egyaránt bővelkedik látnivalókban és kalandokban. Toronto turisztikai vonzereje nem véletlenül kimagasló, hiszen világszínvonalú múzeumok, kiváló éttermek, bevásárlási lehetőségek, illetve nyári és téli szabadtéri tevékenységek csalogatják az ide látogatókat. A város továbbá ismert professzionális sportcsapatairól mint például a Blue Jays baseballcsapatáról, vagy a Maple Leafs hokicsapatáról. Toronto egy igazán vibráló város, a hatalmas Kínai negyedével, valamint felújított viktoriánus épületeivel és modern felhőkarcolóival.

 

 

Ripley's Aquarium

A Ripley’s Aquarium egy hatalmas akvárium melyben közel 16.000 vízi állat úszkál egyetlen hatalmas üvegtartályban. Természetesen teljesen más, mint a hagyományos kis méretű, otthoni akváriumok, hiszen 1,5 millió gallon vizet tartalmaz. A látogatók a tengeri élőlényeket egy hatalmas víz alatti alagútban sétálva tekinthetik meg. Észak-Amerika legnagyobb víz alatti alagútjában szinte testközelből figyelhetjük meg a cápákat, a rájákat és számos más teneri állatot. Több mint 100 interaktív kiállításával segít többet megtudni a tengeri életről, valamint két óránkénti élő showjával szintén szórakoztatja és tanítja is egyben látogatóit.

Toronto Islands

Toronto Islands egy sziget az Ontario tavon mely szintén kedvelt kikapcsolódási célpont. Mivel a szigeten csak korlátozott számú jármű megengedett, így ez Észak-Amerika legnagyobb autómentes övezete. A szabadidős tevékenységek tárháza igen széles, az úszástól a kajakozásig, a kerékpározás és még számos lehetőség adott számunkra. A szigeten található a Centerville is mely egy, az 1900-as évek stílusát idéző vidámpark gyermekek számára, miniatűr vasútal és antik körhintákkal. A sziget továbbá minden évben művészeti és rock zenei fesztiváloknak ad otthont.

Distillery District

Ha szeretnénk megtapasztalni a viktoriánus Toronto varázsát akkor keressük fel a történelmi negyedét, mindössze egy rövid sétára a belvárostól. A csak gyalogos forgalomnak fenntartott bevásárló központok és a felújított épületek környéke olyan látnivalókat tartogat számunkra , mint például a Gooderman & Worts whiskey lepárló üzem. Butikok, éttermek, művészeti galériák és szórakozó helyek várják a látogatókat.

St.Lawrence Market

Érdemes felkeresnünk a St. Lawrence Market-et, mely 1803 óta működik. Ma három épület alkotja, egy a különleges ételeknek, egy a szombatonkénti termelői piacnak, egy pedig a kiskereskedelmi üzletek számára. A South Marketben kapott helyet a 120 db, különleges ételeket árusító üzlet, a North Marketben kapott helyet a szombatonkénti mezőgazdasági termelői piac, és a St.Lawrence Hall-ban kaptak helyet a kiskereskedelmi vállalkozások.

CN Tower

A CN Towert 1973 és 1976 között építették. 553 méter magas tornyával építésének idejében a világ legmagasabb épülete volt, egészen a Burj Khalifa megépítéséig. Üveglift viszi fel a látogatókat a toronyba, ahonnan üvegablakok mögül élvezhetik a csodás kilátást. Éjszaka valami egészen lenyűgöző panorámát kínál Rochester városára és a torony környezetére. A forgó étterem pedig egyedülálló élményt nyújt, hiszen 72 perc alatt körbefordul alattunk a padló, így étkezés közben zavartalanul élvezhetjük az Ontario-tó és a város látványát.