Ausztria hegyekkel körülzárt ország, azonban rengeteg lenyűgöző vizes területtel rendelkezik. Számos tó található Ausztriában, amely méltán népszerű az utazók és a helyi lakosok körében. Akár gyönyörködni...

Ausztria hegyekkel körülzárt ország, azonban rengeteg lenyűgöző vizes területtel rendelkezik. Számos tó található Ausztriában, amely méltán népszerű az utazók és a helyi lakosok körében. Akár gyönyörködni kíván a vízparti kilátásban, vagy csobbanni egyet az osztrák Alpok árnyékában, az ausztriai tavakhoz mindenképpen érdemes ellátogatni. Egy ausztriai kirándulás során érdemes az alábbi lenyűgöző tavak - második rész - egyikét meglátogatni.

 

 

Milstatti-tó (Millstatter See)

Ausztria Karintia tartományában található a Millstatti-tó, mely meredek partja miatt úgy néz ki, mint egy fjord. A Nock-hegység és a Dráva-völgy segítettek kialakítani ezt a hihetetlen tájat, és a tőle délre fekvő erdős Hochgosch térség buja növényzete még érdekesebbé teszi ezt a helyszínt. A hegyek védik a tavat a hideg téli széltől, ami azt jelenti, hogy a víz hőmérséklete a nyár folyamán kiválóan alkalmas úszásra. Nem érdemes kihagyni a tó közelében található Millstatt falu meglátogatását sem, amely egy XI. századi hihetetlenül jó állapotban fennmaradt apátságnak ad otthon.

Zöld-tó (Gruner See)

A Tragöß falun kívül található a Gruner See, amelynek jelentése magyarul Zöld-tó. A név nem tévedés, a tó vize élénkzöld színű és hihetetlenül tiszta, átlátható. A víz a Karszt-hegység megolvadt havát gyűjti össze, így a hőmérséklet még nyáron is nagyon hideg. Habár a Zöld-tó már önmagában is egy igazán figyelemre méltó látvány, de mindezen túl a tóban egy helyi vezető segítségével és megfelelő felszereléssel még búvárkodásra is van lehetőség.

Fehér-tó (Weissensee)

A Gail-völgyi-Alpokban található a Weissensee, vagy a Fehér-tó. Ez a gleccser tó egy rendkívül népszerű hely mindenfajta vízi szórakozási tevékenységhez és mivel a magán motorcsónakok használata tiltott, megtartotta a békés hangulatát és gazdag állatvilágát. Nyáron, a látogatók személyszállító hajókon utazhatnak illetve kenuzhatnak a tavon, pisztráng és sügérhorgászatra van lehetőség és kirándulhatnak is a tó körül. A télen a tó környéke elsőosztályú sí területté válik és emellett gyorskorcsolya versenyek is vannak a tó egyes részein.

Faaki-tó, (Faaker See)

A Faaki-tavat tekintik Ausztria legtisztább, iható vizű tavának. A víz minősége hihetetlenül jó, a tó jelentős része áttetsző, tiszta vizű. Számos strand található a Faaki-tavon, ahol egy kis belépődíj ellenében pihenni, úszni, és élvezni lehet a napsütést. A tó a rendezvények számára kiváló helyszínt biztosít, ilyen az évente megrendezésre kerülő Európai Motoros Hetek is, amely a legnagyobb motoros rally a kontinensen. Népszerű időtöltésnek számít a tónál horgászat és izgalmasnak számít télen a fagyott tavon való korcsolyázás is.

Wörthi-tó (Wörthersee)

Ez a lenyűgöző tó Ausztria Karintia tartományában található. Már a XIX. században Wörthi-tavon töltötte az osztrák arisztokrácia a nyarat, amely határozottan ösztönözte az osztrákokat és a látogatókat egyaránt arra, hogy a tóhoz menjenek pihenni. A Wörthi-tó büszkélkedhet a legmelegebb vízzel az országban, ami miatt a tó tökéletes helyszínt kínál a kikapcsolódáshoz a nyár folyamán. Bérelt kerékpárral Pörtschach kisvárosból lehetőség van kirándulást szervezni a régióba valamint nyáron komppal a tavon át különböző helyekre is ellátogathatnak az idelátogatók.