Thaiföldön számos csodálatos nemzeti park található. Ebbe a sokszínű és gyönyörű országba történő látogatás során felfedezhető nemzeti parkok éles ellentétei a többi beépített területnek, amelyekhez a legtöbb szálloda...

Thaiföldön számos csodálatos nemzeti park található. Ebbe a sokszínű és gyönyörű országba történő látogatás során felfedezhető nemzeti parkok éles ellentétei a többi beépített területnek, amelyekhez a legtöbb szálloda és üdülőhely közel található. Ezek a parkok egy esélyt adnak arra, hogy Thaiföld néhány érintetlen természeti látványosságát és a vadvilágot megtekinthesse az idelátogató. Az alábbiakban az ország leghihetetlenebb élményt nyújtó nemzeti parkjainak listája tekinthető meg...

 

 

Mu Ko Surin Nemzeti Park

A Mu Ko Surin egy védett szigetcsoport az Andamán-tengeren, 60 km-re a szárazföldtől. Ezek a szigetek rengetek kiváló könnyűbúvár helyszínt kínálnak, így tiszta vizével és gyönyörű korall zátonyaival és rengeteg halfajával, a tengeri teknősökkel és változatos tengeri élővilágával vonzza a látogatókat. Számos nagyszerű helyszín található itt a búvárkodáshoz, mint például a Richelieu-szikla, amely a világ leghíresebb merülő helyszíne. Lehetőség van szervezett túrákra is ebben a tenger parkban de egyedül is látogatható. Néhány szigeten bungalókat lehet kölcsönözni, vagy kempingezni is lehet. Mu Ko Surin Nemzeti Park egy ideális célpont lehet azok számára, akik pihenni szeretnének a strandon illetve búvárkodni a tengerben.

 

Mu Ko Ang Thong Nemzeti Park

A Thai-öbölben található a Mu Ko Ang Thong Nemzeti park, amely egy 42 szigetből álló tengeri nemzeti park A legjobb módja a park megtekintésének egy hajótúrán való részvétel, vagy egy saját hajó bérlése. A motoros csónakok vagy kajakok népszerűnek számítanak. Rengeteg kiváló helyszín található itt a búvárkodáshoz vagy merüléshez. Amennyiben egy vagy több éjszakát kíván itt eltölteni az idelátogató, sátrak vagy bungalók bérlésére van lehetőség. Számos szigeten gyönyörű fehér homokos strand van, míg másokon hegyek találhatók, amelyek kiválóak a túrázáshoz, illetve amelyek csúcsai kiváló panorámát kínálnak. Ráadásul a parkban a változatos vadvilág is megtekinthető, így a szigeteken fellelhetőek a majmok, vidrák, vaddisznók, álarcos langur és makákó majmok is.

Khao Sok Nemzeti Park

A Khao Sok Nemzeti Park a Surat Thani Tartományban található, főként esőerdőket és dzsungeleket rejt. Tény, hogy a legesősebb helyszínnek tekintik Thaiföldön, amely segít fenntartani a növények és állatpopulációk sokféleségét. Ráadásul madárfajok százai, vadmacskák, szarvasok, tapírok, elefántok és vaddisznók is megtalálhatóak itt. Mindemellett itt lelhetőek fel a világ legnagyobb virágai is, mint az egyre ritkább Óriás bűzvirág, amely Thaiföldön kizárólag a Khao Sok Nemzeti Parkban található meg. A száraz évszakban érdemes idelátogatni. 

Mu Ko Similan Nemzeti Park

Mu Ko Similan Nemzeti Park Thaiföld egy másik tengeri parkja, ez a szigetvilág 11 szigetből áll, mely az Andamán-tengeren található. Ezek a mészkő szigetek ugyanolyan gyönyörűek a víz felett, mint alatta, a szigeteken esőerdőkkel, körülötte fehér strandokkal és korallzátonyokkal tarkítottak. December és április között a víz nagyon tiszta, amely kiváló búvár és merülő helyszínné teszi a szigeteket. Néhány szigeten, mint például Ko MIang és Ko Simlan hotelek és éttermek találhatóak. Számos cég kínál búvártúrákat a szigeten, néhányukon lehetőség van a hajó fedélzetén eltölteni néhány napot és a nap során búvárkalandokban részt venni.

Ao Phang Nga Nemzeti Park

Ao Phang Nga Nemzeti Park egy tengeri park Thaiföld déli részén, a Phang Nga Tartományban. Elég sok látnivaló van ebben a parkban, így mindenképpen érdemes eltölteni néhány napot itt. A park magában foglal 42 karszt szigetet az öbölben, így számos felfedezésre váró gyönyörű stranddal, drámai mészkősziklákkal, barlangokkal és lagúnákkal csalogatja az idelátogatókat. A legnépszerűbb helyszínnek számít a James Bond sziget, amely nevét azután kapta, hogy itt forgatták az Az aranypisztolyos férfi című filmet. Amennyiben az idelátogató barlangokat kíván felfedezni, érdemes egy egynapos kiránduláson részt venni Koh Panak-barlangba, ahová kizárólag csónakkal lehet bemenni.