Rodosz lenyűgöző strandjai felejthetetlen élményekkel gazdagítják a nyaralókat. A sziget talán leghangulatosabb strandja az Anthony Quinn öbölben fekszik...

Rodosz lenyűgöző strandjai felejthetetlen élményekkel gazdagítják a nyaralókat. A sziget talán leghangulatosabb strandja az Anthony Quinn öbölben fekszik. Mély kék színével, s a rengeteg türkiz árnyalattal ragyogó látványt nyújt.

Faliraki városához közel található Anthony Quinn öböl közvetlen szomszédságában fekszik a Ladiko Beach, mely sokkal jobban ki van táblázva a szigeten, így a Ladiko Beach tábláit figyeljük, ha autóval szeretnénk eljutni az Anthony Quinn öbölbe.

A mexikói-amerikai színész, Anthony Quinn nagy tiszteletnek örvend Görögországban. Zorba a görög című filmben nyújtott zseniális alakítása után tiszteletbeli görög állampolgárságot is kapott, míg a rodosziak Navarone ágyúi című klasszikus filmben megformált - Sztavrosz, a görög hazafi szerepében nyújtott fantasztikus játéka elismeréseként nevezték el a Faliraki közelében található öblöt a színészről.

Érdemes korán reggel érkezni, mert szépségének és népszerűségének köszönhetően gyorsan elfogynak a napágyak a parton. Nyári hónapokban kifejezetten kellemes a víz (kb. 26-28 Celsius), ám csak jól úszóknak ajánljuk ezt a strandot, mivel gyorsan mélyül…