A gyönyörű strandjaival és meleg, napos időjárásával Algarve, Portugália egyik legnépszerűbb nyaralóhelye. A nyüzsgő tengerparti üdülőhelyektől, amelyek bővelkednek a szabadidős tevékenységekben...

A gyönyörű strandjaival és meleg, napos időjárásával Algarve, Portugália egyik legnépszerűbb nyaralóhelye. A nyüzsgő tengerparti üdülőhelyektől, amelyek bővelkednek a szabadidős tevékenységekben a félreeső homokos területekig, amelyek tökéletes kikapcsolódást nyújtanak a pihenésre, Portugália legdélebbi régiója ideális kiindulópont mindazok számára, akik ide terveznek nyaralást. Algarve fehérre meszelt épületei és érdekes régi városi kerületei, falvai elragadó kirándulóhelyek is, amelyeket érdemes megtekinteni.

 

 

Rocha-tengerpart

A maga lenyűgöző méretével és tagadhatatlan szépségévek a Rocha-tengerpart (Praia da Rocha) az egyik legnépszerűbb strand a Algarveben. Portimao város déli részén található fehér homokos széles strand mögött drámai sziklaszirtek tetején sokemeletes szállodák, bárok és éttermek találhatóak. Számos étterem található a fa sétányon, amely a Rocha-tengerpart mentén húzódik. A XVII. századi Fortaleza de Santa Catarina erőd egy sziklafalba vájt lépcsőn közelíthető meg a tengerpart keleti végében, és lélegzetelállító kilátást nyújt a partra, a kikötőre és az Atlanti óceánra.

Silves

Silves város északkeletre található Portimaotól izgalmas bepillantást Portugália kulturális történelmébe. A hajózható Arade folyó parján épült város volt a mór fővárosa Algarvenek, amíg keresztény erők el nem elfoglalták a 1249-ben. A vörös homokkőből épült Mór Kastély (Castelo dos Mouros) egy hegy tetején található, ahová a lőrésekkel ellátott oromzat mentén lehet felsétálni és el lehet képzelni milyen is lehetett az élet Portugáliában ezer évvel ezelőtt. Mindenképpen érdemes ide ellátogatni, hiszen a innét a fehérre meszelt falu és a Dél-Portugália környező vidékének csodás panorámája tárul az idelátogató elé. A közeli múzeum kerámiákat és helyi régészeti lelőhelyeken feltárt fajanszokat mutat be.

Albufeira

Az egyik utolsó mór város Dél-Portugáliában a keresztények kezébe került a XIII. században, Albufeira majdnem eltűnt a történelemben, amikor az 1960-as években ismételten felfedezték, mivel kiváló helynek tartották a tengerparti nyaralásokhoz. Ma Albufeiraban két népszerű turisztikai látványosságot érdemes mindenképpen megtekinteni: a festői Óváros negyede és az Avenida Francisco Sá Carneiro régió. Mindkét területen számos bár, klub és étterem található, így Albufeira a partizók paradicsoma. A városi tengerpart (Praia dos Pescadores) még fogadja a halászokat, akik az aznapi fogást szállítják és a könnyűbúvár túrákhoz is.

Lagos

Algarve délnyugati partján található Lagos, egy ősi tengeri város, amely ma ugyanolyan híres a festői strandjairól, mint amilyen a történelméről. Sziklaszirtekkel körülvett homokos öblök teszik Lagost idilli hellyé a napozás szerelmesei számára, akik egy kis magányra vágynak. A nagy strandok, mint a félhold alakú Meia-tengerpart (Meia Praia) tökéletes hely az úszáshoz és a szörfözéshez. A XVIII. századi Szent Antal Templom, az Igreja de Santo António aranyozott belső díszítésétől a barokk Kormányzói Kastélyig Castelo dos Governadores, a város történelmi nevezetességei szintén lenyűgözőek. A XV. századi falaival és macskaköves utcáival az Óváros negyede kihagyhatatlan látnivalónak számít.

Marinha-tengerpart

Portimai és Albufeira között található a Marinha-tengerpart (Praia da Marinha), amelyet Algarve legszebb strandjai között tartanak számon. Tény, hogy a strandot egy meredek szikláról lefelé vezető lépcsősoron át lehet elérni, amely miatt kevésbé zsúfoltnak számít, a többi strandhoz képest a területen. A partvonal mentén található sziklaalakzatok nem csak vizuálisan feltűnőek, de a tökéletes tengeri környezetet biztosítanak a búvárkalandokhoz is. A kivételesen nyugodt vizű strand ideális a fürdőzésre. Egyéb tevékenységekre is lehetőség van a Marinha-tengerparton, így hajókirándulásra is a közelben található barlangokhoz.