2014. szeptember 13-án, pontosan 3150 kenu és kajak gyűlt össze a Fourth Lake tavon Inlet városban, New Yorkban, hogy a világ valaha történt legnagyobb tutajos találkozójának Guinness világrekordját állítsa fel...

2014. szeptember 13-án, pontosan 3150 kenu és kajak gyűlt össze a Fourth Lake tavon Inlet városban, New Yorkban, hogy a világ valaha történt legnagyobb tutajos találkozójának Guinness világrekordját állítsa fel. A rendezvényt, amely a One Square Mile of Hope elnevezéssel vált ismerté, a helyi kajak üzlet tulajdonosa Connie Perry szervezte és ez a kezdeményezés több, mint 150.000 dollárral segítette a mellrák kutatásokat. Nancie Battaglia, a National Geographic fotósa egy kis repülőgépen repült felettük, hogy megörökítse Inlet harmadik rekorddöntő eseményének fantasztikus látványát.

A One Square Mile of Hope elképzelés Connie Perry-től származott, aki a Frisky Otter Tours tulajdonosa, és aki egy kis baráti társasággal megalapította az Inlet Area Business Asszociation szervezetet, hogy segítsék az idegenforgalom fejlesztését. Connie Perry, mióta egy közeli barátja 2007-ben mellrákban elhunyt, kereste a módját annak, hogy méltón megemlékezzen róla, valamint hogy anyagi forrásokkal segíthessen a betegség gyógyításában, megelőzésében.

Valamelyikük - az egész csoportnak tetsző - a kenuk, kajakok, evezős csónakok Guinness rekordkísérlet ötletével állt elő. Így született meg One Square Mile of Hope projekt. 2008-ban, a csoport 1104 csónakot hívott össze, legyőzve ezzel a korábbi rekordot, amelyet 2001-ben Clevelandben állítottak fel 776 csónakkal. Inlet rekordja egészen 2010-ig állt fenn, amikor 1619 evezős hajó jött össze Point State Park partjainál, Pittsburghben, Pennsylvaniában. Ezt követően 2011-ben, Inlet ismét visszanyerte a címet 1902 csónak összehívásával.

A rekordot 2013-ban törték meg ismét, amikor a Sutton Bay öbölben 2099 csónak gyűlt össze. Majd a The One Square Mile of Hope Bizottság 2014-ben visszakövetelte ezt a címet egy olyan erőfeszítés eredményeként, amelyben a résztvevők 31 amerikai államból, 2 kanadai tartományból valamint Thaiföldiről és Belgiumból érkeztek. Ez a város híres eseményévé vált azóta, amióta hét évvel ezelőtt elkezdődött.