A luxus üdülőhelyek értik a gyönyörű medencék varázsát. Tudják, hogy egy szép vízfelület csodálatos kilátással képes olyan vendégeket csalogatni, akik különleges nyaralást...

A luxus üdülőhelyek értik a gyönyörű medencék varázsát. Tudják, hogy egy szép vízfelület csodálatos kilátással képes olyan vendégeket csalogatni, akik különleges nyaralást keresnek. A következő helyek csodálatos úszómedencéi - első rész - a leglátványosabbak a világon.

 

 

Ubud Függőkert medencéje

Az Ubud Hanging Gardens Luxury Hotel and Spa (Ubud Függőkertek Luxus Szálloda és Gyógyfürdő) Balin található, mely egy látványos, kétszintes feszített víztükrű medencével büszkélkedhet, mely úgy tűnik, mintha bizonytalanul függeszkedne az őserdő fölött. A különös formájú medence a Conde Nast Traveller szerint a legjobb medence a világon. Ezen kívül a szálloda minden villájához, vagy lakosztályához szintén tartozik saját terasz és privát medence. A Ubud Hanging Gardens egy szurdok tetején épült, ahonnan a vendégek élvezhetik a Pazar kilátást a Pura Penataran Dalem Segara templomra, valamint a környező dzsungelre.

Four Seasons Safari Lodge Pool

Az utazóknak itt nem kell kemény körülmények között lenniük, ha egy afrikai szafarira mennek, különösen, ha a Four Season Safari hotelben szállnak meg Tanzániában. Ez a luxus szálloda a világhírű Serengetiben található és az egyik fő látványossága egy szabálytalan alakú, feszített víztükrű medence, ami úgy néz ki, mint ez vízzel teli lyuk a Srengeti síkságon. Egy fárasztó szafari után a vendégek kikapcsolódhatnak a medencében, miközben vadállatokat nézhetnek, mint például elefántot, vagy zebrát, akik előttük isznak és játszanak.

Trópusi Szigetek Szálloda

Németországban, Krausnickban található Tropical Islands Resort (Trópusi szigetek Szálloda) a világ legnagyobb beltéri vizi parkja. Az élménypark egy hatalmas épületben helyezkedik el, ami eredetileg léghajó hangárnak épült, de tervezett léghajó sosem épült meg. Egy malajziai vállalat megvásárolta a hangárt és felépítette a Tropical Islands Resort-ot, kiegészítve esőerdővel, tengerparttal, mesterséges napsütéssel, pálmafákkal és számos medencével. A legnagyobb medence a 140 méteres „Trópusi tenger”, melynek egy 4400 négyzetméteres területe úgy néz ki, mint a korall szigetek vize.

San Alfonso del Mar

A Chile -i  San Alfonso del Mar szálloda lenyűgöző medencével büszkélkedhet, mely a Guinness rekordok szerint a legnagyobb kristály-medence a világon. Több, mint 900 méter hosszú és 250 millió liter tisztított és kezelt tengervizet tartalmaz. Ez a hatalmas medence a tengerparton terül el, közvetlenül a szálloda előtt, így hatalmas és nyugodt alternatívát kínálva a vendégek számára a tenger helyett. A San Alfonso del Mar speciális technológiát alkalmaz, így az úszómedence vize ugyan olyan türkizkék, mint a tenger. Ezen kívül a medence körülbelül kilenc fokkal melegebb nyáron, mint a közeli óceán. Ez a medence elég nagy ahhoz, hogy számos vízi sportot lehessen élvezni, mint például búvárkodás, vitorlázás, vagy kajakozás.

Marina Bay Sands „végtelen” medencéje

Ez a hihetetlen, feszített víztükrű medence magasan Szingapúr felett, a Marina Bay Sands luxushotel 57. emeletén fekszik. A szálloda Sky Parkjának szó szerint a legszélén elterülő medence 150 méter és lenyűgöző kilátás nyílik Szingapúr városképére. Ezt a medencét tartják a legnagyobb, ilyen magasságban lévő medencének a világon, melynek a széléről szó szerint úgy tűnik, mintha a víz egyszerűen lefolyna a hotel szélén. Nem meglepő tehát, hogy a hotel és a medence nagyon népszerű a Szingapúrba látogató utazók körében.