Dél-Németország nem csak az ország gazdaságilag legerősebb régiója, de otthona a legszebb látnivalók közül is jó néhánynak. Ebben a régióban található a Fekete-erdő, az Alpok, és számos folyó, így a Duna, a Rajna és a Rhone folyó is...

Dél-Németország nem csak az ország gazdaságilag legerősebb régiója, de otthona a legszebb látnivalók közül is jó néhánynak. Ebben a régióban található a Fekete-erdő, az Alpok, és számos folyó, így a Duna, a Rajna és a Rhone folyó is. A régióban meseszép várak díszítik a folyópartokat, kiváló borászatok által termelt szőlőkből a világ legjobb évjáratú borai készülnek, és meredek hegyek láthatóak a horizonton. Az alábbi lista Dél-Németország számos szép helyei közül mutat be néhányat.

 

 

Bamberg

Bamberg elsősorban a gyönyörű építészetéről ismert, amely különösen a régi városközpontot jellemzi. Két látnivaló is figyelmet érdemel a városban, az egyik az óváros Dómjának lovas szobra (Bambergi lovas), amely egy fiatal ismeretlen lovast ábrázol. A második az „Altes Rathaus”, amely épület szobái a folyó középén, a víz szintje felett találhatóak. Különleges élményt kínál az itt megrendezett hat napos népzenei fesztivál is, amely „Sandkerwa” néven ismert. Több százezren látogatják meg Bamberg városát minden augusztusban, amely kiváló ételeket, bort, sört, és helyi sportokat kínál az idelátogatóknak, akik kipróbálhatják a helyi népi játékot is a vízi párviadalt.

München

Ez a bajor főváros a legnépesebb város Dél-Németországban, amely az Isar folyónál található, és jól ismert a gyönyörű építészetéről, kultúrájáról, és az évente megrendezett „Oktoberfest” sörfesztiválról. Bár ez a modern város eléggé nagyra nőtt, az eredetileg fallakkal körülvett óváros megmaradt részei, a történelmi rész a központban található, és igazán megér egy sétát. Érdemes ellátogatni az 1972-es müncheni olimpiára épült faluba, megtekinteni az Operaházat, az Angol-kertet, és felfedezni Ludwigsvorstadt - Isarvorstadt kerület éjszakai életét.

Rothenburg ob der Tauber

Ez a város a „Romantikus út” mentén található, és a XIV. százban épült középkori központjáról a legismertebb. Az európai háborúk és világháborúk számos város ókori építészeti emlékét megtizedelték, Rothenburg ob der Tauber az egyik legjobb példája a fennmaradt régi középkori stílusban épült helyeknek, Németországban. A kisváros csak mintegy 6000 lakost számlál, de sok turistát vonz, akik a „Romantikus út” mentén való buszos kirándulások során megállnak itt. Akár rövid vagy hosszú időt szándékozik eltölteni itt az idelátogató, mindenképpen érdemes megnézni a piactéren a Városháza tornyát, a Középkori Bűnügyi Múzeumot (Mittelalterliches Kriminalmuseum) vagy a háromszög alakú teret („Plönlein”). A felújított városfal melletti séta kiváló lehetőségeket nyújt arra, hogy az idelátogató a páratlan kilátásban gyönyörködhessen és a helyről szép fotókat készítsen.

Heidelberg

Heidelberg történelmi műemlékeknek ad otthont, úgy, mint a középkori Öreg Híd, a Heidelberg-kastély, a Szent Lélek Templom (Kirche des Heiligen Geistes und des Ritters St. George ), így nem csoda, hogy Heidelberg az egyik legnépszerűbb turisztikai célpont Németországban. A festői város a második világháború alatt kisebb rombolás áldozata lett, azonban a barokk városközpont épen maradt. Ez a város ad otthont Németország legrégebbi egyetemének is. Heidelberg hosszú akadémiai történelme nyomon követhető a festői gyalogúton - a „Filozófusok sétánya” mentén - ahol sok egykori neves filozófus és professzor is járt az idők során.

Füssen

Az Alpok lábainál, és a „Romantikus út” déli csúcsánál található kis falu, Füssen, amely a közelében található Neuschwanstein-kastéllyal és Hohenschwangau-kastéllyal együtt a dél-németországi utazások fénypontjának számít. A település otthont ad a varázslatos „Magas várnak” (Hohes Schloss). Ennek a középkori épületnek az egyik különlegessége a külső udvarhomlokzata valamint a lenyűgöző óratornya, - amelyek leginkább híressé teszik. A faluban található egy egykori Bencés Kolostor is (Benediktinerkloster St. Mang). A település környékén sok tó és gyönyörű útvonalak vannak, így kiváló kirándulási lehetőséget nyújtanak az idelátogatóknak. Bár a legszebb helyek egy-két nap alatt megtekinthetők, a hely varázslatos hangulata miatt mindenképpen érdemes több időt szakítani rá és felfedezni a környéket.