A német főváros gazdag múltja és kulturális értékei mindig is vonzották a turistákat. A II. világháború és a hidegháború okozta szörnyűségeket kiheverve ismét nyüzgő várossá nőhette ki magát, s mind kultúrában, mind építészetben...

MÜNCHEN - CSOPORTOS VÁROSLÁTOGATÁS

MÜNCHEN - CSOPORTOS VÁROSLÁTOGATÁS  3*

Németország, Bajorország, München
Indulások: 2021.08.21-tól
Időpontok: 4 db
Ellátás: reggeli
Besorolás: 3*
Besorolás: 5*
Szállás: Hotel
Utazás: menetrendszerinti járattal

München - csoportos városlátogatás magyar idegenvezetéssel

Festői fekvés, mesés épületek, lenyűgöző múzeumok, uralkodói kincsek… München egy percig sem hagyja unatkozni a látogatókat, nem hiába az egyik legizgalmasabb német város. Kihagyhatatlan élményei közül nem szabad kifelejteni természetesen a sört sem, melyet ropogós bajor csülökkel, vagy – tetszés szerint – visszafogottabb nyalánkságokkal kísérhet az ínyenc utazó. München minden porcikájában élmény a javából!

  1. nap

Elutazás Budapestről menetrend szerinti járattal Münchenbe a kora reggeli órákban. Érkezés után panoráma városnézés. Látogatás az Englischer Gartenben, mely az egyik legnagyobb kiterjedésű városi park, nagyobb a londoni Hyde Parknál és a new yorki Central Parknál. A Schwabing negyed, a Leopoldstrasse és a Königsplatz megtekintése után egy órás látogatás a Wittelsbachok nyári rezidenciájának épült barokk stílusú Nymphenburgi kastélyban. Utána rövid szabadprogram, séta a kastély kertjében, majd félórás látogatás a BMW Welt-ben, majd transzfer a szállodába.

2. nap

Reggeli után transzfer München belvárosába, majd fél napos gyalogos városnézés, séta München történelmi óvárosában, az Odeonsplatznál, az Operánál, séta a Marienplatzon és München híres utcai pIacán, a Viktualienmarkton. Látogatás az egykori bajor hercegek, választófejedelmek és királyok müncheni palotájánál, a Münchner Residenznél. majd egy órás tárlatvezetés a Residenzmúzeumban és a Kincstárban, melynek több helységéből álló páncéltermében a bajor uralkodók által több évszázadon keresztül összegyűjtött kincsek és értéktárgyak tekinthetők meg. Itt őrzik a magyar Gizella királynéhoz köthető keresztet és a bajor koronázási ékszereket is. Délután szabadprogram vásárlási lehetőséggel, majd délután 5 órakor buszos transzfer vissza a szállodába.

3. nap

Egész napos szabadprogram. Fakultatív programlehetőség: Egész napos kirándulás Neuschwanstein kastélyba. A Németország déli részén, Schwangau község területén található kastély egyike a legismertebb kastélyoknak. Az épületet II. Lajos bajor király építette saját gyermekkori álmainak megvalósítására. Az Alpsee fölé emelkedő Pöllat-szurdok szikláján található épület jelenleg Németország leglátogatottabb turistacélpontja.

4. nap

Reggeli után kijelentkezés a szállodából, majd utazás a Bajor-tengernek is nevezett, Münchentől egy óra utazásra fekvő Chiem-tóhoz. Hajós látogatás a tavon található két nagyobb szigeten, Herrenchiemsee-n (Urak szigete) és Frauenchiemsee-n (Asszonyok szigete). Herrenchiemsee-nek – mely a tó legnagyobb szigete – nincs állandó lakossága, ellenben itt található a kolostorból átépített herrenchiemsee-i kastély, ahol 1948-ban megalkották a német alkotmányt. A két sziget és a kastély meglátogatása után sörkostolóval egybekötött látogatás Ayingban, a helyi serfőzdében. Késő délután transzfer a repülőtérre, majd hazautazás Budapestre menetrend szerinti járattal.

Minimum létszám 20 fő.

259 500 Ft/fő-től +
BERLIN - CSOPORTOS VÁROSLÁTOGATÁS

BERLIN - CSOPORTOS VÁROSLÁTOGATÁS  3*

Németország, Brandenburg, Berlin
Indulások: 2021.08.25-tól
Időpontok: 4 db
Ellátás: reggeli
Besorolás: 3*
Besorolás: 5*
Szállás: Hotel
Utazás: menetrendszerinti járattal

Csoportos városlátogatás magyar idegenvezetéssel

Berlin a művészetek és művészek fantasztikus fővárosa. Egyetlen európai városban sem található annyi múzeum, gyűjtemény, vagy akár magángaléria, mint a régi-új német fővárosban. Európa egyik legtrendibb metropoliszában a történelem „élő” díszletei között sétálva fedezhető fel a múlt és a jelen. Berlin a világ egyik meghatározó divatdiktátora, akár kultúráról, szórakozásról, gasztronómiáról, divatról vagy zenéről van szó. Az sem elhanyagolható, hogy a változatos élményekhez remek ár-érték arány társul ebben a rendkívül színes és pörgő, mégis élhető, lenyűgöző városban.

1. nap

Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban menetrend szerinti járatokkal, átszállással Berlinbe. Érkezést követően látogatás a Charlottenburg Kastélyban. A kastélyt Berlin egyik legszebb épületeként tartják számon, az itt működő kiállítás elsősorban a porosz művészet és az udvar történetét mutatja be. Látogatás a „Berlin Champs-Élysées-jének” is nevezett, szórakozóhelyekkel, szállodákkal és dizájner üzletekkel teli Kurfürstendamm-on, majd a Vilmos császár emléktemplom megtekintése. A városnézés során látható Európa legnagyobb áruháza, a hétszintes KaDeWe, valamint Berlin egykori közösségi életének központja, a ma inkábba a Sony Centerről ismert Potsdamer Platz is. Érkezés és bejelentkezés a szállodába a délutáni órákban.

2. nap

Reggeli a szállodában, majd egész napos gyalogos városnéző program, mely során felfedezhető a Potsdamer Platz, a Berlini Fal, a Brandenburgi kapu, a berlini dóm, a Múzeum-sziget és a többi belvárosi látványosság. Este szabad program.

3. nap

Reggeli a szállodában, majd egész napos szabadprogram. Fakultatív programlehetőség: látogatás a potsdami Sanssouci kastélyba. A volt porosz királyi kastélyegyüttes és park Berlintől 40 km-re található és Brandenburg szövetségi tartomány egyik legfőbb látnivalója. A porosz Versailles-ként is emlegetett épületet és a hozzá tartozó parkot az UNESCO 1990-ben a kulturális világörökség részévé nyilvánította.

4. nap

Reggeli után kijelentkezés a szállodából, majd transzfer a kikötőbe, ahol kb. egyórás hajókázás a Spree folyón, majd látogatás a Checkpoint Charlie Múzeumban. Délután transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre menetrend szerinti járattal. Érkezés a késő esti órákban.

Minimum létszám 20 fő.

255 500 Ft/fő-től +

A német főváros gazdag múltja és kulturális értékei mindig is vonzották a turistákat. A II. világháború és a hidegháború okozta szörnyűségeket kiheverve ismét nyüzsgő várossá nőhette ki magát, s mind kultúrában, mind építészetben szép emlékeket őriz. Összegyűjtöttünk néhányat Berlin legkülönlegesebb látványosságaiból, melyeket végignézve megismerkedhetünk a város múltjával és jelenével.

 

Múzeum-sziget

Öt múzeumot foglal magába a sziget, mely a Spree és a Kupfergraben folyók közt helyeződik. Berlin nagyon sok épületéhez hasonlóan a múzeumok is nagy károkat szenvedtek a második világháború során, de ma már szerencsére nyitva tartanak. Az Altes Museumban ókori görög és római műalkotásokat tekinthetünk meg, míg az Alte Nationalgalerie Németország legnagyobb festmény- és szoborgyűjteményét őrzi a XIX. századból. A Neues Museum történelem előtti darabokat állít ki, az egyiptomi művészet kincseit, beleértve Nofertiti királyné mellszobrát is. A Pergamon Museumban más görög, illetve babilóniai antikvitásokat láthatunk. Itt kapott helyet Babilon egyik városkapuja, az Istár-kapu, valamint a Pergamon-oltár. Végül a Bode Museumban rengeteg szobrot, érmegyűjteményt és számtalan festményt tekinthetünk meg.

East Side Gallery

Az East Side Gallery a berlini fal leghosszabb egybefüggő maradványa. Gyakran a szabadság emlékművének tekintik, s a világ minden tájáról érkező művészeknek a festményei láthatók rajta. A műalkotások 1990 óta kerülnek fel a falra, mely mutatja az idő változását a berlini fal ledöntése után. A falat különböző szerkezetek hozzáépítésével tartják épen, mivel a környezeti viszonyok és sajnos a vandalizmus is hozzájárul a roncsolásához.

Holokauszt-emlékmű

A Brandenburgi kapu közelében felépített Holokauszt-emlékművel adták meg a tiszteletet azoknak a zsidóknak, akiket Hitler kivégeztetett. Ez egy mai modern egyszerűséggel megtervezett alkotás, ahol 2711 betontábla van elrendezve hullámmintázatban mintegy 19073 m²-en. Minden betontömb egyedi, s magasságuk a néhány centistől az ötméteresig változik. A táblák közti ösvények szintén hullámoznak, melyek az instabilitást és a bizonytalanságot jelképezik. Nincs konkrét útvonal kijelölve, a látogatók akármerre indulva bejárhatják a békés, csendes kövek tömegét. Az emlékmű bejáratánál van egy információs központ, ahol a nácik által elítélt emberek személyes történeteibe kaphatunk betekintést.

Reichstag

A Reichstag a német parlament, a törvényhozás székhelye, és természetesen egy gyönyörű történelmi épület. 1933-ban tűz, illetve 1945-ben a berlini csata során légitámadás érte, ami súlyos károkat okozott benne. A Reichstagot addig nem is hozták rendbe teljesen, míg a berlini falat le nem bontották, illetve az újraegyesítés meg nem történt. Néhány történelmi sebhelyet meghagytak rajta, mint például a szovjet katonák által felvitt graffitit, hogy ezzel tisztelegjenek az épület nehéz múltja előtt. Az eredeti épület tervezésében nem csak egy ember vett részt, így a különféle stílusok keveredtek benne, mely akkor nagyon vitatott volt, ám mára turisták ezrei érkeznek a megcsodálására. Legkülönlegesebb része az üvegkupola, ahonnan lenyűgöző kilátás tárul elénk, oda mindenképpen érdemes felmenni.

Brandenburgi kapu

A Brandenburgi kapu Berlin egyetlen megmaradt városkapuja, melyet még az 1700-as években emeltek. A kapu Berlin nyugati felében található, és az Unter den Linden bejáratát képezi. A berlini fal egyik átjárójaként is használták, így a kapu a Németország felosztása elleni tüntetések helyszíne volt, valamint a fal 1989-es ledöntését is itt ünnepelték. A kapu többször is megsérült a Második világháború folyamán, majd a 2000-es években átfogó renováláson ment keresztül. Így mára teljesen rendbe hozták, s nemcsak a környék zűrös történelmének, hanem Kelet- és Nyugat-Berlin újraegyesülésének is a szimbóluma maradt.