Ötscher-Tormauer Nemzeti Park

Ötscher-Tormauer Nemzeti Park

A Mostviertel jelképeként is ismert 1893 méter magas Ötscher körül terül el Alsó-Ausztria legnagyobb natúrparkja. A bizarr formájú sziklák, a mély szurdokok, vízesések, barlangok, nyugodt erdőségek, alpesi legelők, tavak és csodás kilátópontok egyedülálló sokszínűsége teszi a vidéket a természetbarátok és hegyi kalandorok kedvelt találkozóhelyévé.

Látványos túraútvonalak

Az Ötscher-Tormäuer Natúrparkhoz tartoznak Gaming/Lackenhof, St. Anton an der Jeßnitz, Puchenstuben, Annaberg és Mitterbach am Erlaufsee települések is. A természetvédelmi területen számtalan túraútvonal kanyarog az egészen kényelmestől a komolyabb kihívást jelentőkig egyaránt. A Mariazelli vasút és az Ötscher-árkok között fekvő Wienerbruck az évek alatt a natúrparkban tett kirándulások legkedveltebb kiindulópontjává vált, nem hiába található itt az Ötscher-Basis Natúrparkcentrum is, ahonnan több túraútvonal is indul az Ötscher-vidékre.

Igazán különlegesnek számítanak a vízeséssel is rendelkező mély völgyszurdokok, különösen az Ötscher-árkok, amelyeket „Ausztria Grand Canyonjának” is titulálnak. Az Ötscher hegygerincén át vezető túraútvonal egészen az Ötscher menedékházig vezet, ahol meg is lehet szállni. A további látványos túrák esetében is, mint például a Vorderötscher menedékháztól a Gemeindealpéra, vagy Alsó-Ausztria legnagyobb vízeséséhez, a Treffingfallhoz, vagy az Ötscher-cseppkőbarlanghoz nagyszerűen képzett túravezetők állnak rendelkezésre.


Városok

Kapcsolódó cikkek

Összesen 1 db a keresésnek megfelelő utazást találtunk.
A keresővel tovább szűkítheti a találati listát!

Ötscher-Tormauer Nemzeti Park