Sousse

Ez a „termékenynek” nevezett város ha lehet, még régebbi mint Karthágó. A várost még a föníciaiak alapították az Kr.e. IX. században. Az Ezeregyéjszaka mesés helyszínei között érezhetjük magunkat a Medina (óváros) keskeny utcái között sétálva, ahol árusok százai kínálják tenyérnyi boltocskájukból áruikat. Legjelentősebb emlékei közé tartozik az erőd (Ribat) tizenhárom méter magas falaival, a kettős várfallal övezett Kashbah (fellegvár), a Sousse múzeum, mely a római kori Afrika legszebb mozaikjainak segítségével mutatja be a III. és IV. század történelmét. Sousse-ban találhatók katakombák is, melyek mintegy huszonötezer sírhelyet rejtenek. Sousse óvárosának lépcsős utcái megőriztek néhány régi műhelyt, ahol bőrt, rezet, vasat és fát dolgoznak fel. Az óváros lankás domboldalra épült fehér házacskái emeleteket alkotnak szemben a kikötővel és a tengerrel. Sousse ismert nyaralóhely is. Nyáron kint él a város a strandi sétány modern szállodáiban és a luxusjachtok hat kilométerre fekvő kikötőjében, Port el Kantaoui-ban.


Városok

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 db a keresésnek megfelelő utazást találtunk.
A keresővel tovább szűkítheti a találati listát!

Sousse

Sajnos, a keresett kifejezéssel a keresés nem volt sikeres, de ez nem jelenti azt, hogy nem tudunk Önnek ajánlani semmit.

Keresőnk kontinensre, országra, városra, földrajzi helyekre vagy konrét szálláshelyek elérésére van beállítva.

Javasoljuk, hogy a fentiek bármelyikével indítson keresést, majd nagyon egyszerűen szűrje a keresés eredményét a bal oldalon lévő oszlop kapcsolóival!

Mivel oldalunk több tízezer utazáshoz és szálláshelyhez enged hozzáférést, így nagyon valószínű, hogy a fenti módszerrel rengeteg Önnek megfelelő ajánlattal szolgálhatunk.

Nincs találat