Mauritius

Mauritius

Végtelen cukornádültetvényekkel, borzongató szépségű hegyvonulatokkal, sokszínű kultúrával, valamint az Indiai-óceán néhány legszebb partszakaszával és akvamarinkék lagúnájával büszkélkedhet. Ez a gyönyörű sziget az Indiai-óceán egyik legszebb, egyre többek által ismert turisztikai desztinációja. Kedvező árai, gyönyürű környezete, lakóinak vendégszeretete, növényvilágának változatossága évről-évre több turistát vonzanak, sőt napjainkban már Mauival és Martinique-kel említik egy lapon. Bár Afrikához esik legközelebb, történelmében és életében a brit, a francia és az indiai hatás érvényesül leginkább, mely sokszínűség a mauritiusi ételkülönlegességekre is jellemző. A szigetnek határozottan indiai zamata van, afrikai, kínai, francia és brit elemekkel fűszerezve. Pazar érzés elfogyasztani egy tál currys csicseriborsót vagy egy adag Yorkshire pudingot egy francia kávéház teraszán, vagy inni egy korsó dús, malátaízű angol sört, miközben kreol zenét hallgatunk, és figyelünk a helybéliek mindenféle nyelven zajló beszélgetésére. Mauritius egyedülálló természeti adottságaival tűnik ki az Indiai-óceán többi szigetétől, hiszen a fehérhomokos strandok a vulkanikus hegyek lábai előtt húzódnak.

Időeltolódás: + 3 óra téli időszámítás szerint.

Vízum: Magyar állampolgároknak vízum nem szükséges, de 3 hétnél hosszabb tartózkodást a helyszínen engedélyeztetni kell. Az útlevélnek a hazautazás dátumától számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

Pénznem: Mauritiusi Rúpia (MUR), 1 MUR = 100 cent, 1 USD ~ 28 MUR, 1 EUR ~ 40 MUR. A legfőbb hitelkártyákat a legtöbb üzletben és étteremben elfogadják.

Időjárás: Az átlaghőmérséklet 20-26 ˚C között mozog, viszont a tengerparton átlagosan 3-5 ˚C-kal magasabb. Nem jellemző, de előfordulhatnak 1-2 napos szélviharok, esőzések.

Elektromosság: 220-240 V, a csatlakozó hárompontos, nem európai szabvány.

Telefonálás: Magyarországról 00230, ezután a 7 jegyű telefonszám, Mauritiusról + 36 + körzetszám + telefonszám. A mobiltelefonok működnek, hívás indítása 1 perc kb. 755.- Ft, hívás fogadása 1 perc kb. 300.- Ft, SMS küldés kb. 190.- Ft, fogadása ingyenes.

Öltözködés: Könnyű, nyári viselet javasolt. Vigyünk magunkkal nyári kalapot, magas faktorszámú napkrémet és napszemüveget. A szállodákban vacsorához férfiaknak a hosszúnadrág elvárás.

Strandok: Homokosak, helyenként sziklásak, kismértékű apály-dagály jellemzi.

Közlekedés: Mauritiuson baloldali közlekedés van. A helyi buszok elég sűrűn járnak és a sziget minden szegletében megállnak. Elég olcsók, érdemes kipróbálni. Számos helyen lehet autót vagy biciklit bérelni. A taxikat sofőrrel együtt fél vagy teljes napra ki lehet bérelni, természetesen előre ki kell alkudni az árat!

Egészségügyi tanácsok: Nincs kötelező védőoltás illetve gyógyszer. Sárgalázzal fertőzött országból érkezőknek azonban be kell mutatniuk a sárgaláz ellni oltásról szóló igazolást. Csak palackozott víz fogyasztását javasoljuk! A leégésre vigyázzunk, minimum 20-as faktorszámú napozószer ajánlott.

Egyéb információk: Amennyiben utasaink fakultatív programon vesznek részt és az éjszakát nem a szállodában töltik, illetve a programon nyújtott ellátás alacsonyabb, mint a szállodában igényelt, úgy az étkezés összege illetve a szállásköltség az adott éjszakára nem jár vissza, a részvételi díjat nem csökkenti. Bármelyik programnál az esetleges technikai hibák miatt (pl. hajó meghibásodása, autó defektje) történő program kimaradása esetén irodánk kártérítést nem tud nyújtani.

FIGYELEM! Javasoljuk, hogy nagyobb értéktárgyaikat a szálloda központi széfjében helyezzék el. A szobában hagyott értékekért sem a szálloda, sem az utazási iroda nem vállal felelősséget!


Összesen 5 db a keresésnek megfelelő utazást találtunk.
A keresővel tovább szűkítheti a találati listát!

Mauritius