Malajzia

Malajzia

A malajziai színek, ízek, illatok és hangulatok nem kímélik érzékeinket. Fantasztikus tengerparti strandokkal, hegyekkel, nemzeti parkokkal és ragadós trópusi hőséggel büszkélkedhet. Az emberek szédítően sokfélék: malájok, kínaiak, hinduk, valamint a borneói őslakos sabah és sarawak törzsből valók. A történelmi hatások elkerülhetetlenül rányomták bélyegüket Georgetown (Penang) és Melaka építészetére, az ország haladás iránti elkötelezettségét pedig tündöklő futurisztikus alkotások hirdetik. Malajzia az egyik legkellemesebb, nem túl zsúfolt ország Délkelet-Ázsiában. Több évtizedes gazdasági fejlődés és politikai stabilitás tette a régió egyik legvirágzóbb, legegészségesebb országává. Két elkülönült területből áll: a félszigeten fekvő területből, és a Borneó északi részén fekvő területből. A félszigeti rész az ország területének 40%-a. Találunk itt hegyvonulatokat, termékeny síkságokat, míg a szigeten őserdőkkel, folyórendszerekkel találkozhatunk. Malajziában egész évben meleg és párás a levegő. A hőmérséklet általában 20 és 30°C között van, a páratartalom pedig 90%-os.

Beutazási szabályok: vízum nem szükséges. Magyar állampolgárok - a beutazás időpontjától számítva még legalább hat hónapig - érvényes útlevéllel vízummentesen utazhatnak Malajziába turisztikai célú látogatásaik során, amennyiben ott tartózkodásuk időtartama nem haladja meg a 90 napot.

Pénznem, deviza-előírások: hivatalos pénznem a ringgit, 1MYR=100 sen. Külföldi fizetőeszközök be- és kivitele nem korlátozott. Minden konvertibilis valutát váltanak, azonban pénzváltáskor 2-3 USD kezelési költséget számítanak fel. Elfogadják a nemzetközileg ismert hitelkártyákat.

Egészségügyi előírások: kötelező védőoltás nincs, (bővebben: Nemzetközi Oltóközpont, címe az általános információknál). Nem ajánljuk a csapvíz fogyasztását, csak a palackozott vízét. A célszerűen összeállított útipatika is nagy segítséget jelenthet.

Telefon: a mobiltelefon kivihető, de a lefedettség nem teljes.

Időeltolódás: a téli időszámítás alatt Budapesthez képest +7 óra.

Hálózati feszültség: 220/240 Volt, az aljzatok típusa a hazaitól eltérő! Átalakító szükséges. Vallás: mohamedán, buddhista, kínai népi vallások

Közlekedés: bal oldali.

A Kuala Lumpur-i magyar nagykövetség adatai:

Suite 10-04, 10th Floor, Menara Tan & Tan,

207 Jalan Tun Razak, 50400 Kuala Lumpur, Malaysia

Telefon: (00-60)(3) 2163-79-14, 2163-79-15

Ügyelet: 4251-4854, Fax: 2163-79-18

E-mail: huembkl@tm.net.my

www.hungarianembassy.com.my


Kapcsolódó cikkek

Összesen 1 db a keresésnek megfelelő utazást találtunk.
A keresővel tovább szűkítheti a találati listát!

Malajzia