Habár Alaszka fizikailag elkülönül az Egyesült Államok többi részétől, hozzá tartozik, és az ország egyik legszebb és legbűvösebb része. Ez a területi elkülönülés még inkább hozzájárul...

USA - KELETI PART

USA - KELETI PART  3*

Egyesült Államok, Keleti part, New York
Indulások: 2024.06.11-tól
Időpontok: 8 db
Ellátás: reggeli
Besorolás: 3*
Besorolás: 5*
Szállás: Hotel
Utazás: menetrendszerinti járattal

A Niagara-vízesés és Toronto Csoportos körutazás magyar nyelvű idegenvezetéssel Washington DC – Philadelphia – New York / Manhattan – Niagara-vízesés - Toronto

Az USA keleti partjának történelmi városai, égbeszökő felhőkarcolói és természeti csodái páratlan körutazásra hívogatnak. A „Nagy Almából” nem lehet elég nagyot harapni, hogy beteljünk vele. Manhattan éjszakai fényei és az Empire State Building tetejéről nyíló panoráma semmihez sem fogható. New York nyüzsgése éles kontrasztot alkot a Finger Lakes gyönyörű tóvidékével és a csodálatos szépségű Niagara-vízeséssel, ahonnan még egy torontói látogatásra is lehetőség nyílik az amerikai keleti-parti körutazás során. Washington, a főváros, Philadelphia macskaköves sikátorai mind a keleti part palettájának egy színe - és a körutazás egy-egy állomása.

Garantált indulás: 2024. június 11-19., augusztus 13-21., augusztus 20-28. 1. nap: Budapest – Washington DC

Elutazás Budapestről az Egyesült Államok fővárosába repülőgéppel, átszállással. Érkezés a délutáni, vagy esti órákban, majd transzfer a szállodába, szállás Washington DC-ben.

2. nap: Washington DC

Egész napos városnézés a fővárosban: Capitolium, Fehér Ház, a Washington emlékmű, a Vietnámi Veteránok Emlékműve, a Jefferson emlékmű, a Lincoln emlékmű, a II. Világháborúban elesett katonák emlékére állított Iwo Jima emlékmű és az Arlington Temető megtekintése, ahol többek közt John Fitzgerald Kennedy nyugszik. Szállás Washingtonban.

3. nap: Washington DC – Philadelphia – New York

Elutazás autóbusszal a nemzet bölcsőjének is nevezett Philadelphiába, ahol az alapító atyák egykor aláírták a Függetlenségi Nyilatkozatot és az Alkotmányt. Autóbuszos és gyalogos városnézés: Independence Hall, Liberty Bell, Városháza. Szállás New Yorkban.

4. nap: New York / Manhattan

Egész napos autóbuszos városnézés Manhattanben: Times Square, Metropolitan Opera, Central Park, Fifth Avenue, St. Patrick katedrális, Rockefeller Center, Greewich Village, Soho, Kínai negyed, Little Italy, Wall Street, 9/11 Emlékhely. Manhattan híres panorámája megtekinthető egyénileg az Empire State Building tetején lévő kilátóból. Pillantás a Szabadság szoborra a Battery Parkból. Szállás Manhattanben.

5. nap: New York

Szabad program a „Nagy Almában”. Fakultatív programlehetőség: 12-15 perces helikoptertúra Manhattan felett és belépés a város fölé magasodó Summit One Vanderbilt kilátóba, amely a város egyik legújabb tornya. Páratlan panoráma tárul a látogató elé a város többi ikonikus felhőkarcolójára, többek között az Empire State Buildingre és a Rockefeller Centerre is. Szállás Manhattanben.

6. nap: New York - Seneca-tó / Watkins Glen – Niagara-vízesés

Reggeli után utazás autóbusszal északi irányba a Finger Lakes tóvidéken át. Első állomás a Seneca-tó, ahol rövid pihenő és borkóstolási lehetőség Watkins Glenben. Az utazás folytatása a világ egyik természeti csodájához a Niagara-vízeséshez. Szállás a vízesés közelében.

7. nap: Niagara-vízesés - Toronto

Reggeli után a vízesés felfedezése egyénileg vagy részvétel az idegenvezető által ajánlott fakultatív programon: a „Hornblower” elnevezésű hajós programon, mely keretében hajókázás a dübörgő Patkó-zuhataghoz és ebéd a Skylon Tower panoráma éttermében, ahonnan szép látvány tárul a Niagarára. Délután utazás autóbusszal Torontóba, ismerkedés a kanadai város látnivalóival: Yonge Street, Parlament, Eaton Center, CN Tower (kívülről) Szállás Torontóban.

8. nap: Toronto - Budapest

Délelőtt szabadidő és vásárlási lehetőség a kozmopolita városban, majd kijelentkezés a szállodából. Transzfer a repülőtérre, utazás átszállással Budapestre.

9. nap: Budapest

Megérkezés a menetrend függvényében.

Mimimum létszám: 20 fő. Figyelem!A beutazáshoz az Egyesült Államokba ESTA engedély szükséges, melynek ügyintézését irodánk vállalja 14 000 Ft/fő/engedély áron. Vízum: az új, biometrikus, bordó útlevéllel rendelkező magyar állampolgárok vízummentesen utazhatnak az Egyesült Államokba 90 napnál nem hosszabb időtartamra, a beutazáshoz érvényes ESTA (utazási engedélyt jóváhagyó elektronikus rendszer) engedéllyel kell rendelkezni, melyet az utazás megkezdése előtt Interneten lehet megkérni. Bővebb tájékoztatást irodáinkban, vagy az usembassy.gov/hu/visas-hu weboldalon kaphat.

1 199 500 Ft/fő-től +

Habár Alaszka fizikailag elkülönül az Egyesült Államok többi részétől, hozzá tartozik, és az ország egyik legszebb és legbűvösebb része. Ez a területi elkülönülés még inkább hozzájárul az Egyesült Államok 49. tagállamának szépségéhez és misztériumához, így vonzó menekülési helyet biztosít a bátor utazóknak és a természet szerelmeseinek. Az olyan nagyvárosokban, mint Anchorage, érdemes felfedezni és megtekinteni a természetes látnivalókat és látványosságokat - amely miatt Alaszkát nagyon szeretik. Egy alaszkai kirándulás esetén az alábbiakban felsorolt gyönyörű látványosságokat érdemes meglátogatni.

 

 

Wrangell St. Elias Nemzeti Park  

Három hegyvonulat  (Chugach, a Wrangell és a Szent Eliát) találkozásánál található egy terület, amelyet Észak-Amerika Hegyvidéki Királyságának (Mountain Kingdom of North America)  neveznek. Ennek a területnek a szívében található a hatalmas Wrangell St. Elias Nemzeti Park, amely az Egyesült Államok legnagyobb nemzeti parkja. A park számos tájékoztató látogatóközpontnak és erdőőr állomásoknak ad otthont, könnyedén elhagyható a turistaút és fel lehet fedezni a gleccser túraútvonalakat vagy éjszakai kemping-kalandokban is részt vehetnek az idelátogatók. A vadászat, horgászat, a hegyi kerékpározás és kajakozás számít a Wrangell St. Elias Nemzeti Parkban a legnépszerűbb kikapcsolódásnak.  

Anchorage  

Bár Anchorage nem a főváros, Alaszka legnagyobb városa. Az állam lakosainak csaknem fele a városban vagy annak környékén lakik, mivel Anchorage Alaszka gazdasági központja. Egy nagy amerikai város kényelmét kínálja, de mindössze 30 perces autóútra fekszik az alaszkai vadontól. Érdemes megtekinteni az Anchorage Történelmi és Művészeti Múzeumot (Anchorage Museum of History and Art) vagy ellátogatni az Alaszkai Vadvilág Védelmi Központba (Alaska Wildlife Conservation Center) vagy az Alaszkai Örökségvédelmi Központba (Alaska Natíve Heritage Centre). Ezután  érdemes elautózni a  Seward Highway mentén a Potter's Marsh-hoz, amely fantasztikus  madárles helyszíneket kínál, vagy  érdemes elindulni egy túrára Tony Knowles tengerparti ösvény mentén.  

Ketchikan  

Alaszka legdélibb városa Ketchikan, amely egy festői hely, és ami arról ismert legfőként, hogy első számú megállója sok a part mentén északra tartó tengerjáró hajónak. A Deer Mountain vagyis a Szarvas-hegy lábánál fekvő Ketchikan számos látnivalónak ad otthont. A látogatók többnyire meg szeretnek állni a Totem Örökségvédelmi Központban (Totem Heritage Center-ben)  vagy a  Tongas Történelmi Múzeumban (Tongass Historical Museum) vagy a Délkelet Alaszka Központban (Southeast Alaska Discovery Center-ben).  A leglátványosabb belvárosi rész a történelmi Creek-sétány, amely csak egy rövid távolságra van a hajók kikötőktől. Egykor, egy lármás piros-lámpás negyed volt, de jelenleg a Creek-sétány csendesebb helyeknek ad otthont, a sétány azonban  megtartotta csodálatos történelmi báját. A Ketchikan a szabadtéri kalandok központja, és nincs hiány szervezett napi túrákban sem, ahol az idelátogatók kipróbálhatják a lazachalászatot, részt vehetnek a Tongass Nemzeti Erdei túrán vagy drótkötélpályán csúszhatnak a fák lombkoronáján keresztül.  

Glacier Bay Nemzeti Park  

Amiről az Alaszkai földnyelv igazán ismert, az a Glacier Bay Nemzeti Park, egy világhírű hely, ahol az idelátogatók gyönyörködhetnek a gleccserekben, élvezhetik a szabadtéri sportokat és megfigyelhetik a vadon élő állatokat. A kajakozás egy kiváló mód a park megkerülésére és ezzel egyidőben sok érdekességet fel lehet fedezni. A helyszínen bérelhetők kajakok, de szervezett túrák keretében is van lehetőség kirándulni. A Bartlett Cove-ben a gleccserekhez és környékére túraúrvonalak vezetnek. A park két leglátogatottabb és legtöbbet fényképezett helyszíne Muir Inlet, amely motoros hajók elől elzárt terület illetve a John Hopkins-gleccser.  

Homer  

Ha valakit érdekel a természet felfedezése vagy a halászat, akkor Homer településre feltétlenül érdemes ellátogatni egy alaszkai kirándulás során. A Kenai-félszigeten található Homer, amely Alaszka halászati fővárosaként ismert, és számos nemzeti park átjárójaként szolgál. Homerben érdemes elsétálni a tengerparton az ikonikus Homer Spit földnyelvig, autózni a fantasztikus kilátás miatt a Skyline Drive-on vagy ellátogatni a  Kachemak Bay állami Parkban lévő vadvilági helyszínekre, ahol  hegyi kecskék, kopasz sasok, tengeri oroszlánok, púpos bálnák és fekete medvék is láthatóak. Az egynapos óriás laposhal halásztúrák hihetetlenül népszerűek, és mindenki számára garantált a lenyűgöző fogás, amelyet a helyi éttermek boldogan megfőznek vacsorára a látogatóknak.