A Jón-tenger szívében található az egyik legszebb görög sziget, azaz Korfu vagy más néven Kérkira. Korfu a legnagyobb város a szigeten, azonban számos más történelmi táj, halászfalu, vallási épület és a strand is található itt, amely vonzza a látogatókat...

A Jón-tenger szívében található az egyik legszebb görög sziget, azaz Korfu vagy más néven Kérkira. Különböző kultúrák és nemzetek fennhatósága alatt állt, ezáltal lenyűgöző kultúrája és történelme van. Korfu a legnagyobb város a szigeten, azonban számos más történelmi táj, halászfalu, vallási épület és a strand is található itt, amely vonzza a látogatókat. Érdemes megtekinteni Korfu legszebb látnivalóit ahhoz, hogy megértsünk mindent, amit ez a lenyűgöző görög sziget tartogat...

A szerelmesek csatornája

A sziget nyugati oldalán számos népszerű üdülőövezet található, amelyek többsége egész évben zsúfolt, köszönhetően a nemzetközi turizmusnak. Sidari különösen népszerűnek számít természeti látnivalója, az úgynevezett Canal de l'Amour, vagyis Szerelmesek csatornája közelségének köszönhetően. A csatorna megközelíthető gyalog a strand egyik végétől. A Canal de l'Amour keskeny öblök sorozata, amelyet homokkő sziklák hoztak létre. Mindegyik öböl kínál valami különlegeset, kezdve a tiszta fehér homokos résztől azokig a nyomvonalakig, amelyek gyönyörű kőboltívekhez vagy rejtett barlangokhoz vezetnek. A sziklák miatt, az öblök szélvédettek, és ezért kiváló helyet kínálnak ahhoz, hogy hűvösebb napokon is napozzanak az idelátogatók.

Vlacherna-kolostor

Az egyik legismertebb nevezetessége Korfunak a Vlacherna-kolostor. Ez a női kolostor egy kis sziget partjainál található. Ahhoz, hogy a látogatók eljuthassanak a szigetre (amelyet teljes egészében a kolostor foglal el) egy keskeny rakpart mentén kell sétálniuk a parttól Vlachernába. A Vlacherna-kolostor fényes, fehér szerkezete a XVII. század végén épült, és kiemelkedik a szigetet körülvevő kék tengerből, mintha csak egy ikonikus kép lenne. A hely a valóságban azonban sokkal lenyűgözőbb, mint a képeken.

Achilleion-palota

Az egyik legszebb látványosság Korfun az Achilleion-palota. Ahogy a neve is sugallja a palota az Akhilleusz-téma köré épült, így nagy hangsúly kapott a szépség a szimmetria és a szobrászat az egész építmény területén. A fényűző palota 1890-ben épült Erzsébet osztrák császárné, bajor hercegnő kérésére (más néven Sisi), akinek a testi szépség a rögeszméje volt. A fia halála után 1889-ben vette meg magának az Achilleion-palotát, amely nyári rezidenciájaként szolgált évtizedekig. A palotába tett látogatás során lehetőség van arra, hogy a felújított szobákat valamint a szoborparkot (a figyelemreméltó Akhilleusz szoborral) megtekintse az idelátogató.

Paleokastritsa-strand

Paleokastritsa (jelentése régi vár) egy kis falu Korfu sziget északnyugati részén. Bár számos kolostor és történelmi jelentőségű templom található itt, a legnagyobb szenzációnak mégiscsak a strandja számít. A part mentén burkolt sétány található, ezzel kiváló lehetőséget kínál arra, hogy az idelátogatók nagy sétákat tegyenek a homokos part mellett és élvezzék a tenger látványát. A strand fantasztikus hely az úszáshoz vagy a vitorlázáshoz is, de számos étterem -csak pár lépésnyire a tengertől- a kávé és az italok mellett Korfu gasztronómiai különlegességeit is kínálja.

Korfu Óvárosa

Vitathatatlanul a legnépszerűbb látványnak számít Korfuban az Óváros, amely a sziget középpontja, és mindegyben egy olyan helyszín is, ahol a látogatók a legtöbb figyelemre méltó történelmi látnivalót tekinthetik meg. Itt található a jelentős Szent Mihály és Szent György palota (vagy görögül Palaia Anaktora), amely a XIX. században épült és most otthont ad a Modern Művészetek Múzeuma kiterjedt gyűjteményének. Szintén Korfu Óvárosában található az Esplanade sétány és park, amelyet a franciák építettek Napóleon uralkodása alatt. A Franciaországra emlékeztető Esplanade népszerű hely, ahol érdemes sétálni és gyönyörködni az Óváros szépségében.