Thaiföldön számos csodálatos nemzeti park található. Ebbe a sokszínű és gyönyörű országba történő látogatás során felfedezhető nemzeti parkok éles ellentétei a többi beépített területnek...

Thaiföldön számos csodálatos nemzeti park található. Ebbe a sokszínű és gyönyörű országba történő látogatás során felfedezhető nemzeti parkok éles ellentétei a többi beépített területnek, amelyekhez a legtöbb szálloda és üdülőhely közel található. Ezek a parkok egy esélyt adnak arra, hogy Thaiföld néhány érintetlen természeti látványosságát és a vadvilágot megtekinthesse az idelátogató. Az alábbiakban az ország leghihetetlenebb élményt nyújtó nemzeti parkjainak listája tekinthető meg...

 

Kui Buri Nemzeti Park

A Burmai határhoz közel található a Kui Buri Nemzeti Park, amely elismerten az egyik legjobb úti cél Thaiföldön a vadvilág megtekintésére, különösen az elefántokéra. Elefántállománya gyakran megtekinthető fürdés közben a vízgyűjtő tavak közelében, a Pa Yang állomás mellett, amely fel van szerelve élővilág- megtekintésére alkalmas eszközökkel. Bár a látogatók számára megengedett, hogy saját gépkocsival a park területére menjenek, azonban kizárólag szervezett túrákon lehet a védett területeket felfedezni a parkban. Túrák pickup teherautókkal vagy 4 × 4 meghajtású járművekkel történnek. Lehet bérelni sátrat vagy bungalókat, ha maradni szeretne az idelátogató éjszakára. 

Kaeng Krachan Nemzeti Park

Kaeng Krachan Thaiföld legnagyobb nemzeti parkja, amely a burmai Tanintharyi Természeti Rezervátum határán található. A parkban főként esőerdő található, a park híres a sűrű reggeli ködről, amely a ködfelhőbe burkolózott hegycsúcsokat fedi a decembertől márciusig, lélegzetelállító panorámát nyújtva. A szintén jól ismert a változatos állatvilágáról, különösen a madarakat és a lepkéket illetően. Több, mint 400 madárfajt azonosítottak itt, ideértve ritka fajokat is, mint az óriás pitta vagy a nagy Argus fácán és a gyapjasnyakú gólya. Számos emlős is található itt, mint a leopárdok, vadkutyák, medvék és elefántok. Az idelátogatók részt vehetnek a park két folyóján vagy a nagy tavának egyikén való hajóutakon is. A Kaeng Krachan Nemzeti Park egy igazán izgalmas úti célpont, amely számos tevékenységet kínál, ideértve az erdőkben való túrázást, a madárlest, a hajózást vagy a park magas csúcsára való hegymászást.

Khao Sam Roi Yot Nemzeti Park

Ez a nemzeti park a Prachuap Khirin Khan tartományban található, és igazán figyelemre méltó a mészkő hegyei miatt. A park nevének jelentése a „300 csúcsú hegy”. Sok látogató azért jön ide, hogy megtekintse a hatalmas Phaya Nakhon-barlangot, amelyben egy buddhista templom található. A hely mindemellett kedvelt célpontja a madárrajongóknak, mivel mintegy 300 madárfaj is megtekinthető itt. Január és február hónapok különösen alkalmasak arra, hogy a vándormadarakat megfigyelje az idelátogató. 

Khao Yai Nemzeti Park

Khao Yai Nemzeti Park Thaiföld közepén található, 1962-ben alakult. Ez a park Sankaphaeng hegyslgben van, ezért közkedvelt célpontja a hegymászóknak és a sziklamászóknak. A hegyeken túl, füves részek és trópusi erdők is fellelhetőek itt. A park vonzó lehet a vadvilág szerelmeseinek is. A hely otthont ad számos olyan fajnak, amelyet valószínűleg szívesen megtekint az idelátogató: így gibbonok, leopárdok, majmok és elefántok is megtekinthetőek. Habár ritka, de nem lehetetlen meglátni egy tigrist is. A parkban számos vízesés található, a legnagyobb a Haer Narok vízesés.

Erawan Nemzeti Park

Az Erawan Nemzeti Park Thaiföld nyugati részén fekszik, Kanchanaburi tartományban. A park egyik legszebb látványossága az Erawan-vízesés, amely egy hétlépcsős vízesés, nevét a hindu mitológia egy elefántjáról kapta. Érdemes felmászni a vízesés tetejéhez és fürödni a medencében. Ebben a parkban számos barlang található, amelyet érdemes felfedezni. A parkba Kanchanaburi-ból, busszal a legkönnyebb eljutni, amely mintegy másfél órát vesz igénybe. Számos busz megy a parkba naponta, így ez egy kiváló egynapos program lehet. Amennyiben valaki több napot kíván eltölteni a parkban, kempingezhet, vagy akár bérelhet is egy bungalót.