Amikor az emberek görög szigetekre gondolnak, Mykonos szigete az, ami leginkább megfelel az elképzeléseiknek. A fehérre meszelt épületeivel, a homokos tengerpartjával, kristálytiszta, kék vizeivel, és a mintegy 300 napsütéses napjával...

Amikor az emberek görög szigetekre gondolnak, Mykonos szigete az, ami leginkább megfelel az elképzeléseiknek. A fehérre meszelt épületeivel, a homokos tengerpartjával, kristálytiszta, kék vizeivel, és a mintegy 300 napsütéses napjával, nem csoda, hogy miért is számít a legnépszerűbb úti célnak az Égei-tengeren. A hagyományokkal és mítoszokkal átitatott Mykonos-ról azt tartják, hogy a Herkules által legyőzött óriások megkövesedett testéből alakult ki. Ma a szigetet a hírességek „játszóterének” tartják, és rendszeresen megállnak itt a világ legnagyobb tengerjáró hajói is. Érdemes ellátogatni ide, megtapasztalni a görög sziget különleges hangulatát, meglátogatni Míkonosz város labirintusszerű utcáit, amelyeken kis üzletek, galériák, elegáns bárok és éttermek sorakoznak. Az alábbi lista ízelítőt ad Mykonos legnépszerűbb látnivalóiból...

 

 

Super Paradise tengerpart

A találóan elnevezett Super Paradise tengerpartnak úgy tűnik, hogy csak egy célja van: szabadtéri parti a tengerparton. Azoknak az utazóknak, akik Mykonos-ra jönnek a csendért és a nyugalomért, mindenképpen érdemes távol maradni a Super Paradise tengerparttól, ahol hangos zene és szabadtéri parti hangulat van éjjel-nappal. Azok, akik idelátogatnak a tengerpartra, a strandot szórakoztatónak fogják találni, különösen, ha felkeresik a JackieO' Beach Klubbot is a parton. 

Ano Mera

Bár könnyű eltölteni egy egész nyaralást Mykonos tengerpartján, egy belföldi kirándulás során Ano Mera-t nem érdemes kihagyni. Ano Mera falu otthont ad egy XVI. századi kolostornak, az úgynevezett Panagia Tourliani kolostornak. Ez a helyreállított rendház a szoborszerű harangtornyával és a márvány szökőkútjával egy napos túra során megtekinthető. A kolostor belsejében bizánci emlékek gyűjteménye tekinthető meg, továbbá a kolostor körüli márvánnyal fedett területen több ajándéküzlet és étterem is található. Ano Mera közelében egy még régibb kolostor is található, a Paleokastro-kolostor, valamint egy bizánci vár romja is fellelhető.

Panormos-tengerpart

Azok, akik egy pihentető tengerparti élményt szeretnének maguknak, Mykonos északi oldalára érdemes ellátogatniuk, ahol az öbölben Panormos hangulatos, szélvédett tengerpartja várja őket. A Panormos-tengerpart kevésbé fejlett és nehezebb eljutni is ide, mint a többi strandra, továbbá kevesebb szállás található itt, így kevesebb a látogató is. Ennek a tengerpartnak a csendes szépsége azokat a tömegeket vonzza, akik élvezik a strandröplabda pályákat és az árnyékos tavernákat. Érdemes végigsétálni a strand fehér homokján vagy sétálni a környező vidéken.

Panagia Paraportiani

Mykonos-on a part mentén történelmi vallási helyek is találhatóak, a Panagia Paraportiani az egyik közülük. Kastro bejáratánál, Chora szomszédságában egy fehérre meszelt tengerparti templom áll, amely az épület szokatlan építésének köszönhetően egyedi alakú. Öt kis templom épült egymás fölé a XIV. században kezdetén, amely együttese, a Panagia Paraportiani ma is látható. Az aszimmetrikus alakja és ritka építészeti stílusok kombinációja valamint az óceáni kilátás miatt Panagia Paraportiani az egyik legtöbbet fényképezett hely a világon.

Elia-tengerpart

Elia-tengerpart a leghosszabb strand Mykonos-on kevésbé zsúfolt, mivel hátrébb található, mint a parti strandok. Az Elia-tengerpart megközelíthető busszal Míkonosz városból és hajóval is Platis GIatos-ról. Vízi sportkölcsönzők, éttermek, bárok, szállodák sokasága található a tengerpart mentén. Ez egy kellemes, homokos strand, nyugodt légkörű, így kiváló hely arra, hogy a strandolók a pavilonoknál pihenjenek vagy fürödjenek a tiszta kék óceánban.