Egy mexikói utazás igen népszerű választás lehet több okból is. Az ország nagyszerű ősi romokban bővelkedik, érdekes kultúrája, kiváló konyhája van és a strandjai különösen kiválóak. Tény, hogy a strandok...

Egy mexikói utazás igen népszerű választás lehet több okból is. Az ország nagyszerű ősi romokban bővelkedik, érdekes kultúrája, kiváló konyhája van és a strandjai különösen kiválóak. Tény, hogy a strandok szerelmeseinek már ez utóbbi is elég ok ahhoz, hogy egy látogatást tegyenek Mexikóban. Kiterjedt partvidéke van, így a Mexikói-öbölben kelet felől a Karib-tenger, nyugatról a Csendes-óceán határolja. Attól függően, hogy a Mexikó melyik régiójába teszünk látogatást, a strandok és a víz élővilága is más és más lesz. A bálnák, teknősök és más nagytestű állatok néhány faja között különbség van attól függően, hogy az Atlanti-óceán vagy a Csendes-óceáni oldalán él az országnak. Az alábbiak - első rész - a legjobb strandokat ismertetik Mexikóban:

 

 

Playa La Ropa

A Beach of Cothing-ről kapta a nevét, amikor egy spanyol gálya hajótörést szenvedett, és színes kelmékkel rakott rakományt mosott partra a víz. Ma a Playa la Ropa az Lxtapa-n élők fő sportstrandja. Vízíejtőernyő, jet-ski és katamarán is bérelhető a strandon, és nagy számban találhatóak további kitűnő szolgáltatásokat nyújtó éttermek is, amelyeket a vízi sportok után érdemes kipróbálni. A strand végén lévő folyóban az úszás kerülendő, mivel a hely a krokodilok miatt veszélyes lehet.

Cancun Beach

Cancun jól ismert nyaralóhely a gyönyörű strandjai és a türkizkék tenger miatt. Ez a szakasz a Mexikói-öböl mentén tele van különböző üdülők, éttermek és üzletek sokaságával, amelyek miatt érdemes itt maradni és kikapcsolódni. A régió emlékeztet a Vegas-szakaszra, mivel az üdülőhelyei nagyon közel, egy vonalban vannak egymáshoz, körülöttük mérföldekre homokos rész található. Egy tucat közeli strand található még a közelben, amelyet szintén érdemes lehet meglátogatni, de Cancun Beach a teknősök megtekintésére, bálnalesre, továbbá búvárkodásra és még sok egyéb programra is kiváló lehetőséget nyújt.

Playa del Amor

A Playa del Amore azaz a szerelmesek tengerpartja a ​​Cortez tenger és a Csendes-óceán találkozásánál található, ez a félreeső tengerpart az egyik leghíresebb strand Mexikóban. A strand könnyen megközelíthető hajó segítségével Cabo San Lucas kikötőből. Mindenképpen megér egy látogatást a toronymagas Land’s End sziklaalakzat, ahol a végtelen óceánra kilátás nyílik, és búvárkodásra a Cortez-tenger kiváló lehetőséget nyújt. Az ide utazóknak azonban figyelemmel kell lenni arra, hogy az árapály rendkívül erős lehet a Csendes-óceánon.

Playa Norte

A Mujeres sziget (Asszonyok-szigete) Cancun partjai mellett népszerű hely a pihenéshez és vadállatok megfigyeléséhez. A tengeri teknősök és Cetcápák a két legnépszerűbb faj, amit itt látni lehet. A sziget északi végén található a Playa Norte, amelynek széles sávjában elhúzódó homokos partját pálmafák szegélyezik, és ahol számos tengerparti étterem és bár is található. Bár néhányan azért jönnek ide, hogy kicsit távol legyenek Cancun tavaszi szüneti zsibongásától, még nem lesznek elszigetelve. Ez egy nagyszerű tengerpart a partizók és a vadvilág szerelmesei számára egyaránt, hiszen csak egy rövid kirándulásra van a mexikói szárazföldtől.

Tulum

A történelem szerelmesei számára különleges ez a strand, hiszen a híres Maja romok árnyékában található. Bár önmagában ez is elég turisztikai látványosság lenne, de a széles, homokos strandjai miatt is hírnevet szerzett magának. A Maya Riviéra tengerpart déli végén található a strand, amelynek tiszta, fehér homokos partját pálmafák szegélyezik, és türkiz színű tenger biztosítja az egyedülálló tengerparti élményt, amelyről egy havas napon mindenki álmodik. A hely mintegy két órára található Dél-Cancuntól, a régióban nagyszerű tengerparti szállodák biztosítják az idelátogatók kellemes időtöltését, és tengerparti pihenését.