Ázsia egyik kozmopolita városa csodás templomokkal, palotákkal, pezsgő éjszakai élettel és nagyszerű vásárlási lehetőségekkel csábítja látogatóit. Íme néhány turisztikai látványosság, melyek igazán népszerűek Bangkokban...

Bangkok, több mint 9 millió lakosával a világ legnagyobb városainak listáján szerepel. A nagy forgalom és a rekkenő hőség nem biztos, hogy kellemes fogadtatásban részesít bennünket. Első benyomásunk azonban félrevezető lehet. Ázsia egyik kozmopolita városa csodás templomokkal, palotákkal, pezsgő éjszakai élettel és nagyszerű vásárlási lehetőségekkel csábítja látogatóit. Íme néhány turisztikai látványosság, melyek igazán népszerűek Bangkokban.

Wat Traimit

A Wat Traimit templom, mely a kínai negyedben található, több mint 3 méter magas Buddha szobrával, melynek darabjai összesen, több mint öt tonnát nyomnak, talán Bangkok egyik legismertebb látványossága. A Sukhotai stílusban öntött szobor körülbelül 900 éves. Értékének titokban tartásáért gipszel volt bevonva, melyet színes üvegmozaikokkal díszítettek. Arra, hogy a szobor valójában tömör arany, csak 1957-ben derült fény, amikor másik épületbe költöztették, de a daruból szállítás közben kicsúszott.

Dusit Palota

A királyi rezidenciát 1897 és 1901 között, európai stílusban építették V. Ráma király számára. Legjelentősebb épülete a Vimanmek kastély, melyet arany és tikfa felhasználásával terveztek meg. A világ legnagyobb tikfából épített palotája 31 kiállító teremmel, valamint trónteremmel, fürdő- és hálószobákkal is rendelkezik.

Lumphini Park

A Lumphini Park nem csak egy természeti oázis a nyüzsgő Bangkokban. Egy nyugodt hely, ahol az embere sétálhatnak, vizibiciklizhetnek, vagy csak megpihenhetnek kicsit valamelyik padon, hogy pár percre kiléphessenek a mindennapok mókuskerekéből. Végigsétálni a tó partján nyugodtsággal tölti el az embereket. Vasárnap délutánonként ingyenes szabadtéri koncerteket rendeznek a parkban.

Chatuchak hétvégi „piac”

Ahogyan a helyiek ismerik, a JJ Piac, azaz a Chatuchak hétvégi vásár Thaiföldön a maga nemében az egyik legnagyobbnak tekinthető. Több mint 8000 standon, a pékáruktól a régiségeken és ruhákon át a bútorokig szinte mindent megtalálunk. Emberek tízezrei látogatják a piacot minden hétvégén. Éttermeket is találhatunk könnyű szerrel, így ha megéheznénk a nézelődés és keresgélés közben, nem kell messzire mennünk pár finom falatért.

Khao San Road

A Chao Phraya folyó közelében található Khao San Road neve igazán különleges, hiszen a Khaosan hántolt rizst jelent, mely arra is utal, hogy korábban az utca jelentette Bangkok fő rizs piacát. Az elmúlt 20 évben azonban hátizsákos turisták közkedvelt helyévé vált. Olcsó, kollégiumi stílusú szállások és kedvező áru, 3 csillagos szállodák, bárok, büfék, éttermek és kisboltok, valamint internet kávézók és utazási irodák is találhatóak a közelében.