Ázsia egyik kozmopolita városa csodás templomokkal, palotákkal, pezsgő éjszakai élettel és nagyszerű vásárlási lehetőségekkel csábítja látogatóit. Íme néhány turisztikai látványosság, melyek igazán népszerűek Bangkokban...

Bangkok, több mint 9 millió lakosával a világ legnagyobb városainak listáján szerepel. A nagy forgalom és a rekkenő hőség nem biztos, hogy kellemes fogadtatásban részesít bennünket. Első benyomásunk azonban félrevezető lehet. Ázsia egyik kozmopolita városa csodás templomokkal, palotákkal, pezsgő éjszakai élettel és nagyszerű vásárlási lehetőségekkel csábítja látogatóit. Íme néhány turisztikai látványosság - első rész -, melyek igazán népszerűek Bangkokban.

Jim Thompson háza

A hírhedt CIA ügynök Jim Thompson a második világháború után felélesztette a thai selyemipart. Ahogyan a selyem cégét építgette, úgy ő is nagy gyűjtője lett a délkelet-ázsiai művészet tárgyainak. Jim Thompson házát, mely hat thai-stílusú épületből olvadt össze, idegenvezetés keretében megnézhetjük, képzett, több nyelven beszélő vezetők segítségével.

Wat Arun

A Chao Phraya folyó Thonburi oldalán található Wat Arun, vagy a „Hajnal temploma” az egyik legrégebbi és legismertebb turisztikai látványosság Bangkokban. A templom Merut is jelképezi, a buddhista kozmológiában az univerzum központi alakját. A neve ellenére a templom legszebb pompáját naplementekor mutatja, amikor a lemenő nap sugarai hátulról megvilágítják.

Central World

A középosztálynak tervezett bevásárlóközpont, a Central World 1990-ben nyitotta meg kapuit a vásárlói előtt. A központot a felső osztály Siam Paragon bevásárlóközpontjával szemben építették. 2010. május 19-én a Central World egyike volt azon ingatlanoknak, melyeket a kormányellenes tüntetők felgyújtottak. A tüzet két napon keresztül nem tudták eloltani, a Zen áruház pedig összeomlott a tűz pusztításainak következtében. A bevásárló-komplexumot hónapokig javították, majd szeptember 20-án, az üzlethelyiségek 80% -át ismét megnyitották.

Wat Pho

Wat Pho a hatalmas fekvő Buddha-szoborról is híres, továbbá Bangkok egyik legrégebbi és legnagyobb temploma is, hiszen közel 200 évvel ezelőtt épült, amikor Bangkok Thaiföld fővárosa lett. A templom nemcsak a legnagyobb fekvő Buddha-szoborral, hanem számtalan Buddhát ábrázoló képpel is büszkélkedhet, az említett szobor pedig hihetetlen méretekkel rendelkezik, hiszen 46 méter hosszú és 15 méter magas. A szobor Buddha Nirvánába történő átlépését hivatott ábrázolni.

A Nagy Palota és a Wat Prakeaw

A Nagy Palota építési munkálatai 1782-ben kezdődtek meg, amikor a főváros Siam helyett Bangkokba „helyeződött” át. A palota Thaiföld királyainak szolgált lakóhelyként, egészen Ananda Mahidol 1946-os titokzatos halálát követően testvére, Bhumibol Adulyadej végleg átköltözött a Chitralada palotába. Ma a Nagy Palota kétség kívül Bangkok fő vonzereje. A palota részét képezi a királyi templom, a Wat Phra Kaew, mely Thaiföld legszentebb temploma, és ami otthont ad a híres Smaragd Buddhának. A szobrot a király arany ruhákba öltözteti, mindig az évszakoknak megfelelően.