Számtalan sziget áll a turisták rendelkezésére, melyeknek megvan a maga bája, vonzereje. Azonban nem mindegyik szigeten találhatunk rá arra a bizonyos party-hangulatra, mely sokunk...

Számtalan sziget áll a turisták rendelkezésére, melyeknek megvan a maga bája, vonzereje. Azonban nem mindegyik szigeten találhatunk rá arra a bizonyos party-hangulatra, mely sokunk kívánságlistáján szerepel. Összeválogattunk néhányat a legjobb buliszigetek közül, melyek a felhőtlen bulizás hangulatán kívül csodálatos strandokat és elképesztő panorámákat kínálnak.

 

Ios

Ios, a görög Kükládok szigetcsoportjának büszke tagjaként került listánkra, mely nagyszerű strandjairól és vad éjszakai életéről híres. Nem véletlen, hogy a fiatalok körében kedvenc úti célként szerepel. A sziget központját képviselő Chora utcácskáin sétálva hófehér házak között kanyaroghatunk, s élvezhetjük a nap melegét. Chora nappal egy békés, csendes hely, ám éjszaka beindul a party, s hajnalig nincs megállás. Akik nem vágynak a tombolásra, kora este még elcsíphetnek egy kicsit Ios természetes nyugalmából, s ruhásboltok, ékszerüzletek, valamint éttermek tömegei várják őket.

Saint Lucia

A Karib-tenger és az Atlanti-óceán között helyet foglaló Saint Lucia trópusi éghajlata, lenyűgöző panorámái és gyönyörű strandjai rengeteg turistát vonzanak. Mindig is a Karib-térség éjszakai életének egyik legfőbb központjaként tartották számon. Éjszakai klubok, diszkók tucatjai csalogatják a szórakozni vágyókat, s minden stílus és korosztály megtalálhatja a saját helyét. Vannak helyek, ahol különleges lemezlovasok vagy esetleg élőkoncertek várják a fiatalokat, máshol pedig az idősebbek ízléséhez passzoló zenei stílusokat veszik elő.

Beachcomber-sziget

A Beachcomber-sziget a vulkanikus Mamanuca-szigetek egy kisméretű tagja. A szigetet gyönyörű strandok ölelik körül, melyek mindenkit lenyűgöznek. A Fiji buliszigeteként ismert Beachomberen elképesztő szigetbulikat rendeznek, s nagyszerű vízi sportok, búvárhelyek, élőzene és szórakozás várja a turistákat.

Florianópolis

Florianópolis a brazíliai Santa Catarina államának fővárosa. A város egyik fele a brazil főszigeten fekszik, viszont másik része Santa Catarina szigetéhez tartozik. Florianópolis Brazília legkedveltebb úti céljai közé sorolható azok körében, akik szuper strandokat, pazar kilátást és érdekes kultúrát keresnek. A város maga elég modern, hatalmas bevásárlóközpontok, éttermek, bárok és éjszakai klubok létesültek. A New York Times magazin 2009-ben az „év party célpontjának” nevezte ki.

Hvar

Az Adria egyik legnépszerűbb úti céljai közé sorolhatjuk Hvart. Olajfaültetvények, gyümölcsösök és levendulaföldek kaszkádja tölti be a tájat. Itt a tél is elég barátságos, nyáron pedig kifejezetten kellemes meleg és napos idő van. A déli part mentén több kisebb sziget sorakozik, ezek közül a Pakleni-szigeteket érdemes megemlíteni. Rengeteg békés korallzátonyra bukkanhatunk a környéken, ahol élmény a búvárkodás. Napnyugta után pedig Hvar városában a helyünk. A stílusos diszkók hatalmas tömegeket vonzanak, s egész éjszaka nincs megállás.