Mi az, ami miatt Thaiföld mágnesként vonzza a turistákat a világ minden pontjáról? Nagyszerű konyhája, trópusi éghajlata, lenyűgöző kultúrája, ókori romjai és kitűnő strandjai mind hozzájárulnak ahhoz, hogy csodás emlékekkel térjünk haza utazásunk végén...

Mi az, ami miatt Thaiföld mágnesként vonzza a turistákat a világ minden pontjáról? Nagyszerű konyhája, trópusi éghajlata, lenyűgöző kultúrája, ókori romjai és kitűnő strandjai mind hozzájárulnak ahhoz, hogy csodás emlékekkel térjünk haza utazásunk végén. Lássunk néhány tippet, hogy milyen kirándulásokat érdemes beiktatni Thaiföldön való tartózkodásunk során:

 

 

Kirándulás a Kwai folyón

E történelmi kirándulás során tanúi lehetünk Thaiföld elképesztő múltjának: az ősi idők korát hordozó templomoktól egészen a második világháború szörnyű emlékeit felidéző Thai-Burma-halálvasútig minden mesél valamit a letűnt időkről. Bangkokot magunk mögött hagyva Kanchanaburi felé vesszük az irányt Nyugat-Thaiföldre. Kanchanaburi hídja az a bizonyos Híd a Kwai folyón, melynek megépítését a róla készült film ismertette meg a világgal, s mutatta be a hadifoglyok áldozatos kényszermunkáját. Kanchanaburi egy gyönyörű város, melyet sűrű dzsungel övez zuhogó vízesésekkel és folyókkal.

Bangkoktól Szingapúrig

Színes fővárosok, virágzó kultúra, a trópusok természeti csodái – ez az, amire számíthatnak a turisták az egzotikus vidéken kirándulva. A thai, maláj, és szingapúri fővárosokon túl megismerhetjük Melaka államának egyedülálló történelmét, hűsölhetünk Cameron Highlands hegyvidékének teaültetvényei közt, vagy akár túrázhatunk is egyet a békés esőerdőben.

Családi időtöltés Thaiföldön

Ha szeretnénk egy családi kiruccanást egy kicsit másképp, Thaiföld a megfelelő célpont. A különleges kultúra, a barátságos emberek, az izgalmas programok, az ízletes ételek és természetesen a bámulatba ejtő tájak a család minden tagjának igényét kielégítik. Ellátogathatunk Kanchanaburiba, hogy megnézzük a legendás hidat a Kwai folyón, Ayuthaya ősi romjait is felfedezhetjük a gyerekekkel, vagy akár vásárolhatunk a színes bangkoki piacon. Ha pedig valóban különleges dolgot szeretnénk kipróbálni, akkor látogassunk el a Chiang Mai elefántparkba! Ez családi kirándulás nagyszerű lehetőség arra, hogy a gyerekek belecsöppenhessenek egy teljesen új világba, s egyúttal a nyári kiérdemelt pihenésünket is itt töltsük, együtt.

Észak-Thaiföld Laosszal fűszerezve

Laosz egy kis állam, mely nyugodt légköréről ismert. Ha Thaiföld északi részén járunk, a legjobb döntés az, ha Laoszba is ellátogatunk. A Bangkokból Laoszba érkező turisták elsőként a fővárost, Vientiane-t szokták meglátogatni, majd észak felé veszik az irányt, hogy eljuthassanak a lenyűgöző Luang Prabang. Ez egy valóban páratlan város, ahol a gyönyörű állapotban tartott díszes templomok, a narancssárgába öltözött szerzetesek, a hagyományos faházak mind elbűvölik a kirándulókat. Ha szerencsések vagyunk, az élelmesebb kereskedők magyarul is megszólíthatnak, mely az itt megforduló sok magyar turistának köszönhető. A Bangkokban tapasztalt hatalmas energialöket, majd pedig a laoszi nyugalom nagy kontrasztja is érdekessé teheti kirándulásunkat.

Kulináris kirándulás Chiang Mai

A thai konyha önmagában is elég okot ad arra, hogy Thaiföldre utazzunk. Kulináris kirándulásunk során felfedezhetjük a thai konyha hírnevét adó élénk aromák és pokoli fűszerek világát. Az ínyencek valószínűleg örömüket lelik abban, hogy bármerre is járnak Bangkokban, piacokat találnak piacok hátán, ahol mindenféle különlegességet ízlelhetnek. Akár el is sajátíthatjuk az észak-thai ételek készítésének minden csínját-bínját a városban.

Thaiföld szigetei

Thaiföld kitűnő strandjairól és szigeteiről is híres, melyeket akár egy hajóút során is megszemlélhetünk. A tapasztalt kapitányok a legjobb helyeken vetnek horgonyt, mint Ko Phi Phi, Railay, Koh Khai Nai, vagy éppen más rejtett helyszíneken, hogy csodás környezetben fürödhessünk. A búvároknak is rengeteg nagyszerű lehetőség jut, hogy a tiszta vizek különleges élővilágát figyelhessék meg. A strandokon thai specialitásokat kóstolhatunk, illetve ha lemegy a nap, a határtalan csillagos égben gyönyörködhetünk.

Thaiföldi körút

Egy thaiföldi körút eleinte megegyezik az alább lévő észak-thaiföldi kirándulással, ám ez folytatódik Dél-Thaiföld mesés partjaival, ahol a strandolás, a búvárkodás vagy egyszerűen a pihenés veszi át a főszerepet. A legjobb strandok errefelé Krabi városának vagy Phuket szigetének partjai, de a Phangnga-öböl érdekes és egyben lenyűgöző szikláit sem érdemes kihagyni. Talán ez a kirándulás a legteljesebb mind közül.

Thaiföld kambodzsai kitérővel

Kambodzsa országa Angkor városának csodálatos templomaival a Délkelet-ázsiai látnivalók kihagyhatatlan részét képezi. Thaiföldi utazásunk pedig tökéletesen bővíthető keleti szomszédjának meglátogatásával. Bangkokból indulva Siem Reap városán keresztül juthatunk el Angkor mesés romvárosába. A hatalmas várost a XIX. században fedezték fel újra francia régészek, s mára Délkelet-Ázsia legfőbb látványosságává vált. Az ősi város fénypontjai az Angkor Wat templomegyüttese, Angkor Thom városának Bajon-temploma, illetve a Ta Prohm, avagy a „Tomb Raider-templom”.

Hegyi törzsek Észak-Thaiföldön

Megközelítőleg hét főbb törzs él Észak-Thaiföld hegységeiben, akik Kínából, Tibetből, és Mianmarból vándoroltak ide. Tradicionális földművelő mivoltuk, s különleges szokásaik sok turistát lenyűgöznek. Indulnak ide 3-5 napos szervezett túrák Chiang Mai-ból, valamint Chiang Rai-ból. E kirándulások során sűrű erdők között sétálunk a hegyi törzsek falvaihoz, s elefánt hátán is utazhatunk.

Észak-thaiföldi kirándulás

Észak-Thaiföld színes kultúrája és történelmi múltat idéző vidékei miatt Thaiföld legjobb turistaparadicsoma. Egy észak-thaiföldi kirándulás többnyire Bangkokból indul, ahonnan először Ayutthaya, illetőleg Sukhothai romjai felé vesszük az irányt, majd egy a Chiang Rai vagy Chiang Mai közelében lévő hegyi törzset látogatunk meg, ahol elefántháton utazhatunk a dzsungelben. Bangkokban is sok érdekesség vár minket: a kínai negyed nyüzsgő utcái, az ámulatba ejtő királyi palota, azaz a Grand Palace a smaragdbuddhával. Akár megnézhetünk egy thai kick-box meccset, vagy átadhatjuk magunkat egy ellazító thai masszázsnak is.