Legszebb álmaink képei játszódnak le a szemünk előtt, mikor az Andamán-tengeren hajózunk és megpillantjuk a fehér homokos, zöld fákkal tarkított Bamboo Island partjait...

DÉL-THAIFÖLDI KÖRUTAZÁS PIHENÉSSEL KRABIN

DÉL-THAIFÖLDI KÖRUTAZÁS PIHENÉSSEL KRABIN  4*

Thaiföld, Krabi
Indulások: 2024.10.20-tól
Időpontok: 2 db
Ellátás: reggeli
Besorolás: 4*
Besorolás: 5*
Szállás: Hotel
Utazás: menetrendszerinti járattal

Csoportos körutazás magyar nyelvű idegenvezetéssel Bangkok – Thonburi – Ayutthaya – Kanchanaburi – Erawan Nemzeti Park – Damnoen Saduak – Petchaburi – Huahin – Sam Roi Yot Nemzeti Park – Chumphon – Khao Sok Nemzeti Park – Krabi

A mosoly országa egész évben várja! Thaiföld igazi egzotikus trópusi paradicsom, csillogó templomai, a buddhizmus gyönyörű emlékei, csodálatos strandjai, növényzete, nyugalmat sugárzó hangulata és vendégszeretete miatt olyan hely, ahová mindig visszavágyik az ember. Bangkok nyüzsgése és lélegzetelállító látnivalói után az út során Krabi mesés szépségű tengerpartja nyújt felfrissülést.

1. nap • Budapest - Bangkok

Elutazás Budapestről a kora délutáni órákban menetrend szerinti járatokkal, átszállással Bangkokba, a mindig nyüzsgő, színes és lüktető metropoliszba, mely a XVIII. századtól Thaiföld fővárosa.

2. nap • Bangkok

Megérkezés Bangkokba a déli órákban, majd transzfer a szállodába. A szállodai szobák elfoglalása után szabadprogram pihenéssel. Délután fakultatív programlehetőség: Látogatás a Baiyoke Sky Towerben, vacsora, majd séta a Khao San Roadon. A Baiyoke Sky Tower Thaiföld második legmagasabb épülete, 309 méteres magasságával és 88 emeletével igen impozáns látványt nyújt, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik a városra. A Khao San Road Bangkok híres-hírhedt vásárlóutcája, a hátizsákos turisták gyülekezőhelye. A mondás szerint itt minden – vagy legalábbis mindennek a másolata – beszerezhető, ami mégsem, az megrendelhető. Szállás Bangkokban.

3. nap • Bangkok

Reggelit követően Bangkok ikonikus látnivalóinak megtekintése: az Arany Buddha, a Fekvő Buddha templomok, valamint a Smaragd Buddha temploma és a Királyi Palota meglátogatása. Később hajókirándulás a Chao Praya folyó nyugati partján elterülő Thonburiba, mely kiváló alkalom a helyiek egyszerű életébe való bepillantásra. A városnegyed javarészt megőrizte a régi főváros látképét: a település útjai tuktukokkal zsúfoltak, de a rengeteg khlong (csatorna) vízi útként is szolgál, így a csónak is általánosan elterjedt közlekedési eszköz. A több száz csatorna felett, a cölöpökre épült lakóházakat máig használják. Érkezés a szállodába délután, ahol opcionális szilveszteri vacsora.

4. nap • Bangkok – Ayutthaya – Kanchanaburi

Kijelentkezés a szállodából, majd a nagyközönség számára csak korlátozottan látogatható Bang Pa In megtekintése. A palota építése a XVII. században kezdődött, de mai, európai stílusú formáját a XIX. században, Mongkut (IV. Ráma) király uralkodása alatt nyerte el, amikor a Csakri-dinasztia nyári rezidenciája lett. A palota megtekintése után látogatás az UNESCO világörökség részét képező, 1351-1767 között Sziám fővárosaként működő Ayutthayába. Az egykori palota maradványainak és templomainak megtekintése után utazás Kanchanaburiba, a mianmari (burmai) határtól 30 km-re fekvő városban, ahol lehetőség nyílik a híres Kwai folyót átívelő híd megtekintésére is. Éjszaka a Kwai folyó partjánál fekvő Kanchanaburiban.

5. nap • Kanchanaburi – Erawan Nemzeti Park

Látogatás az Erawan Nemzeti Parkban. Az 1975-ben megnyílt park Thaiföld sokak szerint legszebb lépcsős zuhatagának ad otthont, emellett számos állat: többek között elefántok, tigrisek, megannyi hüllőfaj és vízi állat lakóhelye is. Érkezés után fürdőzési lehetőség a hétlépcsős, festői látványt nyújtó Erawan-vízesés közvetlen szomszédságában. Ezt követően utazás a Kwai folyón a helyiek által közlekedési eszközként használt bambusztutajjal, majd látogatás egy elefántfarmon. Visszaérkezés a szállodába a délutáni órákban, szállás Kanchanaburiban.

6. nap • Kanchanaburi – Petchaburi – Huahin

Utazás a méltán híres, Damnoen Saduakban található úszópiacra. A hajóval megközelíthető, helyi csatornahálózaton (khlong) működő piacon több száz, néha ezer termelő és kereskedő kínálja portékáját közvetlenül a csónakjából. Az úszópiac az egyik legjobb lehetőség az út során helyi ajándéktárgyak, különleges gyümölcsök vásárlására, vagy akár helyi ételkülönlegességek megkóstolására. A piac elhagyása után utazás IV. Rama király nyári palotájához Petchaburiba. Az 1859-ben, a helyi dombra épült Kihao Wang palotából fenséges kilátás nyílik a városra. A palota megtekintése után továbbutazás a Bangkoktól 220 km-re található tengerparti városba, Huahinbe, mely a XX. század eleje óta királyi üdülőhely és ma is használja az uralkodó családja. Szállás Huahinben.

7. nap • Huahin – Sam Roi Yot Nemzeti Park – Chumphon

Utazás a Sam Roi Yot Nemzeti Parkba, melynek egzotikus tájait mészkőformációk, édesvízi mocsarak, barlangok, tengerpartok, mangrove erdők teszik változatossá. A 430 méter magasan található Phrayanakorn barlang és Bang Pu halászfalu meglátogatása, majd csónakkal egy csendesebb tengerpart felkeresése, ahol lehetőség nyílik napozásra és fürdőzésre is. Délután transzfer Chumphonba, ahol szállás.

8. nap • Chumpon – Khao Sok Nemzeti Park – Krabi

Látogatás az érintetlen szépségű Khao Sok Nemzeti Parkban, ahol a világ egyik legrégibb örökzöld esőerdeje található. A parkot égbe törő mészkősziklák, lélegzetelállító tavak, sebes folyók, titokzatos barlangok és páratlan vadvilág teszi egyedülállóvá. Csónakázás a park szívében található Cheow Larn tavon, melynek egyik különlegessége a sátortetős úszó házikók. Délután utazás a fenséges Phangnga-öböl keleti oldalán található paradicsomi szépségű Krabira, Thaiföld egyik legfestőibb tengerparti részére. Szállás Krabin.

9-11. nap • Krabi

Reggeli a szállodában, pihenés a tengerparton. A 150 km hosszú partszakasszal büszkélkedő Krabi fantasztikus fehér homokos strandokkal, türkizkék vízzel, a szárazföld felé mészkősziklákkal szabdalt dzsungelekkel, barlangokkal, vízesésekkel és egzotikus állatvilággal rendelkezik, számtalan lehetőséget kínálva az aktív kikapcsolódást kedvelőknek. Szállás Krabin. Fakultatív programlehetőség: Hajókirándulás a Phi Phi szigetekhez, ebéddel. Hajókirándulás motorcsónakkal a környék két legszebb szigetére, amelyek fehér homokkal, pálmafákkal szegélyezett tengerparttal büszkélkednek. Fürdőzés és sznorkelezési lehetőség.

12. nap • Krabi – Budapest

Reggeli a szállodában, pihenés a tengerparton. Később transzfer a repülőtérre, hazautazás átszállással Budapestre az esti órákban.

13. nap • Budapest

Megérkezés Budapestre a déli órákban.

Minimum létszám: 16 fő.  

995 500 Ft/fő-től +

Legszebb álmaink képei játszódnak le a szemünk előtt, mikor az Andamán-tengeren hajózunk és megpillantjuk a fehér homokos, zöld fákkal tarkított Bamboo Island partjait. Kalandkirándulásunk egyik fénypontja, mikor Phi Phi szigete felé hajózunk és kisebb pihenőkkel színesítjük az utat, míg elérjük a Maya-öböl partjait. 

Kristálytiszta vízével és remek snorkeling lehetőségével az egyik kedvenc szigeteink között említjük a Tonsai-öböltől 14 kilométerre fekvő kis szigetecskét.